Herstel Felline vergt maanden

Herstel Felline vergt maanden

foto: Sirotti (archief)

woensdag 20 april 2016 om 19:14

Fabio Felline kwam door eigen toedoen ongelukkig ten val in de neutralisatie van de Amstel Gold Race, afgelopen zondag. Hij brak daarbij onder andere zijn neus, al kwamen er meer blessures aan het licht. De Italiaans staat maandenlang buitenspel, schrijft hij in een blog

Nekbrace
De schade blijft niet alleen bij een drievoudige neusbreuk. Hij heeft ook letsel opgelopen op andere plekken in en rondom zijn hoofd, maar het is nog onduidelijk wat deze blessures zijn. Over twee weken onderzoekt het ziekenhuis de renner van Trek-Segafredo nogmaals en hoopt het een antwoord op die vragen te vinden. Tot die tijd moet Felline in ieder geval een nekbrace dragen. “De artsen hebben mij verteld dat ik weer zal kunnen fietsen, ook al is nog niet helemaal duidelijk wanneer. Het idee is dat het een maand of drie gaat duren, maar het kan ook minder lang of langer zijn. Ik ga er uiteraard alles aan doen en blijf positief. Ik heb trouwens ook nog een vinger gebroken, maar dat is nu even wat minder belangrijk.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sephiroth 20 april 2016 om 19:24

Sow, das dan mooi balen hoor. Die zal niet snel meer aan zn wiel/remmen gaan klooien

0
Jandepandaman 20 april 2016 om 19:24

Erg spijtig. Vind het echt een leuke renner, sterkte. Toch wel een tip om dus niet zomaar met je fikken in je spaken te gaan graaien om je remmen proberen te fixen, gevalletje ‘dont try this @ home’ helaas.

0
Ab Normaal 20 april 2016 om 19:24

Vreemd verhaal dit.
Ik weet niet wat ik heb maar ik weet wel hoe lang ik er uit lig.

0
Skedel 20 april 2016 om 19:27

@Ab Normaal
letsel in en rondom zijn hoofd ;p

0
TomVD 20 april 2016 om 19:29

Een gebroken neus (zelfs met breuken op verschillende plaatsen) is helemaal niet zo erg. Zelf al een paar keren gehad en kan je gwn perfect mee functioneren en ook fietsen. Oké ik begrijp dat voor een topsporter de zuurstofopname iets minder optimaal zal verlopen, maar toch. Er moet dan toch echt iets anders serieus aan de hand zijn, maar hij weet niet wat? Ik vind het maar vreemd…

0
Sephiroth 20 april 2016 om 21:23

Ze laten hem niet voor niks met een nekbrace rondlopen…
Daarnaast TomVD, ja je kan veel, maar ben je ooit op je nog gebroken neus gevallen? die kans is bij de profrenners natuurlijk een stuk groter.

0
Bertvd 20 april 2016 om 21:50

Ik las ergens dat hij ook een schedelbasisfractuur zou hebben. Dat verklaart meer.

Weet niet meer waar ik dat las.

0
TomVD 20 april 2016 om 21:57

@ Sephiroth: Daar hebben ze dus speciale maskertjes voor… Iemand als jij en ik hoeven dat niet te dragen na een gebroken neus, maar als er idd een zeker risico bestaat dan geeft zo'n masker de nodige bescherming en kan je wel normaal functioneren.

Er zal wel iets aan de hand zijn, maar denk gwn dat die gebroken neus door de media een beetje overroepen zijn en dat men daar te sterk de artikels naar heeft geschreven. Die neus is echt niet de oorzaak dat hij niet kan fietsen.

Het probleem zal dan wel met de nek te maken hebben maar dan begrijp ik gwn niet dat hij niet weet wat er aan de hand is. Ik zou veronderstellen dat hij zich laat onderzoeken tot ze weten wat er aan de hand is. Dit is zo'n uitleg van 'Het is ernstig en moet nu nekbrace dragen, ze weten niet wat er aan de hand maar binnen 2 weken gaan ze nog eens kijken'. Kan aan mij liggen, maar ik vind dat toch vreemd voor een topsporter. Voor gewone mensen zou ik een afwachtende houding als deze kunnen begrijpen, maar bij een topsporter vliegen ze meestal de dag van het ongeluk zelf nog naar de beste specialisten voor diagnose en behandeling.

@bertvd: Dat zou idd al een veel logischere uitleg zijn!

0
Noud89 21 april 2016 om 09:28

Hij heeft inderdaad een schedelbasisfractuur ja, en ook een gebroken vinger (al vind hij dat zelf niet zo belangrijk op het moment, en terecht).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone