Han Vaanhold stapt op bij Destil-Piels

donderdag 23 maart 2017 om 09:07
Han Vaanhold stapt op bij Destil-Piels

Vaanhold in gesprek met Fabio Jakobsen - foto: Léon van Bon

Han Vaanhold is niet langer ploegleider van Destil-Piels. Samen met Sjaak van Hooft heeft hij besloten om uit onvrede met het gevoerde beleid te vertrekken bij de Nederlandse continentale formatie. Dat meldt Cycling Online.

Vaanhold is met name ontevreden dat er geen vervanging kan komen voor Tim Rodenburg (gestopt) en Peter Schulting (sleutelbeenbreuk). “Daardoor is het onmogelijk ons programma naar behoren te kunnen rijden”, geeft hij aan. “Helaas komt er op deze zeer trieste wijze een eind aan mijn ploegleiderschap van meer dan 25 jaar.”

Het is al enige tijd onrustig bij de Nederlandse continentale formatie. De ploeg ontstond dit jaar na een fusie tussen Jo Piels en Parkhotel Valkenburg, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Op sportief vlak ging het Destil-Piels dit seizoen nochtans voor de wind. Dion Beukeboom won de Ronde van Zuid-Holland en Twan Brusselman was namens de ploeg de sterkste in de Omloop van de Houtse Linies.

Update 15.00 uur – Destil-Piels ziet vertrek Vaanhold en co. als ‘nieuw begin’
In een persbericht heeft het bestuur van wielerploeg Destil-Piels gereageerd op het vertrek van de ploegleiding. “De voltallige ploegleiding van het team wordt per direct vervangen. Onder leiding van ploegleider Han Vaanhold heeft de ploegleiding het bestuur van Stichting Cycling Business op de hoogte gebracht de ploeg niet meer te willen vertegenwoordigen na een voor hen onoverkomelijk verschil van mening”, valt te lezen.

“Het bestuur betreurt de beslissing van de ploegleiding, de eerste gesprekken met andere kandidaat ploegleiders zijn in volle gang om het geslagen gat op te vangen. Daarbij kan de stichting rekenen op de sponsoren die de wielersport in hun hart dragen. […] Omgaan met verandering is moeilijk. Het opstappen van de ploegleiding betekent niet het einde maar een nieuw begin.”

“Het bestuur wil de ploegleiders bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren en wenst hen veel wielerplezier toe.”

De Topcompetitie volgde Vaanhold twee jaar geleden in de ploegleiderswagen:

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 23 maart 2017 om 10:02

Hij kan nog altijd als signaalgever aan de slag, een vlag vasthouden moet voor hem geen probleem zijn.

0
spiderh 23 maart 2017 om 11:46

Ongeloofelijk!!!Hoe gaat het nu verder met Destil-Piels?Een fusie die vanaf het begin voor problemen zorgt.Jammer dat het zo moet lopen!!

0
Refie 23 maart 2017 om 13:50

Niet alleen Vaanhold is gestop, zijn er een paar meer..

0
Wielerfan1987 23 maart 2017 om 15:16

Ze doen er vanuit het bestuur van de ploeg nogal luchtig over, maar ik vermoed dat het verlies van Vaanhold meer impact gaat hebben dan ze zich nu beseffen

0
djoriana 23 maart 2017 om 19:46

ik heb een wedstrijd naast hem mogen zitten in de ploegleidersauto. hij is echt een ploegleider met hart en ziel! wat een topdag was het. helemaal toen ook nog een renner uit ploeg won die dag!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone