Grmay wordt deel van klimploeg Mitchelton-Scott

dinsdag 9 oktober 2018 om 09:52
Grmay wordt deel van klimploeg Mitchelton-Scott

foto: Sirotti

Tsgabu Grmay maakt de overstap naar Mitchelton-Scott. De Ethiopische renner laat Trek-Segafredo achter zich en tekent bij de Australische formatie. De 27-jarige klimmer moet daar de broertjes Adam en Simon Yates en Esteban Chaves gaan bijstaan, in de jacht op het winnen van een grote ronde in 2019.

Grmay begon zijn wielercarrière bij MTN-Qhubeka. Na twee jaar Lampre-Merida kwam de Afrikaan in dienst van Bahrain Merida. 2018 was zijn eerste seizoen rijdend in de kleuren van Trek-Segafredo. De regerend tijdritkampioen van zijn land startte deze zomer voor de derde keer in de Tour de France.

Dromen over een succes in Frankrijk
De Ronde van Frankrijk gaat al heel lang door zijn hoofd, zegt Grmay op de website van zijn nieuwe ploeg. “Toen ik in 2010 en 2011 zei dat mijn droom was om de Tour de France te rijden, lachten mensen me uit en zeiden dat het onmogelijk was. Nu geloof ik dat het mogelijk is om een ​​etappe te winnen. Dat is mijn droom.” Grmay is erg optimistisch. “Het zal moeilijk worden, maar het was ook mogelijk om de eerste Ethiopiër te zijn in de WorldTour en de eerste die de Tour de France reed. Dus waarom niet?” Toch moet hij bij zijn nieuwe ploeg eerst en vooral de kopmannen, waaronder de winnaar van de laatste Vuelta Simon Yates, ondersteunen in de bergen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

SolerEritrean 9 oktober 2018 om 13:00

Degelijke renner.

0
Verweggistan 9 oktober 2018 om 19:33

Ja, daarom des te apart dat hij al voor zoveel ploegen heeft gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone