Hart weerhoudt Rogers van seizoensstart

Hart weerhoudt Rogers van seizoensstart
woensdag 16 december 2015 om 08:21

Michael Rogers moet zijn seizoensdebuut uitstellen. De 35-jarige Australiër kampt met een aangeboren hartprobleem aan de aortaklep, maar tijdens de pre-seizoenscheck constateerde Piet De Moor (hoofd medisch-team Tinkoff) een mogelijke progressie. 

Geen Australische wedstrijden
Tijdens zijn carrière is Rogers altijd in de gaten gehouden door meerdere sportcardiologen. Nu er tijdens de controle een mogelijke progressie van het probleem is waargenomen, moet de drievoudig wereldkampioen tijdrijden het op doktersadvies voorlopig rustig aan doen. Hij slaat daarom de Tour Down Under en het Australisch kampioenschap over. “Mijn eerste etappezege en gewonnen rittenkoers was de Tour Down Under van 2002, dus ik vind het jammer dat ik er de volgende editie niet bij ben. Ik kijk echter vooruit om terug te keren naar hetgeen ik het liefst doen: proberen om wedstrijden te winnen voor mezelf en mijn ploeggenoten”, zegt Rogers op het digitale thuis van (nu nog) Tinkoff-Saxo.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Leukefans 16 december 2015 om 08:54

Hopelijk is wat rust voldoende en kan hij de rest van het seizoen gewoon afwerken, zou rot zijn om zo’n mooie carrière op zo’n manier te moeten afsluiten…

0
Stelvio-fan 16 december 2015 om 09:36

Geweldige renner; goed in klimmen en in tijdrijden

0
LinusGerdemann 16 december 2015 om 12:31

Ik was mooi gestopt. Gerehabiliteerd van dopinggebruik, fantastische carrière en al 35. Je gezondheid is ook wat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone