‘Hein Verbruggen stapt naar rechter om CIRC-rapport’

woensdag 17 juni 2015 om 10:15
‘Hein Verbruggen stapt naar rechter om CIRC-rapport’

Hein Verbruggen onderneemt drie maanden na het verschijnen van het rapport van hervormingscommissie CIRC stappen in een poging om zijn naam te zuiveren. De oud-voorzitter van de UCI heeft vandaag een website gelanceerd waarin hij gedetailleerd de vloer aanveegt met het rapport. Bovendien stapt hij volgens De Telegraaf zo goed als zeker naar de rechter.

Verbruggen liet eerder al weten zich niet te kunnen vinden in de beschuldigingen die in het rapport aan zijn adres worden geuit. Hij plaatst op zijn website dan ook een deel van de correspondentie tussen hem en de CIRC. Ook het rapport dat hij schreef over het World Anti Doping Agency, dat door het CIRC terzijde werd geschoven, is op de website te lezen.

Volgens Verbruggen heeft het CIRC geen moment geprobeerd serieus onderzoek te doen naar dopingschandalen die het wielrennen tijdens zijn voorzitterschap hebben geteisterd. “Het rapport blijkt gewoon een politieke zet en heeft niets te maken met waarheidsvinding”, schrijft hij in een inleidende tekst op zijn website.

“Om deze reden heb ik dan ook besloten een website te maken”, gaat de Nederlander, die tussen 1991 en 2005 aan het roer stond van de UCI, verder. “Daarop zal ik documenten, brieven en verslagen publiceren die met opzet zijn genegeerd door de CIRC. Waarom ze dat hebben gedaan is me niet duidelijk, maar het heeft niks te maken met objectiviteit en een eerlijke analyse.

Voor Verbruggen is het onacceptabel dat zijn goede naam en eer zijn aangetast. Zijn advocaten hebben dan ook aan de UCI, dat de opdracht gaf voor het CIRC-rapport, laten weten dat een gang naar de rechter een logische stap is.

Naar aanleiding van het CIRC-rapport vroeg Brian Cookson in maart al aan Verbruggen om afstand te doen van zijn titel als erevoorzitter. De Nederlander dreigde daarop al met juridische stappen tegen de huidige UCI-chef als zijn eretitel daadwerkelijk zou worden afgepakt.

Dit artikel delen:

17 Reacties

iLLan 17 juni 2015 om 10:19

FBI, willen jullie nog even doorpakken? Naast de FIFA en Armstrong kunnen jullie dit ook wel even oplossen.

0
robotour 17 juni 2015 om 10:26

“and the story continues” – de tour de france staat bijna weer op punt van beginnen en de publiciteit wordt al weer gezocht. Gisteren ook weer een bericht uit de oude doos met Breukink en Epo.

0
Utrecht19 17 juni 2015 om 10:32

Kan deze man niet gewoon lekker genieten van zijn kinderen en eventueel kleinkinderen. Laat het wielrennen over aan mensen die echt om wielrennen geven. Deze man is blijkbaar niet geschikt gebleken voor zijn vak. Overigens 90% van de bobo's blijken niet geschikt te zijn. Hoe zou dat toch komen met al die ego's. Ik ben deze man echt zat!

De enige die zijn goede naam heeft aangetast is meneer Verbrugge zelf!

0
DerEffe 17 juni 2015 om 10:41

edit redactie: niet doen

0
benjo maso 17 juni 2015 om 11:13

@Der effe ” VVD-hoofd ? Omdat de man een stropdas draagt en een bobo is ? Ik stem niet op deze partij maar om nu met dit soort ‘ steekhoudende ‘ argumenten te komen is mij te subjectief. Ik vind het eerder een vleesgeworden regent en die heb je in alle partijen.
Ik vraag mij meer af waarom Mart Smeet nu niet staat te springen om “onze man” aan de top van sportbobo-land te interviewen. Topsporters, vele journalisten en andere betrokkenen hebben allemaal hun belangen……….follow the money.

0
inlinewout 17 juni 2015 om 11:31

‘om zijn naam te zuiveren’… de snelste en effectiefste manier om dat te doen is om dit rapport niet verder op te rakelen en je niet luidkeels te verdedigen. De enige die nog met de onzuiverheid van de naam van dhr Verbruggen in z’n maag zit is de heer Verbuggen zelf. No else gives a F as long as he doens’t show up in the cycling and bobo scene.

0
dikkechaap 17 juni 2015 om 12:02

Wat een eng mannetje is het toch.

0
achtpuntzes 17 juni 2015 om 12:17

haha, op de Armstrong toer zeg maar. frontaal in de aanval, dreigen met rechtszaken. hij laat zichzelf wel kennen zo.

0
barthvos 17 juni 2015 om 12:41

Het WADA en de UCI vochten elkaar indertijd de tent uit dus zijn rapport zal wel zwaar eenzijdig zijn geweest. Hein Verbruggen heeft zich altijd in de eerste plaats druk gemaakt over het imago van het wielrennen en daarna pas over de gezondheid van de renners en pas in laatste instantie over het dopinggebruik zelf. De toon van zijn opmerking over het “cortisonengevalletje” uit 1999 van Lance Armstrong spreekt voor zich.

Dat hij nu denkt dat het zinvol is om naar de rechter te stappen is echt te gek voor woorden. Een goede advocaat zou hem beter kunnen adviseren hiervan af te zien.

0
barthvos 17 juni 2015 om 12:47

@iLLan
Het federale onderzoek in indertijd geseponeerd en het was niet de FBI maar ik dacht dat het de FDA was. USADA is daarna zelf begonnen en de officiele lezing is dat USADA het rapport van de FDA niet heeft ingezien, dat is trouwens verboden.

0
achtpuntzes 17 juni 2015 om 14:58

in ieder geval is mijn mening over verbruggen al lang en breed gevormd, een rechtszaakje hier of daar gaat daar geen verandering meer in brengen. tot zo ver de eer en goede naam van de erevoorzitter van ons aller geliefde wielerbond. :p

0
klootje kriekeljon 17 juni 2015 om 15:16

http://www.verbruggen.ch/

Dit is wel treurig hoor.

0
sven241 17 juni 2015 om 16:44

Deze man heeft echt een plank voor zijn kop.

0
Orakel 17 juni 2015 om 17:57

Ik lees eigenlijk alleen maar kritiek op de persoon Verbruggen en geen enkele inhoudelijke reactie op wat hij op zijn website post, in hoeverre daar valide argumenten in staan. Wat mij betreft moet het over de inhoud gaan, en is het niet van belang wie iets zegt. Een website afkraken omdat de boodschapper je niet aan staat is redelijk bekrompen.

0
6129ak2 17 juni 2015 om 18:52

Meneer Hein Verbruggen , prima gedaan laat ze niet met rust.
U heeft het profwielrennen groot gemaakt.
Zonder U was het een sport in de marge gebleven.

0
klootje kriekeljon 17 juni 2015 om 19:02

Orakel, je gelijk beargumenteren op een website is behoorlijk treurig en hij zou daar boven moeten staan. Zijn gelijk lekker in die rechtszaak halen. Ik heb zowel zijn brief als de inhoud op de site gelezen, en idd. er valt wellicht wel wat te zeggen voor Verbruggen zijn zaak. Maar hoe het er staat, eveneens als de toon van zijn brief een paar weken geleden is echt heel kleinmenselijk.

Dit is dus de voormalig UCI-voorzitter en erelid van het IOC. Treurig man.

0
Gebruikersnaam 17 juni 2015 om 19:23

Zou hij jaloers zijn omdat Blatter de voorbije week vaak tot meest arrogante en vervelende kwal van de sportwereld werd bestempeld? Lijkt toch een poging om hem te overtreffen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone