Heijboer: “Roglič speciaal hier ingezet als generale repetitie”

donderdag 15 juni 2017 om 10:47

LottoNL-Jumbo heeft Primož Roglič opgesteld in de Ster ZLM Toer als generale repetitie op de Tour de France. Dat geeft trainer Mathieu Heijboer aan voor de camera van WielerFlits. “Dit was de belangrijkste test voor de Tour”, zegt hij over de door de Sloveen gewonnen proloog.

De recente hoogtestage heeft Roglič goed verteerd. “De afgelopen drie weken ging het heel goed. Maandag is hij teruggekomen en dinsdag hebben we nog een rit verkend van de Tour”, aldus Heijboer.

Ritme opdoen en uit de problemen blijven
De Tour de France begint dit jaar met een tijdrit van 13 kilometer in Düsseldorf. Ook de Ster ZLM Toer begon met een rit tegen de klok. “We hebben Roglič speciaal hier ingezet als generale repetitie voor de Tour en hij wint hier. Kittel zet ook een heel scherpe tijd neer en toch kan hij hem kloppen. Tot nu toe zijn we tevreden.”

De eindzege in de Nederlandse rittenkoers is het doel niet met Roglič. “Hij is waarschijnlijk wel goed genoeg om te winnen, maar hij is hier vooral om ritme op te doen en uit de problemen te blijven. Vooral de tijdrit en de rit naar La Gileppe zijn voor hem een test”, aldus Heijboer. “Het hoofddoel blijft de tijdrit in de Tour de France.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

19 Reacties

Secondant 15 juni 2017 om 11:04

Maakt een goede kans tijdens de proloog! Samen met Van Emden en misschien wel Boom (als hij naar de Tour gaat) heeft Lotto toch drie mannen die hard gaan. Boom lijkt ook wat beter voor de dag te komen.

Persoonlijk zou ik het prachtig vinden als Van Emden het geel pakt.

0
Geit in mijn Kelderman 15 juni 2017 om 11:10

Met de ontwikkeling die Roglic, Van Emden, Campenaerts doormaken zou je toch bijna gaan denken dat LTJ eens een gooi kan doen naar het podium op de TTT op het WK. Met nog een paar hardrijders erbij (Boom, Keizer) moet je toch een end kunnen komen.

0
Fritsie 15 juni 2017 om 11:12

Hier mag je ook best tevreden mee zijn

0
Jotto-Lumbo 15 juni 2017 om 11:24

Toch denk ik dat Dennis buitencategorie is in de proloog van de Tour, met Roglic en der Tony er net achter. Maar ik hoop dat Roglic me gaat verrassen, wat hij wel vaker doet dit seizoen.

0
tvm 15 juni 2017 om 11:36

Is het al zeker dat Dennis naar de tour gaat?
In dat geval:
Dennis, Roglic *****
Martin, van Emden ****
Brändle, Küng***

0
Thailand 15 juni 2017 om 11:49

Ik zou het fantastisch vinden als Van Emden geel pakt, maar ik denk niet dat hij echt kans maakt. Hij is wereldtop in langere tijdritten die vlak zijn, prologen heeft hij ook wel gewonnen, maar hoog finishen heeft hij nog niet gedaan tegen de grote mannen in de grote wedstrijden. Bovendien, Jos heeft Giro gereden, ik denk niet dat hij start in de tour.

On topic, zou echt geweldig zijn voor TLJ als Roglic geel pakt, hij gaat ook serieus mee doen. Al is Dennis ook voor mij de grote favoriet. Roglic komt, met een aantal anderen daar achter.

0
Abdoe 15 juni 2017 om 11:49

Een mooie kans inderdaad, wel vrij veel concurrentie.

Dennis is nog verre van zeker, rijdt na zijn tijdrit niet heel overtuigend in Zwitserland (ook gevallen). BMC zal hem niet voor alleen die tijdritten meenemen in een team dat draait om Porte, ze hebben met Van Avermaet al een andere einzelgänger (is die eigenlijk al zeker van Tourselectie?).

0
tetedelacourse 15 juni 2017 om 11:53

Kudos ook aan Heijboer (en Bianchi). Over de hele breedte rijden de mannen van TLJ sterke tijdritten.

0
huis31 15 juni 2017 om 11:58

Is het al zeker dat Van Emden de Tour gaat rijden dan?

0
KissMyAce 15 juni 2017 om 12:05

@Jotto-Lumbo
Is het een verrassing als Roglic die proloog wint? Als hij zo vaak wint zoals jij zegt is het geen verrassing meer. Dan zou iedereen behalve Dennis een verrassing zijn

0
assen 15 juni 2017 om 12:06

Als er een Tour is die op het lijf geschreven is voor Van Emden, dan is het deze. Veel sprintetappes en geen heuveletappes. Omdat toch bijna niemand van TLJ een berg op kan rijden (alleen de kopmannen), zou ik naast de kopmannen renners meenemen voor het vlakke/de sprint.

0
ShutUp 15 juni 2017 om 12:16

Tja normal is de proloogzege in de Tour voor Dennis, noch Roglic nog de andere namen zullen tegen hem opkunnen als ie op zijn fiets blijft zitten.

0
Bram93 15 juni 2017 om 13:03

Zitten er veel bochten in het het parcours van de proloog? Dat zou wel voordelig zijn voor roglic.

0
vlek 15 juni 2017 om 13:07

Volgens mij is het totaal geen technische tijdrit in de Tour de France. Eerst een lang recht stuk, dan een viaduct op en af, een lusje en dan hetzelfde rechte stuk weer terug naar de finish. Weinig tot geen lastige bochten te bespeuren op het kaartje.

0
tvm 15 juni 2017 om 13:07

@ bram93, het is geen proloog maar een tijdrit.
Op zo’n afstand zal vermoedelijk de sterkste winnen. Niet de meest technische. Hoewel je er wel een aantal seconden mee kunt pakken. Maar ik denk niet zoals Felline de proloog in Romandië won op basis van veel techniek (en kracht uiteraard).

0
josi 15 juni 2017 om 14:18

Roglic is zeker een podiumkandidaat in die openingstijdrit, maar Dennis lijkt me toch echt wel de te kloppen man. Kan me ook niet goed voorstellen dat BMC hem niet zou meenemen. Een grote kans op een ritzege en het geel laat je toch niet zomaar lopen, en Dennis kan in principe Porte zowel op het vlakke als in de bergen ook goed ondersteunen. Alleen als hij iets overgehouden heeft aan die buiteling in Zwitserland zie ik hem de Tour overslaan.

0
jobo14 15 juni 2017 om 14:41

Hij rijdt hier niet voor het klassement, maar de rit naar gileppe en de tijdrit zijn wel een belangrijke test… Tja, volgens mij doe je dan automatisch toch ook mee voor het klassement??

0
peervaneynthoven 15 juni 2017 om 15:51

@keit in mijn gelderman. Denk je echt dat Laurens Ten Jam een kans maakt?
@Assen Volgens mij kunnen Roglic, Bennet en Gesink toch goed een berg omhoog.
@Thailand. Wat dacht je van Jos’ tijdrit overwinning in de Giro? Of beschouw je dat niet als een grote ronde met “kleine” tijdrijders als tegenstander?

0
droomteam 21 juni 2017 om 09:23

Iedereen spreekt over Dennis terwijl hij de Tour niet rijd maar de Vuelta .
Van Emden ??start hij Het zal gaan tussen Tmartin – Kung -Roglic

0

Headlines

Populair

Materiaalzone