Grischa Niermann: “We zullen nooit weten of het was gelukt met Roglic”

zondag 11 september 2022 om 20:56
Grischa Niermann: “We zullen nooit weten of het was gelukt met Roglic”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma won de Vuelta a España in 2019, 2020 en 2021 met Primož Roglič, maar nu staat het in Madrid met lege handen. De Sloveense kopman viel in de slotweek uit door een valpartij en moest de hoop op een vierde eindzege opgeven. “Er waren nog kansen om er alles aan te doen de rode trui te pakken. We zullen nooit weten of het was gelukt”, aldus ploegleider Grischa Niermann.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Het is moeilijk te zeggen wat er allemaal mogelijk was geweest voor Primož”, zegt de Duitse ploegleider van Jumbo-Visma op de ploegsite. “Ik denk dat we als ploeg hebben laten zien dat we er echt nog wat van wilden maken in de laatste week. Primož liet dat ook zien op de dag van de val en de dagen ervoor.”

Maar het peloton is zonder Roglič aangekomen in Madrid, waar Remco Evenepoel gehuldigd werd als eindwinnaar. “Hij heeft laten zien dat hij heel sterk was en hij verdient absoluut onze felicitaties. Toch had ik graag willen zien hoe deze ploeg, met een sterke Primož, met onze plannen aan de slag was gegaan”, aldus Niermann.

Ondanks de tegenslag, zoekt Niermann ook naar positieve punten uit deze Vuelta. “Het gevoel wat het allemaal had kunnen zijn als Primoz niet uit was gevallen overheerst nog een beetje. [..] We moeten blijven stilstaan bij de overwinning in de ploegentijdrit, de etappezege van Primož en het feit dat we vier dagen lang met vier verschillende renners het rood konden dragen. Hopelijk kunnen we met het gevoel naar huis dat we, ondanks het wegvallen van het grote doel, wel successen hebben geboekt.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

vevie 11 september 2022 om 21:02

Roglic had het hem nog heel moeilijk gemaakt, maar we zullen het idd nooit weten. Heeft ook vrij weinig zin ook om ‘wat als’ te spelen. Hopelijk blijft Roglic eens een seizoen pech bespaard.

0
Deel Koeper 11 september 2022 om 21:04
Quote:
Hopelijk blijft Roglic eens een seizoen pech bespaard.

Met Kelderman als loods komt dat ongetwijfeld goed.

16
Jumbo 12 september 2022 om 11:02

Een sarcastische opmerking, Deel Koeper. Maar … ik begrijp je volledig. Kelderman is een brokkenpiloot, met hem in de buurt word je naar de grond toe gezogen. Spijtig dat niet Arensman naar Jumbo komt. Net nog even zijn statistieken bekeken op Cycling Stats. Dit seizoen alleen een DNF in de ronde van Zwitserland. Vorig seizoen reed hij ALLES uit waar hij aan de start verscheen. Het seizoen daarvoor alleen een DNF in Luik-Bastenaken-Luik. Dat soort mannen kan Jumbo veel beter gebruiken.

Terugkomend op het artikel: ik geloof niet dat Roglic had gewonnen. Evenepoel toonde een uitstekende vorm in de dagen na Roglics val. En Mas wist geen moment uit zijn wiel te rijden. Dezelfde Mas was nochtans een goede graadmeter.

0
Handige Harry 11 september 2022 om 21:10

Met het wegvallen van Roglic was wel gelijk de spanning eruit, hij was de enige die daadwerkelijk iets kon forceren.
De rest reed liever voor plaatsbehoud, wat voor de meeste ook wel logisch was omdat het hun eerste grote resultaat in een grote ronde was.

Mas zal nooit een grote ronde winnen en Lopez lijkt nog steeds last van kryptonite te hebben.
De jonkies Ayuso, Arensman en Rodriguez geef ik wel kans op een zege in een grote ronde.

6
horsm 11 september 2022 om 21:10

In ieder geval bleef er na het uitvallen van Roglic geen serieuze concurrentie voor Evenepoel meer over. Mas leek tevreden met een podiumplaats)die zijn team van degradatie redde, en de rest van de toptien bestond min of meer uit debutanten die voor het eerst een klassement probeerden. (m.u.v Lopez, maarja….Lopez???)

Verder niets ten nadele van REV, die natuurlijk verreweg de sterkste was.

Edit: wat z Harry hierboven dus ook zegt!

4
De Štangelj Fanclub 12 september 2022 om 01:05

Ik denk dat Mas gewoon niet beter kon hoor. Als je drie keer tweede wordt in het eindklassement kun je wel wat natuurlijk. Maar Mas kan niet echt het verschil maken of een koers domineren. Niet zoals Evenepoel en Roglic dat kunnen.

0
horsm 12 september 2022 om 15:28

Ja, denk ik eigenlijk ook, van Mas.

0
Dion 11 september 2022 om 21:12

Leuk om wat “nieuwe namen” te zien. De laatste week had op papier afgedaan kunnen worden.

Evenepoel te sterk en de rest te tam. Volgend jaar hopelijk weer leuke GT’s.

5
PietFriet 11 september 2022 om 21:16

De kans dat Ayuso meerdere grote rondes gaat winnen in de toekomst is zeer aanwezig.

3
Romāns Vainšteins 12 september 2022 om 06:31

In het verleden wordt inderdaad een stuk uitdagender.

9
WernerFranke 11 september 2022 om 21:46

We zullen nooit weten of Roglic drie weken kan fietsen zonder te vallen.

-1
Lalsacien 12 september 2022 om 06:32

@Werner dan vertel ik je een leuk nieuwtje. Roglic was vroeger schansspringer…

0
HJ Vliet 11 september 2022 om 21:47

Waarom noemen jullie Grischa Nierman toch steeds ‘Duitse’ ploegleider? De man spreekt perfect Nederlands, in volkomen ingeburgerd, en is Nederlandser dan veel Nederlanders. Bovendien maakt zijn afkomst geen fok uit. Ik vind het heel provinciaals wat jullie doen.

-6
Anton van Valouwe 11 september 2022 om 23:41

edit wf: let op je taalgebruik

0
Jacob Lohof 11 september 2022 om 22:29

Als is verbrande turf

0
De zeekomkommer van Zevenbergen 12 september 2022 om 06:37

Nee As is verbrande turf.

2
Steven_E 11 september 2022 om 23:24

Allemaal de schuld van Wright

-1
Anton van Valouwe 11 september 2022 om 23:42

“We zullen nooit weten of het was gelukt met Roglic”
In de rubriek open draaideuren intrappen…

-2
horsm 12 september 2022 om 15:32

Ja, ok, maar de man reageert natuurlijk ook op journalisten die hem vragen om open deuren in te trappen.

0
sus 12 september 2022 om 10:15

Hij zou het mas nog moeilijk gemaakt hebben voor de 2e plaats, Maar heeft het voor hemzelf verkorven door zijn kamikaze fietsen. Gelukkig maar geen andere renners mee ten val gebracht.

0
Pietspeed 12 september 2022 om 13:21

Roglic had m nog kunnen winnen dan wel heel, heel kort kunnen komen. Maar as is idd..Roglic was indrukwekkend sterk en Evenepoel al dan niet lek, in geen velden of wegen te bekennen. Wel lekker uitbollend op 3 min over de meet.
De bandenspanning van de fiets van Evenepoel had meteen door de jury gecheckt moeten worden of de fiets ter controle op het dak van de jurywagen. Dan had de mist en alle onduidelijkheid over de zgn puncture uit de wereld geholpen zijn. Zou een goede regel kunnen zijn, dat igv materiaalpech in de laatste 3 km de fiets door de jury 'geconfisqueerd' wordt ter controle. Zou ook logisch zijn voor een eerlijk koersverloop. Met de videoref zijn ze in het voetbal bijvoorbeeld een stuk verder.

-1
thenewGOAT 12 september 2022 om 14:01

Of hoe je je in duizend en één bochten wringt om het verlies draaglijker te maken . De enige waarheid is dat we het idd nooit zullen weten. We hoeven het er dan een week na de feiten niet meer over te hebben . Dit is gewoon een rondje blablabla van Nierman. We zullen nooit weten hoe mijn leven er zou uitgezien hebben mocht ik een miljardairs zoontje geweest zijn. Het is dan ook volstrekt nutteloos daar over te praten. Komt eigenlijk op hetzelfde neer, nietwaar?

0
Massimo Bataille 12 september 2022 om 15:27

Uiteindelijk zegt een groot deel van de mensen dat Roglic wel nog tijd zou terug genomen hebben.
Maar met uitzondering van etappe 14, heeft Roglic nooit tijd bergop genomen op Mas. Zelfs al was er een kleine groeicurve bij Roglic, zou hij weinig tot geen tijd nemen op Mas.
Na de laatste rustdag, heeft Mas niet kunnen wegrijden van Evenepoel, die terug de betere leek.
Dus lijkt het me sterk dat Roglic plots zoveel sterker zou zijn dan Evenepoel en nog die 1m20 zou toerijden.
Al denk ik wel dat Roglic nog meer zou proberen dan Mas dit heeft gedaan, maar ik denk dat Roglic zich eerder zou opblazen in de poging om te winnen en terug tijd verliezen op Mas, dan dat hij REV zou ingehaald hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone