Han Vaanhold: “Vertrek bij Destil-Piels is moeilijk”

vrijdag 31 maart 2017 om 11:55
Han Vaanhold: “Vertrek bij Destil-Piels is moeilijk”

Vaanhold met voormalig poulain Elmar Reinders - foto: Léon van Bon/Topcompetitie.nu

Han Vaanhold besloot vorige week – na meer dan 25 jaar ploegleider te zijn geweest – te stoppen met zijn werkzaamheden bij wielerploeg Destil-Piels. De voorbije week werd hij overspoeld met reactie. Dat deed hem goed, vertelt hij zaterdag in het Weekendinterview van WielerFlits.

Ergernis
Vaanhold stapte op uit onvrede over het bestuur van de ploeg, omdat zij gemaakte afspraken niet nakomen. Hij hakte de knoop door met pijn in zijn hart. “Het is nog steeds heel moeilijk. Vanmiddag (donderdag, red.) heb ik de ploegauto ingeleverd in Rosmalen. Dat was niet prettig. Ik ben er zelf mee gestopt, dat weet ik, maar toch. Voor de renners was de ontstane situatie heel vervelend, maar het werd me gewoonweg te warm onder de voeten. Het kon niet meer.”

Wat volgde voor de 59-jarige Vaanhold, is een stortvloed aan reacties. “Je moet denken aan steunbetuigingen. Allemaal positieve en meelevende reacties. Niets negatiefs, geen enkele. Ook ouders van renners stuurden me een berichtje, dat ze het heel vervelend vinden. Dat is wrang, maar tegelijkertijd ook mooi. Maar op een gegeven moment liep de volle emmer over. En ik wist niet meer hoe ik eruit moest komen.”


In het Weekendinterview van WielerFlits gaat Vaanhold dieper in op de reden van zijn vertrek.

Dit artikel delen:

6 Reacties

djoriana 31 maart 2017 om 13:23

vraag me drie ploegleiders bij naam te noemen in het wielrennen en ik noem hem

xistnc 31 maart 2017 om 16:03

Nee, drie.

KissMyAce 31 maart 2017 om 16:18

Han doet een beetje moeilijk

achtpuntzes 31 maart 2017 om 16:37

@ reactie:
als jullie die Han zijn verhaal laten doen, vraag dan ook even bij zijn ex-ploeg om een reactie, anders krijg je het verhaal maar van een kant te horen.

Youri IJnsen 31 maart 2017 om 19:45

8.6
Dat is al deels gebeurd en de rest volgt.

delivio 31 maart 2017 om 20:52

Deels gebeurd ?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone