Groenewegen: “Ik hoop dit jaar de Tour te rijden”

Groenewegen: “Ik hoop dit jaar de Tour te rijden”

Foto: LottoNL-Jumbo

woensdag 20 april 2016 om 08:00

De ontwikkeling van Dylan Groenewegen bij LottoNL-Jumbo is ook niet onopgemerkt gebleven bij de ploegleiding. Waar het aanvankelijk het plan was om de 22-jarige Amsterdammer naar de Vuelta a España mee te nemen, maakt Groenewegen zijn grote ronde-debuut mogelijk al in de Tour de France. 

Scoren in Yorkshire en Californië
De sprinter kent op dit moment een rustperiode. Hij pakt de draad weer op in de Tour of Yorkshire en hoopt zich daar voor een eerste keer te onderscheiden met het oog op La Grande Boucle. “Ik hoop zelf dat ik hem dit jaar al rijd”, glundert Groenewegen in WielerFlits Live #13. “Het eerste plan was om de Vuelta te rijden. Maar omdat het nu zo goed gaat met de sprints, zijn we aan het overwegen om misschien nu al de Tour te doen. Het hangt er mede vanaf hoe ik in de aankomende grote koersen ga scoren. Het is aan mij om wedstrijden ook af te maken in Yorkshire en de Tour of California.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Wilco-kelderman 20 april 2016 om 08:16

Doe dat nou niet… lekker langzaam laten ontwikkelen

Belkinrabo 20 april 2016 om 08:25

wat is er dan met Hofland aan de hand

Turtlehead 20 april 2016 om 08:38

Daar gaan we weer. En dan nog zonder dat magere CT-treintje ook nog. Leve die ene 8e plek.
Marja, met grote koersen als Yorkshire en Californië in de benen, moet t lukken.

Sephiroth 20 april 2016 om 09:08

Ik ben benieuwd hoe het tussen Hofland en Groenewegen gaat uitpakken inderdaad. Opzich een leuke instelling hoor voor de tour om met gesink en groenewegen (of hofland) voor etappes te gaan. Maar laat dat sprinttreintje maar zitten, want dat gaat moeilijk samen met de klassements ambities van Kelderman.

ti-raleigh 20 april 2016 om 09:18

De kans dat hij een etappe wint in de Tour zal niet groot zijn, maar tussen de grote jongens sprinten zal hem veel leren. Doen! !

Marakus 20 april 2016 om 09:19

Ah joh waarom niet? Hij kan veel ervaring opdoen niet alleen in de grootste ronde qua aandacht en deelnemersveld maar ook om zichzelf met minimale hulp te moeten redden in de sprints. Het is niet zo dat hij de plek zal innemen van een sterke klimmer of dat de gehele ploeg voor hem gaat rijden. En lekker langzaam laten ontwikkelen..? Alsof dat zijn vruchten afwerpt in het TLJ kamp. Je moet de jonge renners niet meerdere grote rondes laten rijden maar of hij nu de Tour of de Vuelta aan doet maakt ook niet zoveel uit.

Ik zeg doen!

Tutu888 20 april 2016 om 09:27

Keuze tussen eventueel direct succes in de Vuelta (a la van Poppel) of leerzame weken in de Tour. Erg benieuwd hoe ver hij kan komen als sprinter. Ik acht Groenewegen sneller dan Hofland maar een sprinter als Kittel of Cav zie ik hem ook weer niet worden. En van de nieuwe generatie steekt een Gaviria er toch wel bovenuit.

Youri IJnsen 20 april 2016 om 09:32

De keuze voor Groenewegen zou gemakkelijker binnen een ploeg met klassementsambities passen. Groenewegen heeft niet perse een trein nodig en kan zijn eigen plan trekken, zo heeft hij vorig jaar bewezen. Hofland kan het ook zonder, maar heeft aangegeven liever wél over een trein te beschikken. We gaan het zien.

vlek 20 april 2016 om 09:39
Quote:
Keuze tussen eventueel direct succes in de Vuelta (a la Van Poppel) of leerzame weken in de Tour (a la Van Poppel).

Beide interessant om te volgen wat mij betreft. Genoeg tijd ook in de komende jaren om voor het alternatief te gaan.

Sephiroth 20 april 2016 om 09:56

Volgens mij moet groenewegen zonder trein rijden, gezien het feit dat hij meermaals zn treintje verliest. Het zal me niet verbazen dat als je hem tot de laatste ~2km naar voren brengt en vanaf daar standaard zn eigen weg laat zoeken hij het beter doet dan nog die laatste 1.7km te willen begeleiden.

Pizzi 20 april 2016 om 10:49

Tom Leezer rijdt vast de Tour. Die kan natuurlijk ook nuttig werk voor Groenewegen doen.

nielsboy 20 april 2016 om 11:20

Leezer, Tankink en Vanmarcke zijn de laatste jaren vaste waardes voor de Tour. Ik denk dat deze 3 renners eventueel wel een Groenewegen, goed de laatste kilometers kunnen helpen door brengen!

jessevdalen 20 april 2016 om 11:23

@nielsboy tankink doet de giro

Team Spaak 20 april 2016 om 11:23

Idd Pizzi,Wanneer je Leezer meeneemt heb je iemand die hem prima kan afzetten. Eventueel nog een tweede mannetje erbij, Van Marcke/ van Asbroeck misschien? Hou je nog 5 mannen over die voor Kelderman kunnen knechten. Waarbij Gesink dan ook voor dagsucces kan gaan, misschien Battaglin en/of Roglic mee als rittenkaper, of Bert Jan…

Ben benieuwd wat de tactiek gaat worden van TLJ in de tour dit jaar. Alles voor Kelderman?
Hoop dat ze dit jaar wat meer gaan mikken op dagsucces! Dan kan je Groenewegen meenemen. Al zie ik die geen massasprint winnen, hij is wel één van de weinige afmakers binnen TLJ. Twee á drie knechten voor Wilco is toch ook meer dan genoeg? Je hoeft bergop de koers toch niet te dragen, want dan rijden er altijd van die mannetjes met zwarte shirtjes op kop van het peloton viel me laatst al eens op :p

koos1 20 april 2016 om 11:44

De tour rijden zou hem wel in een keer veel ervaring geven, maar winnen is bijna uitgesloten. In de Vuelta is die kan al eens tuk groter, waar bijna geen van de topsprinters start.
Voor de tourploeg van Lotto-Jumbo lijkt de ‘klimploeg’ wel zowat vast te staan met Gesink, kelderman, Lindeman en misschien Bennett.
Als Groenewegen start zal hij toch een paar knechten moeten krijgen die hem in de sprint ondersteunen. Iemand als Leezer krijgt dan opeens een dubbelrol in het ondersteunen van de kopmannen (waarvoor hij elk jaar meegaat) en zou dan ook de sprinttrein moeten doen.
Maar de vraag blijft of het verstandig is om nu al de tour te rijden, zo’n veelwinnaar is Groenwegen nu ook nog niet.

rahimns 20 april 2016 om 11:59

Als ik het goed heb uitgezocht dan zou de ploeg (als Groenewegen meegaat) er zo uitzien:

George Bennett
Robert Gesink
Wilco Kelderman
Bert-Jan Lindeman
Tom Leezer
Jos van Emden
Sep Vanmarcke
Maarten Wynants
Dylan Groenewegen

Dat lijkt me een vrij uitgebalanceerde ploeg, waarbij de kopman voor het klassement prima wordt ondersteund en ook voor Dylan er een prima treintje kan worden gemaakt.

Romāns Vainšteins 20 april 2016 om 12:18

Dom idee, natuurlijk gewoon de vuelta doen, dáár liggen de kansen en niet in de tour, punt.

Reynaerde 20 april 2016 om 12:20

Als je hem ervaring op wil laten doen in de hectiek een prima idee. Als je wat wil winnen moet hij natuurlijk naar de Vuelta.

janne6 20 april 2016 om 13:00

@Rahimns Het zou ook nog eens kunnen dat ze beslissen om Martens mee te nemen en Bennett thuis te laten, ook zouden ze Martens voor een Van Emden kunnen doen. Ik zou voor het laatste gaan maar dat is eigen keus.

Sephiroth 20 april 2016 om 13:51

hmmm ik zou van emden toch wel houden hoor, prima tijdrijder en daarnaast ook nog eens mooi voor groenewegen op het vlakke mochten ze wel willen sprinten (en dan leezer of Sep als laatste man voor Dylan).

Anderzijds, hofland meenemen en dylan in de vuelta is natuurlijk ook niet slecht.

Als ik het klim gehalte zo zie deze tour, dan gaat gesink niet vaak voor eigen kansen kunnen rijden als hij ook Kelderman moet ondersteunen.

Marakus 20 april 2016 om 14:58

van Poppel zijn eerste grote ronde was ook de tour ;) inmiddels heeft Danny voor zijn leeftijd al veel ervaring opgedaan.

Ik zou Groenewegen meenemen en de selectie van Rahimns lijkt mij een mooi Tour team. Kelderman krijgt zijn ondersteuning voor een klassement, Gesink kan freewheelen (al ben ik van mening dat hij voor een goed klassement moet gaan dat ritzege gezeur altijd ;) ) en Groenewegen heeft genoeg ondersteuning om hem af te zetten in een ander teams treintje. What’s not to like about it?! Hofland kan dan mooi de Vuelta aandoen.

JasperMollema 20 april 2016 om 19:16

Ik zou het team van Rahimns meenemen en dan Wynants thuis laten van Battaglin, die kan zomaar eens een ritje pakken.

Spinergy 29 april 2016 om 10:46

Goed idee, één van de weinigen die iets heeft laten zien van die ploeg dit jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair