Groenendaal en Van der Haar mogelijk naar Marlux-Napoleon Games
foto: Giant-Alpecin
maandag 25 januari 2016 om 11:09

Groenendaal en Van der Haar mogelijk naar Marlux-Napoleon Games

Lars van der Haar zet zijn carrière mogelijk voort in Belgische loondienst. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde website veldritkrant.be staat de Nederlander samen met zijn oud-leermeester Richard Groenendaal dicht bij een overstap naar Marlux-Napoleon Games.

Teammanager Jurgen Mettepenningen kwalificeert het gerucht als ‘voorbarigheid’ maar bekent gesprekken te hebben gevoerd. Vanwege het WK veldrijden, komend weekend, liggen de onderhandelingen stil.

Veldritkrant.be beroept zich op diverse bronnen. Een overstap van beide Nederlanders is mogelijk doordat Van der Haar einde contract is bij Giant-Alpecin en het voortbestaan van Rabobank Development Team, waar Groenendaal nu werkzaam is, hoogst onzeker is door het afhaken van sponsor Rabobank.

Onlangs maakte Marlux-Napoleon Games op zoek te gaan naar een nieuwe ploegleider doordat Mario De Clercq een andere functie krijgt. De eventuele komst van Groenendaal is daardoor niet onmogelijk.

Bij de Belgische ploeg is medekopman Klaas Vantornout eind contract. De tweevoudig Belgisch kampioen weet dit jaar niet te grossieren in sportieve prestaties. “Van der Haar is wel een topper. In winnaars heb ik altijd interesse”, aldus Mettepenningen. “Enerzijds is er niemand die vertelt dat Klaas weg moet. Maar als hij blijft, zal dat uiteraard aan andere voorwaarden zijn dan deze die in zijn huidige contract staan”, zegt de teammanager over Vantornout.

Naast Marlux-Napoleon Games zou ook Telenet-Fidea interesse hebben in Van der Haar. Bij de ploeg waar binnenkort Sven Nys aan het roer komt, is echter geen plaats voor Groenendaal, wat een overstap van Van der Haar onwaarschijnlijker maakt.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2016 11:16
Zou goed nieuws zijn!
25 januari 2016 11:17
Ik zou het een goede stap vinden. Die twee samen is een goed team.
25 januari 2016 11:18
Wow, die zag ik niet aankomen. Ik vind het wel het meest onsympathieke team in de veldritwereld. En verder hoop ik dat Michael zich door weet te ontwikkelen en de troepen kan gaan leiden. In Michael en L. Sweeck zit nog genoeg potentie met daarachter Merlier, T. Aerts en Vermeersch.
25 januari 2016 11:43
Zou leuk zijn, een top veldrijder moet niet in een team van 1 man zitten
25 januari 2016 11:55
Ik dacht op een gegeven moment toch echt dat hij voor BKCP zou gaan toen hij plots half in dienst van Van der Poel reed in sommige wedstrijden...
25 januari 2016 12:04
Ik hoop eigenlijk dat er op termijn weer een Nederlands crossteam komt. Groenendaal ploegleider, Van der Haar kopman en dan jongens als Godrie erbij pakken. Er is toch wel een Nederlands bedrijf actief op de Vlaamse markt waarvoor dit een waardevolle investering kan zijn?
25 januari 2016 12:43
@brabantwielrennen
Ja, dat bedrijf heet Corendon en is al actief in het veldrijden ;) Je zegt het wel goed, het bedrijf moet actief zijn in Vlaanderen, want voor de Nederlandse markt is het veldrijden niet aantrekkelijk. Komt nooit op tv.
25 januari 2016 14:05
@ tendam:
zeg nooit nooit. gisteren nog de wereldbeker op omroep brabant.
25 januari 2016 14:09
Wel jammer dat Van der Haar dan weg gaat bij Giant.

Off: Wat zijn eigenlijk de kosten voor een team in het veld?
25 januari 2016 14:25
@achtpuntzes: Klopt, Brabant is dan ook nog best wel een veldritprovincie, althans het leeft nog wel redelijk. Komt ook door het groot aantal goede veldrijders met de gebroeders Van der Poel, Boom, Van Kessel, Groenendaal in het verleden en Vos en De Jong bij de vrouwen.

@MME: De kosten van een team in het veld worden tussen de 5 en 8 ton per jaar geschat. Hangt natuurlijk ook af van wat voor renners je in je team hebt. Maar voor dat geld heb je wel ontzettend veel naamsbekendheid..
25 januari 2016 14:31
@ brabantwielrennen:
kunnen we de van der Poeltjes wel als Brabanders zien? ja, pa is een Brabander, maar de zonen zijn toch echt geboren in Kapellen, Belgie. officieel zijn ze dan wel Nederlander, maar Brabander? je zou eerder zeggen Antwerpenaars want geboren in de Belgische provincie Antwerpen.
25 januari 2016 14:43
@achtpuntzes: Ja, Klopt. De Van der Poeltjes zijn halve Belgen, maar Adri is natuurlijk een echte Brabander dus vandaar dat ik ze er toe rekende.
25 januari 2016 14:50
@ Brabantwielrennen:
het is maar hoe je het bekijkt. zo is mijn vader rasechte Amsterdammer, maar ik zie mezelf toch echt als Brabander omdat ik daar geboren ben.
25 januari 2016 17:29
Helemaal fout, een topper als van der Haar moet niet naar een team gaan waar ook al een Pauwels rond rijd. Hij moet voor zijn eigen kansen rijden en niet in dienst of het ploegenspel moeten delen met Pouwels. Fidea lijkt mij dan een betere optie, daar rijden nu nog de mindere goden rond die voor hem onder doen, tenminste.... want ik zie wel een toekomstig topper in Toon Aarts
25 januari 2016 17:41
Richard Groenendaal die Mario De Clerq vervangt. Dat zal schuren...
25 januari 2016 19:28
Bij veldrijden speelt het ploegenspel nauwelijks een rol.
25 januari 2016 19:31
@walkowiak
Op trainingen kun je maar al te best wat collega's van je ploeg mee hebben. Van zo'n omgeving wordt Lars sowieso beter dan bij Rabo of Giant, waar hij nooit trainde met gelijkwaardige renners.
25 januari 2016 22:22
@Walkowiak, nee ploegenspel niet maar als bijv. Pauwels een demarage plaatst in een groepje waar hij ook in zit dan zal hij de benen moeten stilhouden en hem niet terug halen of mee mogen gaan. Dus in mijn ogen gezien zijn klasse kan hij beter elders voor enkel zijn eigen kansen gaan.
25 januari 2016 22:47
Naar Fidea Toon heeft nog wel een zeizoen nodig, maar groeit lekker door.
25 januari 2016 23:25
Dan lijkt mij Telenet-Fidea meer een ploeg voor VDH, ook qua toekomstperspectief. Of BKCP, wellicht is Walsleben ook einde contract?
26 januari 2016 07:48
Eigenlijk is het jammer dat Giant (Alpecin) niet doorpakt en er een fatsoenlijke ploeg van maakt, incl. Groenendaal. Het zou toch jammer zijn moesten we die schitterende TCX niet meer zien volgend seizoen.

Reacties zijn gesloten.