Groenewegen: “Ik heb een goede sprint gereden”

vrijdag 17 juni 2016 om 08:40
Groenewegen: “Ik heb een goede sprint gereden”

foto: Marcel Koch

Dylan Groenewegen moest donderdag genoegen nemen met een vijfde plaats in de daguitslag van de Ster ZLM Toer. “Met nog 200 meter te gaan begon ik mijn sprint en alleen Kittel kwam er nog over heen”, vertelt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “Helaas was het voor de vierde plek.” Drie vluchters waren namelijk vooruit gebleven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De Nederlander is tevreden over zijn sprint. “Ik heb een goede sprint gereden”, stelt hij. “Ik sta er weer tussen. We hebben de hele dag goed op kop gereden, met onze sterke mannen. Ik denk dat we nog twee kansen krijgen om te sprinten. Vrijdag en zondag.”

De leiderstrui blijft om de schouders van Jos van Emden. “Ik hoopte dat Dylan ging winnen, en dat Kittel niet won”, aldus Groenewegens ploegmaat. “Het laatste is gelukt, dus blijf ik gelukkig leider.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

montventoux 17 juni 2016 om 08:46

Kittel (gezien de proloog in goede vorm) was hem nipt voor. Op naar NK en Tour…

0
TaDo 17 juni 2016 om 09:57

Weer Greipel verslagen en nipt achter Kittel. Deze man kan zich gaan mengen voor de knikkers in de Tour sprints. Ik ben benieuwd hoe hij zich staande gaat houden op het grote bal.
Ik kan mij Kittel zijn debuut nog goed herinneren, door griep verschijnselen al in de 5e etappe moeten opgeven.

0
rkfiets 17 juni 2016 om 11:00

Knap, hoor. Dat zag ik vorig jaar niet aankomen. Nu hopen dat deze ontwikkeling doorzet; dan kan hij komende seizoenen mooie dingen laten zien. Een Nederlander die een sprintersetappe in de Tour wint, dat is al weer een tijdje geleden. Ik zie het hem zo doen, volgend seizoen of het seizoen daarna (en met heel veel mazzel dit jaar). Hebben ze eigenlijk bij TLJ goede begeleiding voor de sprinters, of zijn ze te veel op ak-mannen gericht; weet iemand dat?

0
Grintametbrinta 17 juni 2016 om 11:17

Ben benieuwd. Normaal gesproken verliest hij van kittel. Er zijn natuurlijk meer sprinters maar kittel komt niet altijd een heuveltje over en als het groenewegen dan een keer lukt om “best of the rest” te zijn, dan wie weet!

0
horsm 17 juni 2016 om 11:20

@ekfiets, traditioneel niet. Maar ze zijn aan een driejarenplan begonnen, met als doel om uiteindelijk een goed geoliede trein te hebben. Na wat haperingen in het begin lijkt het nu vorm te krijgen…..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone