Grivko 45 dagen geschorst voor slaan Kittel
foto: Marcel Koch
donderdag 20 april 2017 om 17:50

Grivko 45 dagen geschorst voor slaan Kittel

Andriy Grivko heeft van de UCI een schorsing gekregen voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Marcel Kittel. Het incident had plaats tijdens de Dubai Tour op 2 februari. De Oekraïner van Astana werd destijds al uit koers gezet. De schorsing begint op 1 mei en loopt tot en met 14 juni. 

Astana bood na de bewuste etappe meteen haar excuses aan bij de Duitse sprinter. De renner van Quick-Step Floors accepteerde dat niet, waarna Grivko vertelde dat hij met zijn agressie reageerde op de agressie van Kittel. Kittel heeft geen schorsing gekregen.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
20 april 2017 22:02
Ik was dit voorval alweer vergeten, wat een zielig mannetje is die Kittel toch. Dat Grivko nu gestraft wordt staat er los van maar het gaat erom dat die Duitser hier expliciet om heeft zitten blèren. Kittel heeft zich die etappe schijnbaar zelf als een tokkie gedragen met dat arogante houdinkje van 'm, is Grivko tegen gekomen die zich niet laat bullyen door een sprintertje en hem een oostblokelleboog op z'n oog verkocht heeft. Waarop Kittel vervolgens met een blok boter en een beetje bloed op z'n kop, huilend naar de juf gerend is en om straf geschreeuwd heeft.
20 april 2017 22:26
Ik kan me herinneren wel vaker klappen te hebben gezien, maar heb nog nooit wat meegekregen van een schorsing. Wordt men pas geschorst als men een goudhaantje als Kittel slaat?
20 april 2017 22:48
Terechte straf, slaan hoort niet in het wielrennen.
20 april 2017 23:41
Terecht.
21 april 2017 00:31
Duwtje, klapje,fluimpje en wat nog meer blijkt heftiger te worden bestraft als andere incidenten. Volgens officiële regelskunnen die dan wel weer een boete van wel bijv. 250 euro opleveren.
Een toeschouwer vloeren of een jasje meepikken of etc. vul maar in wordt meestal helemaal niet bestraft. De wieler- en juryautoriteiten willen op dit gebied de strijd tussen de renners wel schoon houden. Bumperkleven, veel gevaarlijker dan een tik uitdelen of een duwtje, en als dat ooit fout gaat wordt er wel ingegrepen. Als het bidonnetje wel langer blijft kleven komt de jury soms wel eens een keer tot een beslissing. De voorbeelden zijn er voor het "oprapen"
Kortom : willekeur! Die Grivko gaat echt niet voor zijn plezier slaan. Waarom wel? Dat weet Kittel best wel. Tock ook weer dapper dat Grikvo die sterk uitziende Kittel durft te "corrigeren"
Sterk qua voorkomen ja, altijd op de voorgrond tredend ook ja, maar geweten en fatsoen en terughoudend in publiciteit wat minder ja.
Ben benieuwd wanneer hij een goede Cavendish e.a. op die wijze wil gaan corrigeren ten faveure van hemzelf.
Hierbij ondertekend: door een Cavendish- en trouwens ook Terpstrafan ;)
21 april 2017 07:37
Toen Grivko zijn excuses aanbood, accepteerde Kittel dat heel kinderachtig niet en zei hij dat Grivko wel 6 maanden geschorst zou moeten worden. Wat een triest ventje. Las ook dat Kittel zelf ook flink het schoudertje gebruikte om plekken te krijgen.
21 april 2017 08:11
@Striga > Heerlijk opgeschreven man :) !
21 april 2017 08:31
Ik snap echt niet waarom er kritisch op Kittel gereageerd wordt:
Slaan mag gewoon niet.
Voor het zelfde geldt valt Kittel en gaat een half peloton tegen de grond.
21 april 2017 09:07
TomDJ, en wat kittel deed was wel done? schouderbeuken en tuffen? kan ook het hele peleton door vallen.

Het probleem wat deze straf onterecht en buitenproportioneel maakt zijn 3 dingen
1) de regels van de UCI (geldboete en/of diskwalificatie, schorsing wordt niet als optie gegeven)
2) Als het Grivko-kittel incident bestraft wordt moeten er nog veel meer zo zwaar worden bestraft (kopstoten, de hekken in beuken, iemand vastgrijpen en terug sleuren door het peleton etc.) Dat gebeurt niet en valt wel in dezelfde categorie
3) Enkel Grivko straffen en niet Kittel is ook incorrect aangezien beide renners zich schuldig maakten aan fysieke misdragingen.
21 april 2017 09:28
Meten met twee maten. Als het een topper was geweest, was hij niet geschorst (Lees: Cavendish tegen Veelers) en dat zie je ook wel want Kittel wordt niet geschorst.

Reacties zijn gesloten.