Grøndahl Jansen bekroont nieuwe vlucht met zege in l’Avenir

Grøndahl Jansen bekroont nieuwe vlucht met zege in l’Avenir

foto: Sirotti

zondag 21 augustus 2016 om 16:42

Amund Grøndahl Jansen heeft de tweede etappe in de Ronde van de Toekomst 2016 op zijn naam geschreven. De 22-jarige Noor werd gisteren nog tweede, maar versloeg na een nieuwe vlucht nu Jonathan Dibben en Nico Denz. Grøndahl Jansen is ook de nieuwe leider.

Onrustig begin
Zoals wel vaker tijdens beloftenkoersen, was het ook vandaag oorlog vanaf kilometer één. In een stralend zonnetjes bestookten de landen elkaar met een spervuur aan demarrages, maar niemand kwam echt weg. Op de Côte de Charnay koos Grøndahl Jansen, de nummer twee van het klassement, na een kleine vijftig kilometer de aanval. De Ecuadoriaan Jhonathan Narvaez sprong over hem heen en pakte op die manier de bergpunten. Ook de Zwitser Patrick Müller zat kort achter hen. Narvaez liet zich echter zakken, waarna de Noor alleen op pad ging.

Sterk staaltje
Grøndahl Jansen, eerder dit jaar winnaar van de Roompot ZLM Tour (derde manche UCI Nation’s Cup U23), reed snel een voorsprong van een minuut bijeen. De Noorse klassiekerspecialist in spe reed stoïcijns door, wat voor Dibben en Denz het teken was om uit het peloton te vertrekken. Samen maakten ze de oversteek naar Grøndahl Jansen, terwijl de Kazach Sergey Luchenko op tientallen seconden – en later minuten – bleef zwemmen. De drie reden een mooie voorsprong bijeen, omdat de sprintersploegen het net als gisteren lieten afweten. Jansen Grøndahl klaarde het klusje vervolgens eenvoudig in een oplopende sprint. Het peloton arriveerde twee minuten en 38 seconden later, waar Kristoffer Halvorsen de sprint won. Clubrenner Jasper de Laat eindigde knap als elfde.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Imbatido 21 augustus 2016 om 16:51

Grondahl is toch wel een heel sterke renner. Won in de Tour de Gironde na een solo van bijna 200 kilometer. Benieuwd welke WorldTourploeg hem oppikt.

jessevdalen 21 augustus 2016 om 17:02

De Laat weer mooi 9de. Benieuwd welke ct ploeg (de rijke of Piels) of pct hem een kans gunt… Breekt toch echt door dit jaar.

Greg4ever 21 augustus 2016 om 23:35

Mooie compilatie van de organisatie van deze etappe. Zie https://twitter.com/tourdelavenir/status/767447853421690880

josi 22 augustus 2016 om 11:07

Sterke jongen die Noor, benieuwd wie hem zal oppikken. Opmerkelijk nutteloos feitje: de drie koplopers werden binnen 4 dagen van elkaar geboren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair