Hermans reageert op uitspraken Visbeek: “Dit lijkt wel karaktermoord”

woensdag 29 juni 2022 om 15:44
Hermans reageert op uitspraken Visbeek: “Dit lijkt wel karaktermoord”

foto: Cor Vos

De relatie tussen Quinten Hermans en zijn team Intermarché-Wanty Gobert is tot een nulpunt gedaald. Dat bleek al uit een gesprek met performance manager Aike Visbeek in Kopenhagen, die stelde dat de situatie al slecht was. Hermans bijt in gesprek met Het Nieuwsblad van zich af. “Aike zegt zaken waarvan hij weet dat ze niet kloppen. Dit lijkt wel karaktermoord.”

Voor Quinten Hermans was de Tour de France een van zijn hoofddoelen van het seizoen. Maar de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik werd in extremis uit de selectie van Intermarché-Wanty Gobert geweerd. En dat verliep niet zonder slag of stoot. In Kopenhagen reageerde performance manager Aike Visbeek voor het eerst. Behoorlijk geëmotioneerd zelfs. “Dit komt niet uit de lucht vallen”, zegt Visbeek. “De situatie was al slecht.”

De woorden van Visbeek schieten bij Hermans duidelijk in het verkeerde keelgat, zo blijkt in gesprek met Het Nieuwsblad. “Als ik dit zo verneem, kan ik alleen maar zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt door de ploeg te verlaten”, reageert de 26-jarige renner op de uitspraken van Visbeek. “Een ploeg die zo omgaat met zijn renners, daar wil ik geen deel van uitmaken. Aike zegt zaken waarvan hij weet dat ze niet kloppen. Dit lijkt wel een karaktermoord.”

“Ik kan alleen maar hopen dat een paar mensen durven opstaan”
Hermans vertelt vervolgens zijn kant van het verhaal. “Kijk, één dag voor afreis kreeg ik te horen dat ik niet mee mocht naar de Tour. In het persbericht van de ploeg werd met geen woord over me gerept. Dus zocht de media – op zoek naar een verklaring – verhaal bij mij. In al die jaren heb ik slechts één keer gereageerd op onrecht. Omdat ik vind dat ik daarop mag reageren. En net dat gebruiken ze nu tegen mij. Ik vind dat echt beneden alle peil.”

Volgens Hermans was de sfeer in de voorbije Baloise Belgium Tour, waar hij een etappe wist te winnen, nog allerminst verziekt. “De sfeer was toen nog opperbest. Dat is nog niet zo lang geleden. Ik heb van tal van ploegmakkers en ploegleiders berichten gehad waarin ze stelden dat ze dit niet hadden zien aankomen en dat ik deze behandeling niet verdien. Dat ontkracht alles wat Visbeek aanhaalt. Ik kan alleen maar hopen dat een paar mensen durven opstaan om mijn woorden te bevestigen.”

“Maar ik snap ook wel dat de ploeg zich in een machtspositie bevindt”, aldus Hermans, die donderdag naar Italië vertrekt voor een korte vakantie en een tweeweekse hoogtestage in Livigno. De vraag is alleen of de Belg dit seizoen nog vaak in actie zal komen, na alles wat er is gebeurd. “Net zoals bij Telenet-Fidea Lions (zijn voormalige crossploeg, red.) wil ik me tot de laatste dag professioneel blijven gedragen. Ik hoop alleen maar dat ik daartoe de kans krijg. Want als ik dit zo allemaal verneem, weet ik niet of ik dit seizoen nog veel zal mogen koersen.”

Dit artikel delen:

50 Reacties

Yeez 29 juni 2022 om 15:48

Tsja… we geloven we nu?

Maillot à Pois 29 juni 2022 om 16:08

Wellicht zijn ze er gewoon beiden van overtuigd dat ze de waarheid spreken. In dit soort zaken waar de emoties hoog oplopen en die blijkbaar al even aansleept, kom je algauw in een soor tunnelvisie waarin het beeld dat je van de ander hebt steeds versterkt wordt.
Er is zelden één waarheid.

Apemantus 29 juni 2022 om 16:50

Niet echt handig om dit in de media uit te vechten. Visbeek had vriendelijk moeten bedanken voor het interview met Nico Dick. Nu is de kans groot dat hij dadelijk de kop van jut is. Blijft nu ook gissen of Visbeek door zijn team als spreekbuis naar voren is geschoven, of dat Visbeek juist een belangrijke hand heeft gehad in het uit de tourselectie zetten van Hermans.

Mwielerfan 29 juni 2022 om 19:11

Diegene die z’n verhaal het meest concreet maakt met zaken die gecontroleerd kunnen worden

Dikke Vrouw 29 juni 2022 om 15:54

Gewoon rest van het seizoen niet meer opstellen

Jean Dumas 29 juni 2022 om 16:26

Zijn reactie is ook conflictueus inderdaad, met het oog op de rest van het seizoen.

lekkeband 29 juni 2022 om 16:00

Komt Visbeek niet van Sunweb/DSM?
Het niet opstellen van vertrekkende renners.

Lalsacien 29 juni 2022 om 16:44

Moet jij je band niet verwisselen???

nummer3 29 juni 2022 om 17:00

Ze stellen 2 vertrekkende renners op in de tourploeg, dus ik mis je punt een beetje…

Marcus Aurelius 30 juni 2022 om 00:19

Correctie: het niet opstellen van vertrekkende renners waar ze interesse voor hadden. Kristoff etc … is het minste van hun zorgen, ze hebben zijn loon trouwens nodig om Girmay te betalen.

Limal 29 juni 2022 om 16:01

Misschien dat iemand nu nog eens aan Visbeek een reactie kan vragen op deze reactie op zijn eerdere reactie op de eerste reactie van Hermans?

Mystery Rider 29 juni 2022 om 16:42

hahaha, we hebben nog wel 2 dagen voor de start van de tijdrit – gaan met die banaan zou Niki zeggen!

CRL 29 juni 2022 om 16:03

Hermans ontkent hier in ieder geval niet dat hij de ploeg heel erg lang aan het lijntje heeft gehouden.

Marik 29 juni 2022 om 16:12

Wellicht handig als beide partijen niet meer reageren in het openbaar?

Jean Dumas 29 juni 2022 om 16:32

Geeft wel aan dat het zeer hoog opspeelt.

reusjen 29 juni 2022 om 16:12

Ze kletsen ook wel een beetje langs elkaar heen. Hermans reageert hier bijvoorbeeld niet op dat hij maar niet gereageerd zou hebben op contractvoorstellen en waarschuwingen vanuit de ploegleiding. Dat de sfeer tussen de renners onderling en Hermens en een stel ploegleiders nog prima was dat was al duidelijk.

FDJ 29 juni 2022 om 16:19

Visbeek was bij Sunweb/DSM al een blaaskaak die een erg hoge pet van zichzelf op heeft. Als wielrenner nooit Iers gepresteerd en nu alle aandacht op zich gevestigd zien. Dat doet rare dingen met mensen.

Buiten dat begrijp ik ook nooit de zienswijze zo om een renner met aflopend contract ergens niet op te stellen. Als ploeg moet je maar 1 simpel ding doen in bv de Tour: De best mogelijke ploeg opstellen op dat moment. En wat we met zekerheid wel kunnen stellen is dat de prestaties van Hermans niet hebben geleden onder, vrij naar Visbeek, het gedoe vanaf november.

Op sportieve gronden begaat Visbeek dus een blunder van jewelste. Juist in een rit met start in Binche (thuishaven ploeg) en een zware finale naar Longwy die echt wel geschikt zijn voor Quinten.

Mystery Rider 29 juni 2022 om 16:45

Tja een ex-renner zonder noemenswaardige resultaten die zich opwerkt tot performance manager en ‘coach’, ik heb er ook al lange tijd mijn vragen bij! Jammer voor Hermans dat zo iemand in zijn weg staat natuurlijk.

Hopelijk beter bij Alpecin / Fenix!

dikkechaap 29 juni 2022 om 17:42

@Mystery rider

Ik vermoed dat je zelf de ironie van je reactie niet doorhebt. In ieder geval geldt voor de broers Roodhooft hetzelfde als voor Visbeek, qua noemenswaardige resultaten als wielrenner.

Daarnaast zijn er gewoon heel veel meer wielrenners zonder noemenswaardige resultaten dan renners met zulke resultaten, dus is er een veel grotere vijver om kundige coaches/ploegleiders uit te vissen. Een goede sporter maakt nou eenmaal niet per se een goede trainer/coach, dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen.

Romāns Vainšteins 29 juni 2022 om 16:24

Ik kies geen partij. Transfer die Hermans direct door naar Alpecin zou ik zeggen, win-win-win

Barry Batsbak 29 juni 2022 om 16:29

Ja dat. Plan hem dan gelijk in voor de Vuelta, hij heeft daar echt wel zijn plaats in die koers.

ProScoritoManager 29 juni 2022 om 16:28

Zoveel lezers, zoveel meningen. Ik houd me maar een beetje onpartijdig.

Het enige waar ik wel een mening over heb is de nogal kortzichtige stelling dat Hermans wel niet zal meegenomen worden omdat ie volgend jaar ergens anders fietst, terwijl een kwart van de renners die wél meegaan volgend jaar ook elders fietsen. Er speelt overduidelijk meer dan dat. Wat dat allemaal is en wie het meeste gelijk aan zijn zijde heeft, daar heb ik dan verder weer geen mening over.

Secondant 29 juni 2022 om 16:31

Dit is dus precies de reden waarom de ploegleiding hem niet mee wil hebben. Meneer wordt niet geselecteerd en gelijk “is het oneerlijk en ligt het aan anderen”.

Als ik de verhalen mag geloven heeft Hermans de ploeg maanden aan het lijntje gehouden omtrent zijn contractverlenging. Kijken of hij ergens meer kon verdienen. Had dan gewoon eerlijk geweest en open kaart gespeeld. Dit gedrag gaat irriteren en kan leiden tot negatieve gevolgen. Die zijn er nu, met het niet-selecteren.. accepteer die dan gewoon.

Mystery Rider 29 juni 2022 om 16:47

Excuseer…maar dit is zijn goed recht, hij is een profwielrenner en wil de best deal.

Maakt niet uit of de onderhandeling 2 dagen duurt of 6 maanden, uiteindelijk kies je voor de beste voorwaarden. Ik denk dat dit voor iedereen geldt die een job heeft of het nu gaat over 10 Euro opslag per maand of 100.000 Euro per jaar, als werknemer kijk je altijd uit naar een verbetering.

CRL 29 juni 2022 om 16:54

En dan is het van de werkgever weer het goed recht om te bepalen of iemand wel of niet ergens wordt ingezet.
Bovendien weten we niet we niet op welke wijze Hermans dit (dat hij nog even elders alternatieve aanbiedingen aan het ophalen is) richting zijn huidige werkgever heeft gecommuniceerd.

Romāns Vainšteins 29 juni 2022 om 16:59

Dat is wel heel flauw, hij wás geselecteerd maar wordt er één dag voordien uitgeknikkerd. Ik kan me best voorstellen dat beide partijen van zoiets een beetje over hun toeren gaan trouwens, gun ze hun emoties even.

Nu meteen naar Alpecin is een uitstekend idee, hoeven ze niet meer te betalen en dan kan hij gewoon blijven koersen.

Mwielerfan 29 juni 2022 om 19:06

Zijn prestaties tijdens de onderhandelingen zorgden er natuurlijk ook voor dat ze meerdere keren opnieuw moesten beginnen

Oblomov 29 juni 2022 om 16:35

Hermans is wel vrienden aan het maken…

Inmiddels gebrouilleerd met Van der Schueren, Wellens, Tormans en Lefevre.

Zo groot is het Belgische wielerwereldje niet.

Vraag me wel af wie Tormans destijds zo gek heeft gekregen om dit hele drama in gang te zetten.

Albeijing Feeniks 29 juni 2022 om 16:35

Aike, de Patlev 2.0. Engnekken.

lo squalo dello Stretto 29 juni 2022 om 16:38

Misschien een dubbelinterview houden?

Merlinappa 29 juni 2022 om 16:40

Haha, wat een moddergooien over en weer zeg. De reactie vanuit Visbeek komt op mij in ieder geval over alsof er wat meer over is nagedacht, Hermans lijkt vooral heel gefrustreerd en vanuit die frustratie staat hij de media te woord. Ik begrijp hem ook, maar slim lijkt het me niet.

Mwielerfan 29 juni 2022 om 19:05

Duidelijk gefrustreerd maar best netjes. Hij noemt feiten over appjes etc ter onderbouwing, heb ik visbeek niet zien doen

Merlinappa 30 juni 2022 om 07:45

Dat hij zegt dat hij berichten heeft gehad maakt het nog geen feit, he. Dit wijst mij er vooral op dat Quinten heel erg graag zijn gelijk wil bewijzen, terwijl Visbeek die drang niet zo heeft. In mijn ogen ligt het gelijk vaker bij degene die niet zo gefixeerd is met dat gelijk koste wat kost halen.

Beer 29 juni 2022 om 16:41

Goed. Ik vind Hermans een leuke renner; op de fiets. Ga het daar bij houden. Hopelijk snel weer sterke prestaties en uitslagen van hem.

williams 29 juni 2022 om 16:41

Hij zal perfect passen bij Roothooft.

Wielermop 29 juni 2022 om 16:59

Wat een moddergevecht weer.. waarom wordt dit weer in de media ‘uitgevochten’. Wie er ook gelijk heeft, je komt er beiden beschadigd uit.

theking 29 juni 2022 om 17:28

Ik lees een hoop commentaar op Visbeek. Hij beslist dus kennelijk alles bij de ploeg. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Hermans is ook geen gemakkelijke lijkt me. Bij wk veldrijden kwam die ook behoorlijk raar uit de hoek met zijn verhaal van maar iets positief.
Hermans wil graag professioneel het seizoen uit doen. Nou daar is hij goed mee bezig.

Baukema Tomoulin 29 juni 2022 om 17:30

Hmm, was Quinten Hermans niet ook die crosser die ruzie had met Eli Iserbyt? Ik denk dat de aard van het beestje wat heethoofdig is. Ik snap ook wel dat zo’n jongen zijn grenzen wil bewaken. Waarschijnlijk wordt de soep ook niet zo heet gegeten als hij nu wordt opgediend.

Txirrindularitza 29 juni 2022 om 18:08

Dit relletje is de lauwe kwak, excusez le mot, die je verwacht en hoopt voorafgaand aan een grote ronde. Onbeduidend als sterrenstof in het grote geheel, maar toch vermakelijk.

Michiel 29 juni 2022 om 18:48

Die zak hooi van een Visbeek zat toch voorheen bij DSM? Dan zit het slecht omgaan met renners in zn genen

Panache 29 juni 2022 om 19:01

Gewoonweg asociaal dat Hermans vlak voor de Tour (spreken is zilver zwijgen is goud) alle aandacht binnen Wanty naar zich toe trekt – ze hebben daar nu wel wat beters te doen.

Mwielerfan 29 juni 2022 om 19:03

Je bete renner niet meenemen en daar niks over zeggen, zeker als je als ploeg wrevel ervaart, dan is het wel heel amateuristisch om geen communicatie strategie met je renner af te spreken. Dit is typisch een taak van een team leiding dus het lijkt me in eerste instantie dat daar de verantwoordelijkheid ligt

de adelaar 29 juni 2022 om 19:17

Quinten Hermans is een huilebalk en slachtoffer van zijn eigen management , visbeek is een serieus goed trainer maar slechte spreekbuis. Alleen maar verliezers , al doet elke reactie hierop van Hermans vermoeden dat er waarheid in schuilt. Beetje dat enge kereltje dat gaat wenen en met zijn voetjes gaat stampen als ie niet uitkiezen ja

Limal 29 juni 2022 om 19:23

Idd enkel verliezers in dit verhaal. Wel oppassen op dat je er zelf niet te hard met je voetjes van gaat stampen ;-p

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone