Hartthijs de Vries verzekert zich van stagecontract bij LottoNL-Jumbo

Hartthijs de Vries verzekert zich van stagecontract bij LottoNL-Jumbo

foto: Marcel Koch

woensdag 20 juni 2018 om 21:17

Hartthijs de Vries komt in het najaar uit als stagiair voor LottoNL-Jumbo. De 21-jarige Fries van de Noordelijke Wielervereniging Groningen wist woensdagavond de individuele tijdrit in Emmen als tweede te besluiten, waardoor het jongerenklassement in de Topcompetitie hem niet meer kan ontgaan. Als prijs staat daar een stagecontract tegenover.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Het is voor de jongeling een tweede kans om te proeven aan het leven als een prof. De Vries tekende eind vorig seizoen een tweejarig profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij, maar na hartproblemen verscheurde hij begin januari zijn verbintenis. Na een aantal onderzoeken kreeg hij opnieuw groen licht om te koersen en sindsdien is de Kollumer in het shirt van de NVWG bezig aan een verdienstelijk seizoen.

In de kijker rijden
Hij miste weliswaar de Ster van Zwolle en de Ton Dolmans Trofee, maar in de Omloop van de Braakman (vierde), de Simac Omloop der Kempen (elfde), de Ronde van Limburg (vijfde) en zijn tweede plek in de Tacx Tijdrit, toonde hij zijn talent in de Topcompetitie. Met een puntentotaal van 216, is hij in het jongerenklassement niet meer te achterhalen voor Daan van Sintmaartensdijk (102 punten). Normaal gesproken was de beslissing pas na de Klimtijdrit in en rond Vaals gevallen.

De Vries krijgt bij LottoNL-Jumbo vooral de kans om zich in de kijker te rijden van andere ploegen. De Nederlandse WorldTour-formatie testte de jongeling in maart vorig jaar, maar WielerFlits weet dat De Vries op dit moment niet voorkomt op de scoutinglijst van de geel-zwarte brigade. Desondanks zal hij een welkome tijdelijke versterking zijn voor LottoNL-Jumbo, dat de afgelopen week nog twee Belgische koersen met slechts vijf renners afwerkte.


Aankomende zaterdag vertelt De Vries in het Weekendinterview openhartig over zijn problemen van de afgelopen winter.

Dit artikel delen:

29 Reacties

aardappeljager 20 juni 2018 om 21:19

Hopen dat die hartproblemen niet nog ergens terug komen en resulteren in een in memoriam

De laatste tijd toch iets te vaak verhalrn over hartproblemen bij renners

0
jessevdalen 20 juni 2018 om 21:20

Verdient! Klasse wat hij vandaag doet. Wt-waardig deze jongen.

0
Witte Trui 20 juni 2018 om 21:32

Lovenswaardig zijn doorzettingsvermogen. Hopelijk dwingt hij ergens een profcontract af.

0
gesink/dekker 20 juni 2018 om 21:35

Wielerflits weet al dat Hartthijs geen eerlijke kans krijgt? Als je niet op de scoutinglijst staat, kan je nog wel een eerlijke kans krijgen van Lotto. Als het een aanname is van Wielerflits, dat Hartthijs zich in de kijker moet rijden van andere ploegen en sws geen plaats is bij Lotto, vind ik het jammer dat het er staat

0
Youri IJnsen 20 juni 2018 om 21:37

@Gesink/Dekker
Het is geen aanname. Anders stond het er niet.

0
kelderfan 20 juni 2018 om 21:55

@Jessevdalen
Eens dat Hartthijs De Vries de stap zou kunnen maken naar WT en het zou zo maar TLJ kunnen zijn. Die jongen heeft een tijdrit en kan ook heuvelop goed meekomen. Een 2e. Tolhoek?

0
rahimns 20 juni 2018 om 22:05

Ik zou hem eerst maar een tussenstap laten maken bij Roompot.

0
kelderfan 20 juni 2018 om 22:10

Onzin want hij heeft al een tussenstap gemaakt bij Roompot.

0
Mathieu Moller 20 juni 2018 om 22:18

@kelderfan
Nee, dat heeft hij niet. Hij had daar een contract, maar heeft dat contract verscheurd nog voor hij één koers had gereden.

0
Titaantje 20 juni 2018 om 22:19

Als hij geen kans maakt, moeten ze hem ook geen stagecontract geven. Die stage heeft dan toch geen enkele zin.

0
kelderfan 20 juni 2018 om 22:21

Ja klopt, maar daarom heeft @jessevdalen gelijk, dat Hartthijs De Vries WT-waardig is.

0
AndriesW 20 juni 2018 om 22:55

Mooi voor Hartthijs en dikverdiend. Ik verbaas me er wel over dat hij zo gauw alweer hard is gaan trainen, alsof een korte pauze het probleem zomaar heeft opgelost. Een verband tussen de hartproblemen en intensieve trainingsarbeid ligt toch voor de hand. Hopelijk komt het goed en mag Hartthijs een mooie wielercarrière hebben.

0
jvh93 20 juni 2018 om 22:55

Hoop dat hij volgend seizoen alsnog bij roompot aan de slag kan. Deze jongen kan wel wat

0
Wielerfan1987 20 juni 2018 om 23:03

@kelderfan

Hij staat op dit moment niet op de scoutinglijst van TLJ.

Dat betekent echter natuurlijk niet dat ze hem met tegenzin die stage laten draaien bij de ploeg, of dat ze hun ogen zullen sluiten wat Hartthijs betreft.

Ze zullen deze stage gewoon aangrijpen om beter kennis te maken met Hartthijs als persoon en als renner in de koers en ze zullen hem gerust goed beoordelen tijdens zijn stage om te zien of hij niet toch interessant voor de ploeg kan zijn.

Daarnaast is het voor Hartthijs gewoon een mooie kans om van de ploeg en haar onkadering te leren (trainingsleer, voeding etc) en om mooie wedstrijden te rijden en ervaring op te doen op het niveau van een profploeg.

Daar is een stage in eerste aanleg natuurlijk ook voor bedoeld, een kans voor een jonge renner om ervaring op te doen.
Nergens staat in de regels dat een bedrijf of in dit geval een professionele sportploeg een stagiair verplicht een arbeidscontract moet aanbieden, dat is een misverstand dat er bij sommige mensen wellicht is ingeslopen.

TLJ is deze samenwerking met de Topcompetitie juist gestart om jonge talenten de kans te geven aan het grote werk te ruiken en ervaring op te doen, bijkomend voordeel voor TLJ zou kunnen zijn dat zij daarmee direct een relatie krijgen met een renner die zij wellicht zouden willen contracteren.
Dit hoeft echter in lang niet alle gevallen zo te zijn zoals bijvoorbeeld vorig jaar met Adriaan Jansen die stage liep, en natuurlijk ook een tijd terug die Chinese renner die een aantal weken stage heeft mogen lopen.

0
Mathieu Moller 20 juni 2018 om 23:22

@kelderfan
Excuses, ik meende dat je op rahimns reageerde. Dan zitten we dus wel op één lijn.

0
vlek 21 juni 2018 om 00:43

Hopelijk is het contact met Roompot goed gebleven. Een degelijke stage bij TLJ zou genoeg moeten zijn voor een herkansing.

0
Bassie55k 21 juni 2018 om 04:35

Hartthijs heeft volgens mij al een keer aangegeven nog goede contacten te hebben met Boogerd. En natuurlijk, als hij het erg goed doet tijdens zijn stage, dan zou hij toch zomaar op zijn naam terug kunnen vinden op de scoutingslijst.

0
havana 21 juni 2018 om 06:38

Wie noemt z’n kind nou Hartthijs? Ik bedoel het is beter dan al die paupernamen als Dylan, Jefffey, Moreno, Kevin, Marvin, Evander en Ricardo maar niet veel. Waarom heten kinderen niet gewoon Jan of Piet?

0
wielrenner 21 juni 2018 om 07:37

Hartthijs WT waardig? Eerst maar eens PC rijden lijkt me.
@havana Ik heb ook helemaal niets met die namen maar daarom heten mijn kinderen nog geen Piet, Klaas of Henk en Kattrijn.

0
Meeskool 21 juni 2018 om 08:00

Dat worden geen leuke interviews, zelden zo’n pessimistisch hoofd gezien. Maar het gaat natuurlijk om hard fietsen.

0
Veloburto 21 juni 2018 om 09:57

Hij heeft idd een onsympathiek hoofd

0
rahimns 21 juni 2018 om 09:59

Ik zie geen aanwijzing dat hij nu al WT waardig zou zijn. En het is echt geen schande om eerst je gewoon eens bij een ploeg als Roompot te bewijzen. Dylan en Antwan zijn daar echt niet slechter van geworden. De stap naar de WT is echt enorm, kijk maar eens naar een renner als Powless die toch echt al een enorm talent wordt beschouwd. Soms bereik je meer met kleine stapjes dan met reuzestappen.

0
rahimns 21 juni 2018 om 10:10
Quote:
Hij heeft idd een onsympathiek hoofd

Wow… op basis van 1 foto. Google hem eerst eens even. Gewoon een sympathieke jongen. Kijk eens wat verder dan je neus lang is.

0
UrbanSteel 21 juni 2018 om 10:12

Is dit nu serieus , vallen de mensen hier over namen en over een wel of niet onsympathiek hoofd ? Is Wielerflits al zo laag gevallen met omgangsnormen? Daar ik geen smileys zie kom ik met deze vraag.

0
Ton van Wieringen 21 juni 2018 om 11:57

Goede keus die Hartthijs, maar ik zie toch meer in Piotr Havik.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone