Harrie Lavreysen na brons op Keirin: “Hier had ik voor getekend”

zondag 8 augustus 2021 om 11:54
Harrie Lavreysen na brons op Keirin: “Hier had ik voor getekend”

foto: Cor Vos

Harrie Lavreysen heeft met een bronzen medaille op de Keirin de Olympische Spelen van Tokio afgesloten. De olympische kampioen sprint en teamsprint moest op zijn laatste onderdeel Jason Kenny en Azizulhasni Awang voor zich dulden.

Lavreysen baalde dat hij zich net als de anderen had laten verrassen door Kenny. De Brit reed op de eerste plaats achter de derny en pakte met een vroege aanval, met nog drie ronden te rijden, een gaatje dat door niemand meer kon worden dichtgereden. “Ik kwam de hele dag goed door en voelde me klaar voor de finale, maar als er dan zo’n gat komt… Ik zat van achter te wachten, van: kom op jongens, ga nou rijden. Als ik het dichtrij, wint de rest. Daar baal ik van, maar dat is Keirin. Het is wel weer een medaille”, vertelde Lavreysen voor de camera van de NOS.

Zijn strijdplan voor de Keirin-finale was om met nog twee ronden te rijden te beginnen opbouwen, om dan op anderhalve ronde van het einde vol door te rijden. “Dat heb ik nog steeds gedaan. Als ik nu terugkijk, had ik dat misschien eerder moeten doen. Degene die zich opoffert, die is de lul. Zo’n gat moet je nooit laten vallen, zeker niet in de finale, en helemaal niet bij de oud-olympische kampioen.”

Tevreden
“Op dit moment baal ik een beetje. Als ik hier later op terugkijk, denk ik dat ik hier heel tevreden mee kan zijn. Gisteren en vandaag was ik helemaal gesloopt, ik was helemaal op. Daarom was ik heel blij dat ik weer in de finale kwam. Ik kon me nog helemaal oppeppen om er vol voor te gaan. Als ik gisteren wist dat er nog een bronzen medaille inzat, had ik ervoor getekend. Ik moet hier eigenlijk hartstikke blij mee zijn”, zei Lavreysen verder.

Dat hij met twee gouden medailles en een maal brons de Olympische Spelen verlaat, moet nog tot Lavreysen doordringen. “Het is ongelooflijk. Ik ging eigenlijk van wedstrijd naar wedstrijd, en het vieren en het besef was er niet. Ik dacht alleen: ik moet door. Ik heb nu even tijd nodig om het te beseffen en hiervan te genieten.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

BvD13 8 augustus 2021 om 12:24

Geniet er van, wij hebben genoten van de strijd!

Drossard Kudus 8 augustus 2021 om 12:32

Fantastisch toernooi Harrie! Hopelijk het begin van een Nederlands tijdperk van dominantie op de baan

girardengo 8 augustus 2021 om 19:48

Het begin??? Zie de uitslagen van de laatste jaren op WK, EK en Wereldbeker.

Michelangelo 8 augustus 2021 om 12:58

Uiteindelijk is het geen playstation, maar baanwielrennen. Je bent afhankelijk ook van de anderen, en dat zijn geen sukkelaars.

Jammer maar helaas. 2 keer goud en 1 keer brons, ik denk dat je dan zeer trots mag zijn!

Edwin Jansen 8 augustus 2021 om 13:16

Fantastisch mooi toernooi van de Nederlanders. Echt heel erg genoten. Enig minpuntje was zoals vanouds de UCI jury. Heel veel beterschap voor Laurien en herstel voor alle bikkels!

Michelangelo 8 augustus 2021 om 14:04

Grootste minpunt is uiteindelijk dat er geen publiek langs de kant stond (al had het baanwielrennen nog geluk dat er wat mensen langs de kant mochten zitten).

Want dit soort spektakel geef je toch het liefst weg in een kolkende arena onder het gejuich van een mensenmassa. Helaas was zonder publiek van alle opties de minst slechte….

Edwin Jansen 8 augustus 2021 om 17:58

@Michelangelo Volledig mee eens. Helaas ben ik vanwege de reacties op eerdere van mijn opmerkingen mbt datgene waar ik het niet meer over wil hebben gestopt met het maken van opmerkingen daarover.

jp.vanoosterhout 8 augustus 2021 om 13:44

die nederlandse dominantie is al enkele jaren bezig [drossard kudus ]!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair