Hammer Hong Kong afgelast, eindzege Jumbo-Visma

donderdag 3 oktober 2019 om 10:37
Hammer Hong Kong afgelast, eindzege Jumbo-Visma

foto: Marcel Koch (archief)

De Hammer Series in Hong Kong gaat niet door dit jaar. Dat hebben Velon, de organisatie van de Hammer Series, en het toerismecentrum van Hong Kong bekendgemaakt. De politieke onrust in de speciale Chinese regio is nog altijd aan de gang.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De onrust in Hong Kong is al een lange periode bezig, maar de organisatie wilde lang wachten met het definitief afblazen. Nu is besloten om de voorbereidingen te stoppen en alles te richten op de editie van volgend jaar, als Hong Kong weer aangewezen is als locatie voor een van de Hammer Series-wedstrijden.

Jumbo-Visma
De beslissing om een streep te zetten door de Hong Kong-wedstrijd, betekent dat de Hammers Series van 2019 afgerond is. Jumbo-Visma is de gelukkige winnaar van het klassement, na de overwinning in Hammer Stavanger en een tweede plaats in de Hammer Limburg. Deceuninck-Quick-Step en Team Sunweb eindigden op twee en drie in de ranglijst.

In 2020 wordt de Hammer Series ook uitgebreid. Het wedstrijdconcept van Velon trekt voor het eerst naar Colombia, waar ook een vrouwenwedstrijd georganiseerd wordt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

guyremgabdel 3 oktober 2019 om 10:56

Hammer series = jammer series.
Voor mij geen meerwaarde voor de wielersport.

0
wiebipedia 3 oktober 2019 om 11:00

Afgelasting is evenredig jammer als dat het logisch is. Voor mij is het zeker een meerwaarde, al geniet ik ook nog steeds van uren kijken naar ronddraaiende benen. Voor de meer neutrale kijker is het een goede opstap naar een meer aansprekende uitzendvorm

0
Poeksel 3 oktober 2019 om 11:02

De mensen die het niets vinden hoeven niet te kijken.

Ik keek het wel graag. Enfin, wel weer een overwinning voor TJV erbij (al zal ie niet voor de ranglijsten tellen).

0
Yeez 3 oktober 2019 om 11:10

Ik kijk het heel graag! Breid elk jaar uit en zit zeker potentie in!

0
Melkzuur 3 oktober 2019 om 11:19

Ik vind het elk jaar beter worden. En tijdens de Hammer Climb in Vaals zagen we voor het eerst de enorme mogelijkheden van Evenepoel. Vond ik van al zijn straffe stoten dit jaar misschien nog het meest indrukwekkend.

0
Cyclinglife 3 oktober 2019 om 12:15

De hammer series gaan volgend jaar toch sowieso niet door.
Mocht niet van de uci, wel als het hammer zou gaan heten. Maar velon heeft volgens mij nog niet bekend gemaakt of ze de naam gaan wijzigen.

0
Polleke 3 oktober 2019 om 14:13

Het hele idee was (is) toch om zich te los te scheuren van de UCI…? Gewoon naam behouden en doorgaan, dikke middenvinger richting Aigle, klaar…

0
chasse patat 3 oktober 2019 om 13:28

Ik vind het een mooie opzet. Het Hammer concept (met landenploegen) past wat mij betreft ook beter bij de Olympische spelen dan de huidige opzet. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet er nog heel wat water door de Rijn (bij de commerciële ploegen)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone