Fabio Aru blijft sukkelen en geeft op in Parijs-Nice

dinsdag 12 maart 2019 om 15:07

foto: Cor Vos

Het gaat nog altijd niet goed met Fabio Aru. De Italiaan heeft namelijk opgegeven tijdens de derde etappe van Parijs-Nice. De renner van UAE Emirates was al lang en breed uitgeschakeld voor een goed klassement: Aru stond op meer dan zeventien minuten van leider Dylan Groenewegen.


Aru – die naar eigen zeggen last had van misselijkheid – klonk voor de start van Parijs-Nice nog optimistisch. “Ik wil vooral meer koersdagen in de benen hebben”, zo vertelde de 28-jarige klimmer aan Cyclingnews. “Ik bekijk het echt dag per dag. Ik kijk ernaar uit om Sergio (Henao) zo goed mogelijk bij te staan.”

Teammanager Joxean Fernández ‘Matxin’ liet voor de Franse rittenkoers weten dat Aru geen klassement hoefde te rijden. De Sardijn begon het seizoen nog hoopvol met een achtste plaats in de Trofeo Ses Salines. Het bleek slechts een korte opleving, want in de Volta ao Algarve (29e) kon hij eveneens geen potten breken.

Volgende topper die opgeeft 
De vraag is of Aru op tijd in topvorm is voor zijn eerste hoofddoel van het seizoen: de Giro d’Italia. Overigens is de Italiaan niet de eerste opgever in Parijs-Nice. De organisatie verloor met Michael Matthews, Gorka Izagirre, Rigoberto Urán, Warren Barguil en Mark Cavendish al enkele grote namen.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Chris Van Uden 12 maart 2019 om 15:12

Het blijft toch bijzonder dat zijn vorm maar niet terug lijkt te komen…

koos verrek 12 maart 2019 om 15:12

Edit: Hou het netjes

bidon colle 12 maart 2019 om 15:22

Sorry voor Fabio Aru maar het is een overschatte renner geworden. Die jongen kan daar spijtig genoeg ook niks aan doen.

west 12 maart 2019 om 15:34

En UAE komt om in de kopmannen, dus als je daar op een zijspoor raakt moet je nog maar zien hoeveel energie ze willen steken in die ene die een probleem heeft.

the student 12 maart 2019 om 15:48

Ik weet het niet Aru heeft waarschijnlijk gewoon echt een nieuwe omgeving en een frisse start nodig. Misschien zelfs een jaartje zonder fiets. En dan zie ik hem zomaar wel een comeback maken. Jammer genoeg is zoiets in het wielrennen nagenoeg onmogelijk.

Thomas Hermans 12 maart 2019 om 15:54

Zie hem niet meer op het hoogste plan terugkeren als je nu ziet wat er aan de top is en wat er waarschijnlijk nog bij gaat komen qua talent.
Denk dat hij een soort rol als Gesink moet gaan ambiëren.

jooprioolpijp 12 maart 2019 om 18:01

Ik denk dat dat wel eens een probleempje kan opleveren met de persoonlijkheidsstructuur van de heer Aru. Verder rijdt Robert bergop rondjes om de Aru van nu heen. Andere tijden…

Jandepandaman 12 maart 2019 om 16:21

Het feit dat hij in zijn Astana jaren zo absurd sterk reed en er nu geen houtje touwtje meer van lijkt te kunnen zegt me, ook al insinueer ik nu veel, iets over de ploeg Astana.

Thomas Hermans 12 maart 2019 om 16:51

Het is een erg lastig thema, maar ik betrap mijzelf er ook vaak op dat ik aan de dingen denk die veel gebeurde tijdens “de donkere periodes” van het wielrennen als ik kijk.

En ik keur het ook niet goed of zo , maar laat mijn plezier en passie in wielrennen er zeker niet door afnemen.

Denk dat de meeste doorgewinterde wielerliefhebbers deze gedachtes ook vaak zat hebben , maar vraag me wel af of het zin heeft om bij elke prestatie vraagtekens te zetten. Hoe je dit het beste kan aanpakken als wielercommunity weet ik ook niet.

Want als je bv insinueert dat Aru iets verkeerds heeft gedaan tijdens Vuelta 2015, dan is het ook onwaarschijnlijk dat Tom schoon iedereen de eerste weken aan flarden reed, zelfs meer nadat hij terugkwam van een blessure en dan moet je bij elke verdachtmaking ook verder kijken naar nummers 2 etc zo blijf je bezig.

IlPirata 12 maart 2019 om 17:14

Sommige renners zie je wel weer opbloeien bij een andere ploeg, of gewoon terug naar Astana. Maar Vino was niet zo blij toen met zijn vertrek. Supertalent in de jeugd ook en nu stokt het, maar behoudt altijd marktwaarde omdat hij 1 grote ronde op zijn palmares heeft staan.

Thomas Hermans 12 maart 2019 om 18:40

@jooprioolpijp

Ben het wel met je eens wat betreft ,over hoe ik ook denk dat de persoonlijkheid van Aru in elkaar zit, maar ik nog nooit een minuut met hem gepraat oid dus dat is ook wel een beetje gissen.

De transformatie van Gesink ging ook niet in een keer , die ging eerst ook als rittenkaper nog steeds voor eigen succes, neem aan dat je eerst dit probeert met Aru in een vrijere rol maar niet meer voor klassementen en dan kijken of hij in de rol van luxeknecht kan komen.

Vind Gesink nu ook leuker en volwassener overkomen in de media als vroeger (uiteraard periode met vader snap ik dat je je kut voelt)

Baukema Tomoulin 12 maart 2019 om 19:34

Aru bewandeld de Damiano Cunego weg en daar is niks mis mee. Vroeger was je of voor Cunego of voor Basso. Nu heb je dat in het klein met Aru en Nibali. Er zit wel een soort mooie melancholische ironie in.

EddyB1958 13 maart 2019 om 10:13

Cunego won wel drie keer Lombardije en een keer de Amstel en reed enkele podiumplaatsen in de Waalse Pijl en Luik. Buiten het Nationaal kampioenschap in 2017 heeft Aru niet veel klaargemaakt in eendagskoersen.

DeLuiaardVanLimburg 13 maart 2019 om 08:31

De oude fabio is dood, lang leve de Fabio!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.