Hartthijs de Vries stopt bij Roompot vanwege hartritmestoornissen
De Vries werd dit jaar derde op het NK voor beloften - foto: Marcel Koch
woensdag 3 januari 2018 om 19:56

Hartthijs de Vries stopt bij Roompot vanwege hartritmestoornissen

Hartthijs de Vries beëindigt per direct zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij vanwege hartritmestoornissen, dat meldt de ploeg op hun website. Afgelopen jaar tekende hij een tweejarig contract bij de ploeg.

Het voorbije seizoen kampte de 21-jarige Fries al met verschillende fysieke problemen. Deze bleken, na uitgebreid onderzoek, te herleiden te zijn naar een hartritmestoornis. In een eerste reactie geeft hij aan dat het een lastige beslissing was. “Helaas komt mijn carrière bij Team Roompot-Nederlandse Loterij onverwachts vroeg ten einde. Het was een hele lastige beslissing om mijn profcontract op te geven, echter de enige juiste keuze voor mij is om het dokters advies op te volgen en mijn gezondheid voorrang te geven”, stelt hij.

Ook manager Michael Zijlaard is duidelijk teleurgesteld dat de jonge debutant hen moet verlaten. “We zijn zeer geschrokken van het onverwachtse nieuws en betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen Team Roompot – Nederlandse Loterij zijn wij continu op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carrière op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van”, vertelt hij.

In het bericht wordt duidelijk gemaakt dat de ploeg van plan is een nieuwe renner aan te trekken in plaats van de Vries. Dit was een van de redenen voor zijn snelle vertrek. “In overleg met het management hebben we snel een besluit genomen om hiermee de ploeg genoeg ruimte te geven het gat nog op tijd voor het seizoen op te vullen”, legt hij uit.

In 2015 en 2016 koerste de belofte voor het Rabobank Development Team. In 2016 verkoos hij SEG Racing Academy nog boven Roompot-Nederlandse Loterij maar één jaar later ging hij wel in op een aanbod van de ProContinentale ploeg. Dit jaar wist hij onder andere op het NK een derde plek tijdens de wegrit en een vierde plek tijdens de tijdrit te behalen.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2018 20:05
Dat is een slechte zaak voor hem en 't team.
3 januari 2018 20:14
Héél jammer... op zijn lijftijd...

aan de andere kant...

Kom er maar in Berden.
3 januari 2018 20:19
Gerts?
3 januari 2018 20:24
Meest logische vervanging POLL

Adriaan Janssen (zelfde type renner)
Arvid de klein
Jasper de laat

?

andere suggesties welkom!
3 januari 2018 20:28
Jan Maas, want zelfde type renner.
3 januari 2018 20:36
Floris Gerts! Verdiend zeker een tweede kans! Of is hij al gestopt?
3 januari 2018 20:36
Heel jammer voor Hartthijs en Roompot!!
Reinier Honigh met zijn ervaring,zou een volwaardig vervanger zijn!!
3 januari 2018 20:51
Jammer, leek me een van de renners met de meeste toekomst.

Maar er zijn belangrijkere dingen dan wielrennen.
3 januari 2018 20:54
Ik zie persoonlijk het liefst Gerts bij de ploeg komen omdat de andere jongens die gesuggereerd worden ofwel al iets hebben, ofwel het niet hebben kunnen bewijzen eerder bij de ploeg. Daarmee bedoel ik niet dat Gerts zich wel heeft bewezen tijdens zijn tijd bij BMC, maar ik herinner mij ook dat hij veel pech heeft gehad. Vooral tijdens de klassiekers dacht ik dat hij er vaak bij lag. Ook is hij relatief jong, en kan hij de andere jongens dingen bijbrengen van zijn tijd bij BMC (wat toch wel een goede leerschool betreft omgeving moet zijn geweest).
3 januari 2018 21:17
Het zou mooi zijn als ze Floris Gerts halen.
3 januari 2018 21:24
Verkering uit waarschijnlijk maar waarom iedereen abrupt moet stoppen met deze klachten is me nog niet helemaal duidelijk. Wanneer doen de verschijnselen zich voor, tijdens of na de inspanning?
3 januari 2018 21:26
@redactie
Off topic. @redactie. Er is vandaag bij eenvandaag een prachtig beeld gegeven van Mathieu van der Poel. Is het mogelijk om het op wf site te plaatsen
3 januari 2018 21:51
Gaat hij de weg op ?!
3 januari 2018 22:10
Reinier Honig is wat mij betreft de meest overschatte renner ooit, wat heeft die nou toe te voegen aan een Roompot? wint nooit iets is te oud maar wel goed in de publiciteit op te zoeken blijkbaar. wie kan mij dit uitleggen?
3 januari 2018 22:10
Kan de Vries misschien toch blijven.
3 januari 2018 22:18
Pffff verschrikkelijk nieuws. Was toch 1 van de jongens die ik in de gaten wilde houden komend seizoen, is toch een groot talent
3 januari 2018 22:52
Bas tietena?
3 januari 2018 23:20
Ligt het nou aan mij of hebben de laatste extreem veel renners last van hart ritme stoornissen?
3 januari 2018 23:25
@scotty
Het valt mij ook op. Hebben we hier op deze site een dopingkenner die weet welke stoffen een hartritmestoornis kan bevorderen?
3 januari 2018 23:50
Denk dat de technieken om storingen op te sporen steeds beter worden...
4 januari 2018 00:16
Er zijn zeker opties maar niet Reinier Honig alsjeblieft niet. Te oud en te weinig laten zien. Gerts een goede optie. De Klein en De Laat mogelijk ook. Ik zou zelfs liever Ruijgh bij Roompot zien dan Honig.
4 januari 2018 00:20
Floris Gerts zie ik liever bij tlj in plaats van die stilnox slikkers.
4 januari 2018 01:35
Beetje googlen op lange QT syndroom. Testen om dit aan te tonen zijn beter geworden en tegenwoordig meer standaard bij een sporttest. Een "normale" hartritmestoornis is vaak met ablatie te verhelpen. Zie Robert Gesink en recent Lars Boom. Ik kan niet beoordelen wat de ongelukkige Hartthijs is overkomen. Maar een evt toename aan hartritmestoornissen in het wielernieuws komt denk ik door het vaker en gerichter detecteren.
4 januari 2018 08:26
Roelie, man wat ga je snel door de bocht. Zware sport dus alles komt aan de oppervlakte, en sporters worden veel beter in de gaten gehouden door artsen.
Beter een niet-fietsende Hartthijs dan een nooit-meer-fietsende Hartthijs. Verstandige keuze en veel sterkte voor hem en de ploeg met deze teleurstelling. Hoop dat er een goede vervanging voor hem komt om het team te versterken.
4 januari 2018 09:08
https://nl.wikipedia.org/wiki/Autofagie_(biologie)

Kan dit proces door diëtair experimenteren (te scherp) en door zware inspanningen opbouwende tekorten in het lichaam hartritmestoornissen veroorzaken bij sommige atleten ? zie slotzin.

Reacties zijn gesloten.