Groenewegen na tiende plaats: “Het wordt stilaan tijd voor goede uitslagen”

zondag 6 juni 2021 om 18:56
Groenewegen na tiende plaats: “Het wordt stilaan tijd voor goede uitslagen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen moest in de Elfstedenronde genoegen nemen met een tiende plaats. De sprintkopman van Jumbo-Visma raakte in de finale zijn trein kwijt, waardoor hij niet meedeed om de overwinning. “Hopelijk gaat dat de volgende keer beter. Nu wordt het stilaan tijd voor goede uitslagen”, vindt hij.

“Het gevoel was heel goed, maar ik heb nu liever een slecht gevoel en dat we hier vandaag winnen, dan een goed gevoel en dit resultaat. Jammer dat we elkaar kwijtraakten in de diepe finale”, vertelt Groenewegen na afloop van de sprintkoers in Brugge. “Dit gevoel moet ik vast zien te houden, dan gaan de resultaten ook wel volgen.”

Afrekenen
Ploegleider Jan Boven is ook kritisch. “Een uitslag zegt niet alles, maar uiteindelijk hadden we bij een massasprint het uitgangspunt om deze met Dylan te winnen. Dat is helaas niet gelukt”, geeft Boven aan. “Een sprintwedstrijd draait om de sprint, en die ging niet zoals wij wilden. Daar word je op afgerekend.”

“We zaten tot het oprijden van de laatste kasseienstrook in een heel goede positie. Finn (Fisher-Black van de opleidingsploeg, red.) heeft daar berewerk geleverd op kop en iedereen was scherp. Uiteindelijk zaten we in de laatste rondes toen de koers explodeerde met alle vijf man mee. Dat was knap. De ploeg heeft heel de dag laten zien dat ze op de belangrijke punten goed gepositioneerd zaten”, aldus de ploegleider van dienst.

Dit artikel delen:

16 Reacties

WaairoQuintana 6 juni 2021 om 19:06

Je kunt de hele wedstrijd in nog zo’n goede positie zitten. Maar uiteindelijk gaat het om de juiste positie in de laatste honderden meters voor de sprint.

0
Panache 6 juni 2021 om 19:06

Ligt het aan de benen, gebrek aan ritme, of het vergrootglas op zijn doen en laten wat hem momenteel niet in staat stelt om volle bak te sprinten?

0
notriple 6 juni 2021 om 19:18

Ik denk dat zijn kansen nu onderhand wel verkeken zijn als 1e sprinter.

0
adelaarvanantwerpen 6 juni 2021 om 19:43

Lol hij is nog maar een maand terug na een schorsing. Geef hem een beetje tijd. Een Groenewegen in topvorm hoort bij de beste drie sprinters ter wereld.

0
notriple 6 juni 2021 om 19:58

Ik hoop dat ik er helemaal naast zit Adelaar.

0
Franco Ballerini 6 juni 2021 om 19:42

Een sprintje op zijn tijd is best leuk, bijvoorbeeld één op de tien of vijftien ritten.

0
Glorious 6 juni 2021 om 19:45

Hij heeft dat altijd al wel, treintje kwijtraken. Het is nu echt zijn basisconditie. Hij is steenkapot in die laatste kms

0
Scibby 6 juni 2021 om 22:30

Of misschien toch een mentaal iets. Je moet je als sprinter natuurlijk wel een beetje naar voren wringen.

0
dit is mijn achterwiel 6 juni 2021 om 22:52

Volgens mij is positioneren niet zn sterkste punt idd. Heb hem vaak de snelste laatste 100 meter zien doen vanuit 10e/12e aanvangspositie. Regelmatig kwam ie er dan nog overheen. Maar nu (nog) niet.

0
Aerosolo 6 juni 2021 om 23:40

Eens met Glorious.

0
Dzjof 7 juni 2021 om 07:19

idd, gewoon kapot in de finale en dan mis je net de boot.

0
FritsvanHoefelen 6 juni 2021 om 19:45

Dat zeiden Olav en David ook

0
DeGroteMolen 6 juni 2021 om 20:15

Een volgende keer eens de kaart Dekker spelen, wellicht dat hij wel kan meedoen voor de zege. Zal er een keer van komen wanneer Groenwegen niet snel gaat presteren.

0
Borsje 6 juni 2021 om 20:39

Mij leek dat Kooij van de JV’ers de beste benen had.

0
Michelangelo 6 juni 2021 om 21:41

Is er misschien te veel focus op “het treintje volgen” en te weinig op het zelf gewoon goed in positie blijven? Zeker als er heel veel treintjes op de rails willen staan is de kans groot dat er treintjes ontsporen. En dan kun je er misschien wel beter voor kiezen om je wagonnetje ergens anders aan te haken… Kost misschien net wat meer energie, maar als je daarmee wel in een goede positie aan de sprint kunt beginnen is het geen verspilde energie.

0
Thoin 7 juni 2021 om 10:41

Ligt misschien aan mij, maar ik denk dat hij bang is om te kwakken.
Laat zich ondanks zijn postuur heel makkelijk wegzetten. Lijkt een beetje op Greipel destijds. Greipel was te braaf maar Groenewegen kon vroeger zijn plaats wel beter houden. Had inderdaad vaak een trein nodig maar toch.
Zou natuurlijk normaal zijn dat hij angst heeft om te kwakken en een val te veroorzaken want dat is het natuurlijk weer alle remmen los…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone