Groenewegen: “De lead-out was er weer een uit het boekje”

Door , vrijdag 18 mei 2018 om 19:45
Groenewegen: “De lead-out was er weer een uit het boekje”

foto: Sirotti (archief)

Dylan Groenewegen bedankt zijn ploeggenoten van LottoNL-Jumbo voor de lead-out in de derde etappe van de Tour of Norway. De Amsterdammer won in Sarpsborg na een oplopende sprint. “Ik ben erg blij dat het gelukt is. De ploeg heeft berewerk verricht en ik ben mijn teamgenoten daar erg dankbaar voor”, zegt hij op de ploegsite.

Het was nog alles behalve zeker dat het een sprint werd. Pas op zeshonderd meter voor de streep werd de kopgroep teruggepakt. “Dit was erg nipt”, vertelde een opgeluchte Groenewegen. “Het was een lange en erg lastige sprint, maar de zege is binnen. De lead-out van Timo (Roosen, red.) en Amund (Grøndahl Jansen, red.) was er weer een uit het boekje en ook Paul Martens en Pascal Eenkhoorn hebben meer dan hun steentje bijgedragen.”

De Tour of Norway duurt nog tot en met zondag. “Morgen is er nog een kans en we gaan er weer voor de volle honderd procent voor. Voor nu ben ik vooral blij en opgelucht dat ik heb gewonnen”, aldus Groenewegen.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Jalabertje 18 mei 2018 om 19:52

Dylan is nu al na de kneet de grootste Amsterdamse wielrenner ooit

Leidsejonguhhh 18 mei 2018 om 19:59

Ik vind persoonlijk dat Groenewegen nu al een grote is dan de Kneet. Als je ziet hoeveel overwinningen hij nu al boekt op 24 jarige leeftijd en tot de grootste sprinters uit het peloton behoort. Dit heeft de Kneet nooit gepresteerd. Plus in deze tijd is wielrennen veel moeilijker dan vroeger….

Koffiemolen 18 mei 2018 om 20:08

Leidsejonguhhh, ga jij eens snel je mond spoelen! :)
Van de Kneet blijf je af.

assen 18 mei 2018 om 20:29

Ik vind de Kneet een overschatte renner, maar Groenewegen kan nog niet in zijn schaduw staan. En toch zijn het allebei klasbakken.

horsm 18 mei 2018 om 20:34

Hij is in ieder geval de grootste renner uit Abcoude

josi 18 mei 2018 om 20:54

@Leidsejonguhhh, Inderdaad, Knetemann behaalde zijn zeges gewoonlijk door voor het peloton uit te rijden (of op z’n tijdritfiets), da’s een stuk eenvoudiger. Zijn tien ritzeges in Tour, regenboogtrui, eindzege in Parijs-Nice, de Amstel Gold Race etc. verbleken dan ook al gauw in vergelijking met het lijstje van Groenewegen.

Jungle Man 18 mei 2018 om 21:53

Winnen=winnen, en dat is leuk.
De topsprinters rijden echter momenteel niet in Noorwegen, maar elders.
Sprintzeges heb ik verders ook weinig mee als wielren liefhebber

horsm 18 mei 2018 om 21:57

Ja, maar in California rijdt het team voor Powless. Dat was een plan dat al langer vaststond.

sjoerdtjen 18 mei 2018 om 22:32

Niet alleen in de koers een topper maar ook daarbuiten.
Snapt hoe het werk, netje de team ondersteuning bedanken en roemen.
Perfecte teamplayer

Scott Sunderland 18 mei 2018 om 22:43

@ Josi

Goed gezegd. Kneteman heeft een prachtige erelijst. Juist dat hij wellicht niet de meest getalenteerde van zijn lichting was, maakt het extra knap. Die man had een enorme wilskracht. Wereldkampioen geworden door Francesco Moser in de sprint te verslaan.

Mwielerfan 18 mei 2018 om 23:08

Wat een lijst van kneteman. Zou nu samen met dumoulin de grootste Nederlandse coereur zijn. Het enige is dat hij in een tijd reed dat er nog meer hele goede en grotere nederlanders rondreden.

Jacco van Stierop 19 mei 2018 om 00:03

Groenewegen bezit veel klasse en potentie maar om hem nu al te beschouwen als een grotere renner dan Knetemann is natuurlijk lariekoek.
Knetemann was, hoewel nog geeneens zo extreem getalenteerd, een uitmuntend tijdrijder, kon goed aankomen in een groepsspurt, kon redelijk goed bergop, een niet onverdienstelijk pistier maar had vooral een enorme dosis koersintelligentie en doorzettingsvermogen.
Hij behoort tot de tien beste Nederlandse wegwielrenners ooit; Dumoulin behoort daar nu ook toe, Groenewegen nog lang niet.

Col du Bramont 19 mei 2018 om 03:49

Pfff, Groenwegen groter dan Kneteman (!!!), oeps.

Als het gaat om de beste Nederlandse wielrenners ooit, zouden we dat beter in een forum topic kunnen bespreken maar soit, ik kan het niet nalaten te reageren.

De top 4 is wel duidelijk.
1. Zoetemelk
2. Jansen
3. Kuiper
4. Raas

Good old Jean dacht hier in 1999 ook zo over en vervolgde de lijst als volgt:

5. Middelkamp
6. Kneteman
7. Breukink
8. Rooks
9. Wagtmans
10. De Roo

Op plaats 34 vinden we van Poppel en op plaats 46 Blijlevens. Boogerd en Dekker staan al wel in de lijst maar nog wat te laag uiteraard.

Groenewegen, een heerlijke gozer die al veel heeft gepresteerd kan als Blijlevens op 46 staat en er renners bij zijn gekomen dus maximaal op plaats 50 staan.

Wel een klasbak, een lefgozer, een winnaar dat dan weer wel!

Kneteman won 10 Tour etappes, was Wereldkampioen, versloeg Hinault in de Tour van 1982 in een lange tijdrit, een Tour trouwens met Zoetemelk #2, Kuiper #3 en vd Velde #4.

Groenewegen potentieel top10, Dumoulin inmiddels plaats 5.

rahimns 19 mei 2018 om 04:00

Het blijft natuurlijk wel appels met peren vergelijken.. het peloton in die tijd en zeker de top was veel kleiner dan tegenwoordig. Van specialiseren was al helemaal geen sprake. Je reed gewoon bijna alles. Maar natuurlijk is Groenewegen nog geen Knetemann, in deze fase van zijn carriere nog niet eens een JPvPoppel… maar wel in potentie de grootste nederlandse sprinter. Maar hij zal nu ook op het hoogste niveau in de Tour moeten laten zien dat hij meerdere etappes kan winnen. Maar daar heeft hij nog meerdere jaren voor.

wielrenner 19 mei 2018 om 10:38

Gelukkig is de ronde van Noorwegen niet op tv. Wat een antireclame voor een etappekoers met die minieme tijdsverschillen, geen echte bergrit, tijdrit, alles in het teken van EBH, hopelijk wint Groenewegen de ronde.

Krentenbol 19 mei 2018 om 11:11

Want natuurlijk elk rondje moet een berg hebben? Dat zou pas vervelen, altijd dezelfde soort en dezelfde renners die kans maken. Ik kan bijvoorbeeld van een Binckbank Tour ook genieten, daar zitten ook geen bergen in.

Headlines

Materiaalzone

Populair