Guercilena: “We zijn in de running voor Degenkolb”

Guercilena: “We zijn in de running voor Degenkolb”

foto: Marcel Koch

woensdag 25 mei 2016 om 13:09

De geruchten dat John Degenkolb Giant-Alpecin verlaat ten bate van Trek-Segafredo, zijn steeds hardnekkiger. Volgens Cyclingnews is de transfer op handen, maar mogen alle partijen niets zeggen voor 1 augustus. Ook Iwan Spekenbrink houdt zijn kaken volgens het medium op elkaar.

Blessure opende deuren
Naar verluidt heeft de Duits-Nederlandse ploeg nog geen gesprek gevoerd met Degenkolb, wiens contract na dit seizoen afloopt. “We willen onze selectie volgend jaar opnieuw versterken met goede renners. Daarnaast lopen er een aantal contracten af, waardoor we overwegen het gesprek aan te gaan met renners die bij ons blijven. John is daar één van. We wilden eerst zien hoe hij zou herstellen van het trainingsongeluk in januari. Nu we dat goed in beeld hebben, gaan we het gesprek met hem aan. Maar een renner kan altijd besluiten te vertrekken naar een andere ploeg. Als dat gebeurt, is dat zo. Maar ik ben er niet van op de hoogte dat er nu zoiets speelt”, aldus Spekenbrink.

Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena geeft evenmin duidelijkheid. “Wij zijn in de markt voor Degenkolb, maar het is een complex jaar. We staan open voor meerdere opties, niet één specifiek. We doen echter verder geen uitlatingen tot 1 augustus, wanneer we de nieuwe contract bij de UCI moeten inleveren.” Guercilena ziet zijn poulain Fabian Cancellara aan het einde van het seizoen stoppen. De Italiaanse manager van de Amerikaanse ploeg is daarom op zoek naar een renner die de Zwitser kan vervangen.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Mac-S 25 mei 2016 om 13:25

Is er eindelijk een Duitse WT-ploeg, rennen de Duitse kopmannen naar andere teams.

0
ghostwriter 25 mei 2016 om 13:35

Ik denk dat Giant-Alpecin het vertrek van Degenkolb aangrijpt om een sterke klimploeg samen te stellen. Met Dumoulin en Barguil hebben ze twee goede klassementsrenners en met Oomen een groot talent. Het zou mij niet verbazen als Giant-Alpecin een lijntje uit gaat gooien naar Kruijswijk, Poels en Kelderman om te zien of minstens één van die drie te contracteren is.

0
Wheely 25 mei 2016 om 13:41

@ghostwriter
Poels en Kruiswijk lijken mij onbetaalbaar geworden. Giant mag al blij zijn dat ze Dumoulin nog een tijdje hebben.

0
Skedel 25 mei 2016 om 13:42

Moet het eerst nog maar zien gebeuren dat Cancellara echt stopt.

0
ghostwriter 25 mei 2016 om 13:55

@ghostwriter
Ik neem aan dat Degenkolb ook een zeer behoorlijk salaris had dus als hij vertrekt heeft Giant-Alpecin ruimte voor een grootverdienaar.

0
koos1 25 mei 2016 om 13:57

Zou jammer zijn als Degenkolb vertrekt bij Giant. Zonder Degenkolb is dit jaar al te zien hoe moeilijk het voor de ploeg is om te winnen. Alle druk komt dan opeens wel helemaal op de schouders van Dumoulin en in mindere mate bij Barguil.
Hopen dat ze dan een vervanger voor vooral de klassiekers kunnen vinden.

0
UrbanSteel 25 mei 2016 om 14:05

@tendam
Edit 14;41 uur 25-05-2016

Moest niet @ghostwriter zijn.

Ik denk dat Team Giant – Alpecin en dat met name Alpecin hier niet vrolijk van wordt , ze hebben de het geld vooral er ingepompt vanwege Kittel en Degenkolb en er een Duitse ploeg van laten maken , noem mij is één goede andere Duitse toprenner op om er geld in te blijven steken. Misschien gaan zich bij deze ploeg ook sombere wolken samen pakken , je weet nooit welke clausules er in de contracten staan, bijvoorbeeld geen Duitse toppers in de ploeg reden om het contract op te zeggen. Ik denk zo maar hard op.

0
tendam 25 mei 2016 om 14:06

@ghostwriter
Waarom zou een van die drie naar Giant gaan?

Daar zit je dan met je filosofie… je hebt 3 sterkhouders en binnen een jaar zijn er 2 weg. Maar goed, misschien kan Barguil een dragende rol gaan vervullen.

0
Sephiroth 25 mei 2016 om 14:10

Dat zou a) zonde zijn, alhoewel het wel betekent dat Sep waarschijnlijk niet naar Trek gaat en b) waar blijft het duitse imago? Tony martin, kittel, greipel en degenkolb die elders rijden.. dan ben je alle duitse toppers kwijt. Lijkt me toch wel problematisch voor giant.

0
Rode Lantaarn 25 mei 2016 om 14:22

Degenkolb zal wel met Trek aan het praten zijn, maar ik zie geen enkele reden voor hem om te vertrekken bij Giant. Hij is de onbetwiste kopman in het voorjaar, en met het vertrek van Kittel, ook de sprintkopman.

0
ghostwriter 25 mei 2016 om 14:27

@tendam
Kruijswijk of Kelderman misschien omdat LottoNL waarschijnlijk niet het budget heeft om beide langer aan zich te binden en Poels mischien als hij ergens een kopman wil worden.

@UrbanSteel
Ik begrijp niet wat van jouw bericht een reactie is op mij. Ik denk ook niet dat Giant-Alpecin blij is als Degenkolb vertrekt. Welke ploeg is er nou blij als een wereldtopper hun verlaat en zeker een Duitse wereldtopper bij een Duitse ploeg. Alleen blijven er geen Duitse wereldtoppers over die Giant-Alpecin kan contracteren dus zullen ze naar andere nationaliteiten moeten kijken.

0
UrbanSteel 25 mei 2016 om 14:41

@ghostwriter

Foutje , moest @tendam zijn .
Bijgewerkt.

0
Marakus 25 mei 2016 om 14:44

Ik zou het ook erg zonde vinden mocht Degenkolb Giant-Alpecin verlaten. Laat liever Barguil vertrekken en hou Dumoulin en Degenkolb aan als uithangborden voor je team. Zonder tenminste één top Duitser heeft het voor een Duitse sponsor weinig meerwaarde om te sponsoren. Volgens mij zit Degenkolb prima op zijn plek en heeft hij geen reden om weg te gaan. Alleen beetje jammer van de ploeg dat ze bewust eerst wachten hoe hij hersteld van zijn blessure voordat er met hem gepraat wordt. Dat geeft niet het “wat er ook gebeurt John wij zijn er voor jou, wij staan achter jou!” gevoel.

0
vlek 25 mei 2016 om 14:45

Kom je uit de toekomst? Kan ik zaterdag met een gerust hart naar de Giro kijken? Misschien reserveer ik dan alvast een ticket naar Turijn.

0
chi666 25 mei 2016 om 15:03

Verwacht dat ze als Degenkolb gaat er een klimploeg van maken. Wel jammer. In 2 jaar van sprint team naar klimteam, maar helaas is het niet meer te combineren zo lijkt het. Ik denk echter niet dat ze nog een kopman zoeken naast Tom en Warren. Dat is wel even genoeg lijkt me en het is een team dat altijd zelf aan talent opleiden heeft gedaan. Ik voorzie vooral sterke knechten. Met het stoppen van IAM zou Clement me niet verbazen. Ideale meesterknecht voor Tom. Begrijp ook niet waarom ze Rob Ruijgh vorig jaar niet al aangetrokken hebben, kan toch als klimknecht ook echt wel goed uit de voeten.

0
chi666 25 mei 2016 om 15:05

@Sephirot: Tony Martin zou natuurlijk wel briljante aankoop zijn ook :) Uitmuntende meesterknecht en moet je eens indenken, een WK ploegentijdrit met Martin en Dumoulin :)

0
Marakus 25 mei 2016 om 15:21

@vlek, naar wie is dat een reactie?

@chi666, waarom Rob Ruijgh, omdat die één keer in zijn leven boven zichzelf uit is gestegen tijdens een tour van jaren geleden? Clement zou een goede versterking zijn maar voor de rol meesterknecht komt hij klimvermogen tekort, helaas. Martin zou inderdaad een meesterzet zijn voor de ploegentijdrit dan hoef je alleen die twee te laten starten haha

0
Sebas 25 mei 2016 om 15:42

Haha ja @ Marakus dan kunnen ze nog zo hard rijden met z’n tweeën, maar dan gaan ze geen wkttt worden hoor ;)

Ik zie Degenkolb niet vertrekken. Tuurlijk zitten ploegen hem te peilen – het is een geweldige renner – maar met een Duitse sponsor, een nagenoeg perfect ingestelde trein EN gegarandeerd kopmanschap in alle disciplines die er voor hem toe doen … die blijft.

0
Reynaerde 25 mei 2016 om 16:03

@Marakus Viel me inderdaad ook op. ‘Eerst nog maar eens zien of je voor een contract in aanmerking komt’ lijkt me niet de juiste houding jegens iemand met veel opties. Terwijl je het als Giant toch van een perfecte samenwerking en een soort loyaliteit moet hebben om een wereldtopper te behouden, elders kan hij waarschijnlijk immers meer verdienen.

0
TeamNL 25 mei 2016 om 16:30

TGA begon natuurlijk met Sprinters maar gaf toen al aan op alle vlakken mee te willen doen. Waren ze eerst behoorlijk zwak met tijdritten, rijden zr nu met Dumoulin, Preidler en Ludvigson top 10 noteringen. Ik geloof ook niet dan ten Dam er nog langer blijft fietsen dus als Degenkolb vertrekt, Fairly gestopt en ten Dam laatste jaar dan gaan ze echt wel weer wat budget hebben. Daarnaast is het één van de jongste ploegen in de WT.

Ik zie Poels er nog wel naar toe gaan als hij bij Sky geen kopman mag spelen.

Edit: + van der Haar weg.

0
Arema Pro Cycling Team 25 mei 2016 om 20:28

TGA zal nog wel gaan vissen in de IAM vijver. Hoop dat Dege blijft, anders met Devenijns en Waytens voor de klassiekers?

0
vlek 25 mei 2016 om 20:48

@ Markus, naar de tijdreizer voor jou reactie. Als dat niet ook een reactie uit de toekomst was.

0
Haanaf 25 mei 2016 om 21:24

Lees ik nou goed in de tekst dat TGA zelf de deur open heeft gezet voor een vertrek van Degenkolb?

Ik word dan wel nieuwsgierig hoe Degenkolb zelf zijn relatie met de ploegleiding heeft ervaren tijdens zijn revalidatie.

0
Covadonga 25 mei 2016 om 21:25

Degenkolb is een geweldige renner. Het zou echt jammer zijn als die vertrekt. De handelswijze van Giant Alpacin, als die is zoals hiervoor beschreven, werkt niet echt mee. Dat zal Degenkolb aan het denken zetten, vrees ik.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone