Groningen en Drenthe willen investeren in WK 2020

dinsdag 8 mei 2018 om 13:56
Groningen en Drenthe willen investeren in WK 2020

foto: Sirotti

Het provinciebestuur van Groningen heeft 5,8 miljoen euro beschikbaar gesteld om het WK Wielrennen van 2020 naar Groningen en Drenthe te halen. Dat meldt RTV Noord. De provincie Drenthe zal eveneens de nodige miljoenen steken in de organisatie van het wielerevenement. 

Voor het slagen van het project is het noodzakelijk dat de provincies Drenthe en Groningen financieel bijspringen. Van beide provincies werd een bijdrage gevraagd van vijf miljoen euro. Groningen geeft met een budget van 5,8 miljoen euro een positief signaal af voor het WK.

Drenthe zal net als Groningen een bedrag van enkele miljoenen euro’s investeren in het WK, waardoor het totale bedrag zal uitkomen op zo’n tien miljoen euro. De exacte bedragen zullen later vanmiddag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Volgens RTV Drenthe zal de totale begroting van het WK uitkomen op vijftien miljoen euro. De organisatie rekent op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het bedrijfsleven voor het resterende bedrag van ongeveer vijf miljoen euro.

De Provinciale Staten van Groningen en Drenthe hebben uiteindelijk de beslissende stem over de financiën en vergaderen later deze maand of de financiën er echt komen. Maar de voortekenen zijn vooralsnog gunstig, aldus RTV Noord.

Veneto
Het WK zou aanvankelijk in Veneto plaatsvinden. In maart kwam echter het nieuws naar buiten dat de UCI aan de provincies Groningen en Drenthe had gevraagd of zij in 2020 de organisatie op zich kunnen nemen. Dit omdat de Italiaanse organisatie het WK terug zou hebben gegeven. Veneto ontkent echter dat het haar handen heeft teruggetrokken.

De UCI neemt eind juni een beslissing.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Contador 8 mei 2018 om 14:09

Mooi nieuws, hopelijk krijgen zij de organisatie.

josi 8 mei 2018 om 14:16

Zal Dylan blij mee zijn.

Rebellin 8 mei 2018 om 14:20

Ik mag toch hopen dat dit een grap is. Dat wordt dan weer zo’n oersaai sprint WK. De enige plek waar ze in Nederland een WK mogen organiseren is Limboland. En anders lekker ergens anders.

KnightBiker 8 mei 2018 om 15:09

+1 Rebellin
Niets tegen een vlak parcours, maar het moet wel selectief en afwisselend zijn en dus bijna gegarandeert winderig, die garantie is er in het noorden te weinig en het is best mooi maar oersaai daar in het noorden.
Eventueel kasseien toevoegen?
(de kasseien van Drenthe lijken me niet geschikt voor een WK parcours, eerst maar een NK parcours proberen alvorens je aan zoiets gaat denken.)

josemanuelfuente 8 mei 2018 om 15:34

Nog altijd beter dan een vlak parkoers ergens anders maar enthousiast kan ik er nog niet over zijn, wie weet verassen ze met het parcours. En het gaat weer veeeeel kosten …..

Covadonga 8 mei 2018 om 22:31

Een WK in Nederland, leuk!

Domestique 9 mei 2018 om 07:52

Als dit doorgaat, kunnen we een WK in de Vlaamse Ardennen in 2021 in ieder geval al vergeten :s

boehoe 9 mei 2018 om 09:10

Over dat plan een heuvel aan te leggen nabij het tt circuit hoor je ook niks meer.

Headlines

Materiaalzone

Populair