Henri Vandenabeele kampte in Dauphiné met naweeën van coronavariant
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens maandag 6 juni 2022 om 18:00

Henri Vandenabeele kampte in Dauphiné met naweeën van coronavariant

Henri Vandenabeele moest vandaag na 120 kilometer opgeven in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné. De boosdoener? De naweeën van het coronavirus, zo laat de 22-jarige Vandenabeele weten aan WielerFlits.

Het was gisteren al niet normaal dat een begenadigd klimmer als Vandenabeele op de Côte du Chambon de Bavas tegelijkertijd met sprinters zoals Dylan Groenewegen en Phil Bauhaus moest afhaken. Vandaag hield de West-Vlaming van Team DSM het vol tot op vijftig kilometer van de streep.

“Ik zit al een paar weken te sukkelen”, vertelt Vandenabeele ons. “Zaterdag ben ik te weten gekomen dat ik net een coronavariant heb doorgemaakt. We wilden het toch proberen in de Dauphiné, door het dag per dag te bekijken. Maar het ging echt niet vandaag.”

“Daarbij heb ik ook nog last van pollenallergie. Het zijn dus niet mijn beste dagen”, aldus de jonge klimmer, die in zijn eerste profjaar al uitblonk met een negende plek in de Tour of Oman en een tiende in de Tour of Turkey.

 
12 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2022
Of het komt gewoon door de pollen… quintana had daar ook vaak serieuze last van
6 juni 2022
Geen symptomen hebben van een ziekte, je daarna niet goed voelen en toevallig Corona gehad hebben wil nog niet zeggen dat die symptomen ook van Corona komen. Correlatie en causaliteit, weet je wel…
  6 juni 2022
  Idd over de vaccins hoor je ze niet
  6 juni 2022
  Cojona is gewoon een catch-all excuus voor alles wat er mankeert, waar ze geen openheid over kunnen/willen geven. @drethehague: Exactement! Vinden de sponsortjes niet leuk, hè?
  6 juni 2022
  En dat het iets anders kan zijn, wil niet zeggen dat het iets anders is.
6 juni 2022
De 1 demareerd 3x na corona de ander is doodmoe . Hangt er wat in de lucht ofzo ....
6 juni 2022
Hoe komt men te weten dat men corona heeft gehad? Juist, door een bloedonderzoek. Ieder renner ondergaat gemiddeld elke maand minstens 1x bloedonderzoek om te zien naar ijzer of vitaminetekorten. Dus vndr.
6 juni 2022
"begenadigd klimmer" Nou, dat zal de tijd wel uitwijzen denk ik zo. Nu ja in de Alpes Isère Tour zakte hij ook al door het ijs. Dus misschien ligt het aan een besmetting. Maar een Arensman zal hij wel nooit worden.
  7 juni 2022
  Nou nou. Henri werd al 2de en 3de in de BabyGiro en is nog maar 22hé. Time will tell
  7 juni 2022
  Bizar dat je dit nu al kan concluderen. Hebben beiden amper bij de profs gereden?
  7 juni 2022
  @Mirra: Arensman: 18de in giro 3de in de Tour of the Alps 6de in Tirreno-Adriatico 16de in de UAE Tour Vandenabeele: 9de in de Tour of Oman 10de in de Tour of Turkey Verschil is Arensman deed het fantastisch in een sterk deelnemersveld. Vandenabeele in rondjes met renners van de 3de categorie.
7 juni 2022
Dat DSM hem dan toch laat starten, ondanks dat ze weten dat hij met die naweeën sukkelt, vind ik opvallend. Stuur die jongen naar huis en laat hem rustig opnieuw opbouwen.

Reacties zijn gesloten.