Hersenschudding voor Kobe Goossens na botsing in Parijs-Nice

woensdag 10 maart 2021 om 19:43
Hersenschudding voor Kobe Goossens na botsing in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Tao Geoghegan Hart was niet de enige renner die vandaag ten val kwam in Parijs-Nice. Ook Kobe Goossens wist de finish van de vierde etappe niet te bereiken na een valpartij in de laatste kilometers. “Kobe botste op een ploegleiderswagen”, zo schrijft zijn ploeg Lotto Soudal op social media.

De 24-jarige Goossens maakte vlak voor de slotklim in Chiroubles nog deel uit van de favorietengroep, maar was met nog vier kilometer te gaan genoodzaakt om zijn eigen tempo te kiezen. “Kobe botste vervolgens op een ploegleiderswagen die aan de rechterkant van de weg stond geparkeerd. De renner was even buiten bewustzijn, maar was snel weer bij kennis.”

“Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij een hersenschudding heeft opgelopen. Verder moesten er meerdere wonden in het gezicht worden gehecht. Gelukkig kwamen er geen breuken aan het licht. Kobe zal nu terugkeren naar het hotel en zal morgen huiswaarts keren. Een spoedig herstel, Kobe!”

Goossens is overigens niet de enige Belg die vandaag vroegtijdig moest opgeven in Parijs-Nice. Ook Jens Keukeleire (EF Education-Nippo) zal morgen niet meer aan de start staan van de vijfde etappe.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Vinyakke 10 maart 2021 om 20:04

Zonde, die heeft in zijn nog jonge carrière ook al wat pech gehad. Hoe lang ben je out met een hersenschudding? Is een weekje zonder fiets realistisch? Nokere koerse zal niet lukken. Misschien Catalonië of het Baskenland? Of doet die de Waalse klassiekers?

chiller87 10 maart 2021 om 20:11

Afhankelijk of het een zware of lichte hersenschudding is. Aangezien hij niet in het ziekenhuis moet blijven denk ik eerder een lichte. Een paar dagen zonder fiets normaal.

Al Phila 11 maart 2021 om 07:00

Op de foto op Twitter ziet Kobe er toch behoorlijk gehavend uit.

Over het ongeval en de beschrijving daarvan, dat lijkt me niet helemaal te kloppen: op de plek die wordt omschreven (minder dan 4 km voor de finish) reden er 2 renners vooruit LLS en Bernard ?), ging het behoorlijk steil omhoog waarbij je sommige renners echt zag zwalken en bijna omvallen. Gezien de wedstrijdsituatie hadden daar nooit geparkeerde ploegleiderauto’s kunnen staan. Of was het een wagen die er vanuit de verzorging al veel langer stond (en dus niet in koers was) ??

Headlines

Materiaalzone

Populair