Hayman: “Pak in Brabantse Pijl mijn oude rol weer op”
Foto: Sirotti
dinsdag 12 april 2016 om 12:12

Hayman: “Pak in Brabantse Pijl mijn oude rol weer op”

Mathew Hayman zag zondag een droom uitkomen met zijn verrassende overwinning in Parijs-Roubaix. De 37-jarige Australiër van Orica-GreenEDGE heeft even mogen nagenieten, maar staat woensdag weer gewoon aan de start van de Brabantse Pijl om te knechten voor Michael Matthews. “Dingen zijn niet veranderd wat dat betreft. Ik pak gewoon mijn oude rol weer op. En dat vind ik helemaal niet erg hoor”, vertelt de oud-Raborenner in vlekkeloos Nederlands aan Sporza.

Zijn voorbereiding op de Brabantse Pijl verliep door zijn overwinning natuurlijk totaal anders dan verwacht. “Ik heb na mijn zege in Roubaix nog geen kans gehad om te fietsen”, geeft Hayman toe. “Maar ik ga gewoon rijden. Ik denk dat ik het wel red.”

De ambitie voor een goede klassering koestert hij woensdag niet. “We hebben veel renners in de ploeg die zich specifiek hebben voorbereid op deze wedstrijd en de koersen erna: de Amstel, Luik en de Waalse Pijl. Matthews werd de afgelopen twee jaar tweede in de Brabantse Pijl. Hij zal onze kopman zijn.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 april 2016 12:51
haha, heerlijk die nuchterheid. :)
12 april 2016 13:28
Superknecht. Hij heeft wel mooi die kassei op zijn schoorsteenmantel staan, daar kunnen anderen enkel van dromen.
12 april 2016 14:18
Laat Matthews dan ook maar winnen!
12 april 2016 14:46
Matthews, Gerrans en Albasini allemaal goed in orde!

Reacties zijn gesloten.