Herstelde Aru keert terug in Ronde van Catalonië

donderdag 21 maart 2019 om 18:44
Herstelde Aru keert terug in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Fabio Aru hoopt in de Ronde van Catalonië eindelijk weer goede signalen te krijgen. De Italiaanse klimmer moest onlangs nog opgeven in Parijs-Nice. Ziek, zwak en misselijk, zo luidde zijn verklaring. Zijn ploeg UAE Emirates start verder met oud-winnaar Daniel Martin.

Aru sukkelt al lange tijd met zijn vorm. De Sardijn begon het jaar nog hoopgevend met een achtste plaats in de Trofeo Ses Salines, maar in de Volta ao Algarve wist de klimmer geen potten te breken. In Parijs-Nice moest Aru zelfs opgeven. “Ik voel me nu echter weer een stuk beter”, zo laat hij weten in een persbericht.

De Italiaan start niet met torenhoge verwachtingen. “Het is afwachten hoe ik me voel. De Ronde van Catalonië is een zware wedstrijd. Ik ben er wel op gebrand om goed te presteren.” UAE Emirates zal vooral hopen op een knalprestatie van Daniel Martin. De Ierse klimmer pakte in 2013 nog de eindzege.

‘Thuisfavoriet’ Martin
“Ik kijk altijd uit naar de Ronde van Catalonië”, aldus Martin. “Dit jaar zal het helemaal speciaal zijn, aangezien mijn familie tijdens enkele etappes langs de kant van de weg zal staan. Ik woon in de regio en ken het parcours dan ook op mijn duimpje.” De selectie wordt aangevuld met Cristian Muñoz, Rui Oliveira, Simone Petilli, Edward Ravasi en Rory Sutherland.

Daniel Martin kan worden gezien als een thuisfavoriet – foto: Cor Vos

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-it Fabio Aru
flag-ie Daniel Martin
flag-co Cristian Muñoz
flag-pt Rui Oliveira
flag-it Simone Petilli
flag-it Edward Ravasi
flag-au Rory Sutherland

Dit artikel delen:

11 Reacties

Marcel1112 21 maart 2019 om 18:51

Aru is over and out.

Covadonga 21 maart 2019 om 19:17

Ik vind het voorbarig om dat nu al te concluderen. We zullen het zien de komende jaren.

Romāns Vainšteins 21 maart 2019 om 19:25

Aru standaard hup. Renner die we weer in topvorm aan het front nodig hebben.

ikbenprocycling 21 maart 2019 om 19:33

Wat zou ik graag Aru het werelduurrecord zien aanvallen. Totale onzin, weet ik, maar ik visualiseer dat graag.

jooprioolpijp 21 maart 2019 om 19:47

Het werelduurrecord theatraal & fotogeniek afzien zie ik hem zeker breken. En in z’n huidige vorm doet hij over het uur 61 minuten en 13 seconden.
On: ik vrees dat Aru in het lijstje (bijna) eendagsvliegen opgenomen kan worden. Dat hij dat zelf nog niet wil weten is een beetje tragisch – maar daar ben je dan ook Italiaan voor.

Mwielerfan 21 maart 2019 om 21:55

Reed toch 4 grote rondes echt goed. 2x giro podium of bijna podium uit mijn hoofd, tour 5de en Vuelta winst. Voor die 2 a 3 jaar aan de top zouden mollema gesink kelderman en kruijswijk direct tekenen als resultaat van hun carrière.
Er zijn maar 3 actieve renners met 2 rondes of meer op hun palmares.

jooprioolpijp 21 maart 2019 om 22:03

Tekenen voor een paar jaar aan de top, dat klinkt als een Faustiaans pact met de duivel… Of ‘onze jongens’ daar voor zouden tekenen weet ik niet. Maar uiteraard, de meeste renners komen niet bij dat palmares in de buurt. Anderzijds, als iemand een paar keer top-5 heeft gereden vallen ze zelden zo snel zo diep.

lander luypaert 21 maart 2019 om 19:52

ik wil em nog wel kansen geven een slechte ploeg heeft hij niet ravasi,petilli,munoz kunnen ook aardig klimmen en ook nog een zeer jong! Ben benieuwd

Mwielerfan 21 maart 2019 om 21:55

Italiaanse roots zijn nog duidelijk herkenbaar

Polleke 22 maart 2019 om 07:10

Is gewoon Lampre met veel meer geld gebleven…

lander luypaert 22 maart 2019 om 16:39

Dat vind ik nu echt is niet waar… ja als je naar Italianen kijkt wel maar toch echt veel meer kwaliteit en talenten om op meerdere fronten ge snijden

Headlines

Materiaalzone