Hartthijs de Vries stopt bij Roompot vanwege hartritmestoornissen

Hartthijs de Vries stopt bij Roompot vanwege hartritmestoornissen

De Vries werd dit jaar derde op het NK voor beloften - foto: Marcel Koch

woensdag 3 januari 2018 om 19:56

Hartthijs de Vries beëindigt per direct zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij vanwege hartritmestoornissen, dat meldt de ploeg op hun website. Afgelopen jaar tekende hij een tweejarig contract bij de ploeg.

Het voorbije seizoen kampte de 21-jarige Fries al met verschillende fysieke problemen. Deze bleken, na uitgebreid onderzoek, te herleiden te zijn naar een hartritmestoornis. In een eerste reactie geeft hij aan dat het een lastige beslissing was. “Helaas komt mijn carrière bij Team Roompot-Nederlandse Loterij onverwachts vroeg ten einde. Het was een hele lastige beslissing om mijn profcontract op te geven, echter de enige juiste keuze voor mij is om het dokters advies op te volgen en mijn gezondheid voorrang te geven”, stelt hij.

Ook manager Michael Zijlaard is duidelijk teleurgesteld dat de jonge debutant hen moet verlaten. “We zijn zeer geschrokken van het onverwachtse nieuws en betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen Team Roompot – Nederlandse Loterij zijn wij continu op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carrière op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van”, vertelt hij.

In het bericht wordt duidelijk gemaakt dat de ploeg van plan is een nieuwe renner aan te trekken in plaats van de Vries. Dit was een van de redenen voor zijn snelle vertrek. “In overleg met het management hebben we snel een besluit genomen om hiermee de ploeg genoeg ruimte te geven het gat nog op tijd voor het seizoen op te vullen”, legt hij uit.

In 2015 en 2016 koerste de belofte voor het Rabobank Development Team. In 2016 verkoos hij SEG Racing Academy nog boven Roompot-Nederlandse Loterij maar één jaar later ging hij wel in op een aanbod van de ProContinentale ploeg. Dit jaar wist hij onder andere op het NK een derde plek tijdens de wegrit en een vierde plek tijdens de tijdrit te behalen.

Dit artikel delen:

29 Reacties

hartstikkebedankt 4 januari 2018 om 09:37

Zou mooi zijn als ze het plekje nog vullen met Gerts, Keizer, B. de Vries of voor mijn part Vermeulen.

0
Romāns Vainšteins 4 januari 2018 om 11:21

Het is vrij simpel lijkt me > Je poogt bij de beste van de wereld terecht te komen in een gruwelijk zware sport en onderweg kom je je bottleneck tegen. Helaas.

0
ikbenprocycling 4 januari 2018 om 12:37

@RV Inderdaad het pro-peloton wacht op niemand.
Geen sentimenteel gedoe nodig.
Klopt zo ?

0
Romāns Vainšteins 4 januari 2018 om 14:16

Ik ben niet sentimenteel tov de afvallers nee. Het zou ook eens de prestaties van bijv een Mollema en Gesink die het voor elkaar krijgen bij de beste renners in de hardste koers ter wereld weten te eindigen in perspectief mogen plaatsen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone