Groenewegen in aanloop naar Parijs-Nice: “Goede seizoensstart verder uitbouwen”

zaterdag 9 maart 2019 om 09:55
Groenewegen in aanloop naar Parijs-Nice: “Goede seizoensstart verder uitbouwen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen hoopt komende week in Parijs-Nice opnieuw te winnen na zijn goede seizoensstart. De Franse rittenkoers wordt ook wel gezien als een belangrijke opmaat voor de Tour de France, voor de Nederlander van Jumbo-Visma het belangrijkste doel dit jaar. In de rondes van Valencia en de Algarve wist hij alvast ritzeges te pakken.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Parijs-Nice is een koers waar we een rit willen winnen. Vorig jaar lukte dat en dat willen we nog eens overdoen”, vertelt Groenewegen aan het AD in aanloop naar de koers. Hij vindt het lastig om de Franse wedstrijd te bestempelen als zijn grote doel dit voorjaar. “Ik wil gewoon gelijk goed zijn en dat was ik in Valencia en de Algarve. Hopelijk ben ik nu weer goed en kan ik gelijk winnen.”

Zonder twijfel is de Tour zijn belangrijkste doel dit jaar. Omdat de openingsrit zich uitstekend leent voor een massasprint, is Groenewegen een van de grote kanshebbers op de eerste gele trui. “Het zou heel mooi zijn mocht het lukken. Vorig jaar lukte het niet; uiteindelijk win je wel ritten en ben je gelukkig, maar dit jaar krijgen we een herkansing. Geel zou heel mooi zijn.”

Hij hoopt dat zijn goede seizoensstart het begin is van een mooi jaar. “Dat is wel wat we willen. We hopen op een mooi jaar. De aftrap was heel goed en nu moeten we dat verder uitbouwen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone