Hein Verbruggen: “Rapport CIRC sluit corruptie uit”

zaterdag 7 maart 2015 om 18:10
Hein Verbruggen: “Rapport CIRC sluit corruptie uit”

Foto: Sirotti

Voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen heeft “via via” het CIRC-rapport reeds in kunnen zien. De Nederlander beweert tegenover het ANP dat er voor de zwaarste aantijgingen geen bewijzen zijn gevonden. Aankomende maandag wordt het rapport pas officieel gepubliceerd.

Verbruggen werd er onder andere van verdacht een positief dopinggeval van Lance Armstrong onder de mat te vegen. Maar daar zijn volgens hem geen bewijzen voor gevonden. “Het was voor mij heel belangrijk dat die beschuldigingen uit de wereld zijn. Het rapport is daarover duidelijk. Armstrong was niet positief in de Ronde van Zwitserland van 2001. Er is dus niets onder de tafel gestopt en geen enkele indicatie van corruptie.”

“Er staat een heleboel in over wat we beter hadden kunnen doen maar dat is natuurlijk makkelijk, 25 jaar later. En er is een hoop kritiek op mij: ik was een dictator en stond te dicht bij Armstrong. Ze moesten natuurlijk wel met iets komen.”

“Het is een kritisch rapport”, aldus de Nederlander. “Ik vind het oneerlijk kritisch. Ik stond te dicht bij Armstrong, net als mijn opvolger Pat McQuaid. Een voorbeeld was dat we hem handtekeningen vroegen voor kankerpatiëntjes die zich tot ons hadden gewend. En we hebben donaties aangenomen. De commissie vindt dat niet verstandig.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Roberto 7 maart 2015 om 18:29

Wie in het CIRC heeft gelekt?

Ik ben eens benieuwd wat er in staat over Verbruggen. Hij was toch echt de Blatter van het wielrennen.

0
Roberto 7 maart 2015 om 18:33
Quote:
De Amerikaan sloeg wild om zich geen en kwam onder meer met de bewering dat Verbruggen een positieve test van hem in 2001 had verdonkeremaand.
Quote:
Verbruggen: „Het was voor mij heel belangrijk dat die beschuldigingen uit de wereld zijn. Het rapport is daarover duidelijk. Armstrong was niet positief in de Ronde van Zwitserland van 2001. Er is dus niets onder de tafel gestopt en geen enkele indicatie van corruptie.”

Dus Armstrong heeft tijdens/na zijn biecht ook nog gelogen? Of wil Hein ons dat doen geloven?

0
John Bidon 7 maart 2015 om 19:41

Grote berg boter heeft die kerel op zijn hoofd. Beste zou zijn om hem totaal geen aandacht meer te schenken. Is verleden tijd, passe.

0
achtpuntzes 7 maart 2015 om 19:47

godgod, na Mcquaid nu dus ook Verbrugge die vlak voor het rapport uitkomt het nodig acht om nog even zijn zegje te doen. het is leuk voor hem dat hij het rapport heeft ingezien voor het openbaar is gebracht maar laat ze nu zwijgen en pas erna hun zegje doen.
het is gewoon schandelijk dat degenen waar dit onderzoek betrekking op hebben alvast met hun eigen conclusies komen voor het rapport in de openbaarheid komt.
en het is al net zo corrupt dat deze twee lieden door vriendjes worden ingelicht over het op hande zijnde rapport voor het in de openbaarheid komt. nog iemand anders die alvast de verdediging wil opzoeken alvorens er hard over hem geoordeeld zal gaan worden?

0
debarreman 7 maart 2015 om 21:04

Tsja, er zijn weinig sportbobo’s zo arrogant als Heintje. En de UCI lekt nu meer dan toen. De grote schoonmaak is nog lang niet afgerond.

0
SolerEritrean 7 maart 2015 om 21:30

Echt een triestige man, de wereld heeft geen nood aan zo’n mensen.

0
Angus 7 maart 2015 om 22:30

Ik snap niet dat de verdachten zo’n rapport voor de publicatie ter inzage krijgen. Mogen ze er misschien ook nog wat veranderingen in aanbrengen, als de inhoud ze niet aanstaat ?

0
123poetertjes 7 maart 2015 om 23:06

‘Via via’.
Nu ben ik wel benieuwd wie er tot die via behoren. Ik vermoed zijn ego en het bord voor zijn kop.

0
petoi 7 maart 2015 om 23:40

Via via komt hij dus in bezit van een rapport dat hij niet behoort te hebben en dan niks fout geconstateerd? Het feit dat hij dat rapport al heeft kunnen inzien is al bewijs dat er iets mis is!

0
Coldeportes 8 maart 2015 om 08:40

Wat een naar eng mannetje blijft het toch. De vergelijking met Blatter, ook zo’n arrogante despoot, volledig terecht.
Hein toont wederom nul zelfreflectie en door zijn via-via opmerking probeert hij CIRC/UCI in kwaad daglicht te stellen. Als een van de onderzochte personen is get vrij gebruikelijk in onderzoeksland dat je de eindversie mag inzien voor publicatie. Zodat je niet overvallen wordt door de pers. Het past wel bij arrogante Hein dat hij voorafgaand aan de persconferentie al de media zoekt. Nooit meer aandacht aan besteden aan deze griezel.

Of zoals Hein al 25 jaar zegt: “hier valt niks te zien mensen, gewoon doorlopen”.

0
Roberto 8 maart 2015 om 08:53

Gisteren werd in Velonews gemeld dat sommige media wel al het rapport hebben gekregen, maar dat ze nog niet mochten publiceren voor maandag. Het kan ook dat media gelekt hebben..

0
DerEffe 8 maart 2015 om 12:59

Walgelijke man. Grappig ook hoe hij de waarheid als variabel begrip ziet. Dat rapport doet er helemaal niet toe, zeker niet voor hem. Hij weet zelf namelijk dondersgoed wat hij uitgevreten heeft of niet, daar verandert geen rapport in de wereld iets aan.

0
6129ak2 8 maart 2015 om 13:11

Hij heeft het wielrennen wel mede groot gemaakt

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone