Gunnewijk neemt deel aan ploegleiderscursus

Gunnewijk neemt deel aan ploegleiderscursus
woensdag 11 november 2015 om 08:38

Loes Gunnewijk besloot eerder dit seizoen om te stoppen met haar professionele wielercarrière. Ondertussen zit ze niet stil, want dinsdag startte ze bij de UCI in Aigle haar ploegleiderscursus. “Het lijkt me leuk en uitdagend om met wielertalent te werken aan hun carrière”, vertelt Gunnewijk.

Geen concrete plannen
“De cursus duurt acht dagen”, legt de Gelderse uit op haar website. “Ik ben één van de vrouwen die van de UCI een scholarship hebben gekregen. Dat is natuurlijk een heel mooie kans die ik graag met beide handen aangrijp. Of en zo ja wanneer ik precies aan de slag zal gaan als ploegleidster is nog niet duidelijk, maar ik doe deze cursus natuurlijk niet voor niets.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

LinusGerdemann 11 november 2015 om 12:37

Dus in 8 dagen ben je ploegleider? Nu denk ik dat de invloed van ploegleider sowieso marginaal is. Een Sagan wordt niet een betere renner bij een andere ploegleider enz., maar dit is wel heel snel

jobo14 11 november 2015 om 13:27

Idd een cursusje van 8 dagen en je kan ploeglieder zijn???

storm-biker 11 november 2015 om 14:01

Wat dachten jullie dan? Dat er een meerjarige universitaire studie ploegleider is? Zal vooral regeltjes en misschien een beetje people management zijn. Tactiek e.d. moet toch uit de persoon zelf komen.
Bij de KNWU kun je ook een cursus doen als je bijvoorbeeld bij een club aan de gang wilt, dat is 1 dag cursus en 1 dag stage en dan krijg je je licentie.

LinusGerdemann 11 november 2015 om 14:13

Jaap Stam zou wensen dat de KNVB dezelfde cursussen had…

Hakkie2 11 november 2015 om 14:31

Je kunt het ploegleiderschap eigenlijk ook alleen leren door het te doen. Wat dat betreft zou een stage van een jaar nog kunnen, maar een uitgebreide studie is niet echt nuttig.

schipperaar 12 november 2015 om 10:22

Gaat vnl om inzicht, vergelijk het gezever van Ducrot eens met het de kennis en technisch inzicht van Nys.

Headlines

Materiaalzone

Populair