Groenewegen grijpt eerste geel in Parijs-Nice: “De ploeg was fantastisch”

zondag 10 maart 2019 om 16:25
Groenewegen grijpt eerste geel in Parijs-Nice: “De ploeg was fantastisch”

Dylan Groenewegen - foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen was na de eerste etappe van Parijs-Nice vanzelfsprekend in zijn nopjes. In de Franse WorldTour-koers veroverde de Amsterdammer van Jumbo-Visma de leiderstrui door Caleb Ewan nipt voor te blijven in de massasprint. “Het was millimeterwerk, maar ik wist meteen dat het goed zat”, meldt hij op het digitale huis van Jumbo-Visma.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
De wind zorgde ervoor dat de amper 140 kilometer lange openingsrit van en naar Saint-Germain-en-Laye een een zware was. Het peloton brak diverse keren, maar Groenewegen zat mede dankzij zijn ploegmaats steeds aan de goede kant van de breuk. “Het was een typisch Nederlandse dag: veel wind, veel waaiers en continu vechten voor je posities. De ploeg was fantastisch. Mijn ploegmaats hebben echt geweldig werk geleverd door mij de hele dag goed te beschermen en uit de problemen te houden”, prijst Groenewegen zijn adjudanten.

“Nog mooier dat ik geel heb”
De gele brigade was ook in de finale nog van goudwaarde voor Groenewegen: “De lead-out was goed en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het was millimeterwerk, maar ik wist meteen dat het goed zat. Het is geweldig. Dat ik nu de gele trui heb, maakt het nog mooier.”

De komende dagen wacht voor de 25-jarige topsprinter de schone taak om zijn gele tricot te verdedigen. In de tweede en derde rit van Parijs-Nice behoren een massasprint immers ook tot de mogelijkheden. “Ik kijk er nu al naar uit”, besluit Groenewegen zijn relaas.

Groenewegen pakte alweer zijn derde zege van het seizoen. – Foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

Turtlehead 10 maart 2019 om 16:32

Hopelijk in juli ook zo’n berichtje :)

0
Gilberto 10 maart 2019 om 16:59

Wie is die ene verslaggever nou? Volgens hem won Jungels onlangs de Nokere Koerse?

0
Poeksel 10 maart 2019 om 17:06

Gio Lippens.

0
vlek 10 maart 2019 om 19:51

Volgens Wuyts won hij Omloop.

0
Alto 10 maart 2019 om 17:04

Goede koers gereden door de ploeg, prima afgemaakt.

0
Romāns Vainšteins 10 maart 2019 om 17:13

Als hij na zo’n windrit nog in optimale vorm aan de sprint begint was het team idd super ja, simpele shit.

0
FIBEPO 10 maart 2019 om 19:47

als hij in orde blijft zoals vandaag, de niet zo zware bergritten kan beperken en een goede voor zijn doen tijdrit rijdt is voor mij de winnaar van deze editie al bekend

0
Agos-Vidalos 10 maart 2019 om 19:53

Gij zijt een romanticus.

0
FIBEPO 10 maart 2019 om 20:06

dank u

Nee, voor mij is de favoriet nu Kwiato

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone