Hayter nieuwe leider Tour of Britain: “Koers is moeilijk te controleren”

dinsdag 7 september 2021 om 16:43
Hayter nieuwe leider Tour of Britain: “Koers is moeilijk te controleren”

foto: Cor Vos

Ethan Hayter mag zich na de winst in de ploegentijdrit de nieuwe leider van de Tour of Britain noemen, maar de puncheur van INEOS Grenadiers kijkt op tegen de resterende etappes. “Het wordt nog heel zwaar en moeilijk om de koers te controleren”, weet hij.

INEOS Grenadiers wist in de tijdrit Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma op achterstand te houden, maar in het klassement zijn de verschillen nog te overzien. “We hebben met z’n zessen alles gegeven en reden een geweldige ploegentijdrit. Dat stemt mij heel tevreden”, aldus Hayter. “Maar het is heel lastig om nu al in de leiderstrui te staan, met nog vijf dagen te gaan.”

“Het wordt nog heel zwaar en moeilijk om de koers te controleren. Dat hebben we gisteren gezien”, aldus de 22-jarige Brit, die nu zes seconden voorsprong heeft op ploegmaat Rohan Dennis. De eerste echte concurrent lijkt echter Wout van Aert, die zestien seconden achterstand heeft. “We gaan ervoor, maar zestien seconden… Je kan beter zestien seconden voorsprong hebben dan achterstand. Ik ga in ieder geval alles proberen de komende dagen.”

Hayter twijfelde voor de Tour of Britain wat over zijn vorm, maar na de tweede plek van maandag en de zege in de ploegentijdrit voelt hij zich al een stuk beter. “Vandaag was alvast een goede inspanning”, lacht hij. “Mijn vorm is de laatste twee dagen niet eens zo heel slecht. Hopelijk wordt die alleen nog maar beter en kan ik daarop verder bouwen.”

Hayter reed de ploegentijdrit nog in de blauwe puntentrui – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

dit is mijn achterwiel 7 september 2021 om 16:46

Daarom is zo’n rondje ook mooi om te kijken, ethan. Doe je best en entertain ons!

0
Jean Dumas 7 september 2021 om 17:03

Toch wel een van de mannen van dit jaar. Inmiddels topfavoriet voor elke ronde in de ProSeries.

0
xistnc 7 september 2021 om 18:35

Ik had Ineos 10-15s sneller verwacht, maar kennelijk was de TTT zwaarder dan de afstand deed vermoeden. DQS doofde aan het eind helemaal uit en had Cav nodig om met 4 te finishen. Bij Jumbo had Bennett het de laatste km erg zwaar. Diverse andere ploegen hielden de boel in de laatste km niet of nauwelijks bij elkaar.

0
skylimit 7 september 2021 om 18:43

Niet Bennett, maar Eenkhoorn had problemen vanwege een lekke band anders hadden ze waarschijnlijk 10-15 sec. sneller aan de streep geweest.
Tijd van de 4e man telde.

0
xistnc 7 september 2021 om 18:59

Voor de lekke band van Eenkhoorn was het Bennett die moeizaam aan het elastiek bungelde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone