Greipel nieuwe pion in Cavendish-trein?

dinsdag 12 januari 2010 om 19:36

Het vertrek van George Hincapie bij HTC-Columbia is geen goed nieuws voor Mark Cavendish. De Amerikaan was namelijk een cruciale schakel in het treintje dat de spurtbom naar ontelbare successen leidde. Ploegleider Rolf Aldag vertelde Cyclingnews gisteren op trainingskamp in Mallorca dat hij heel de winter heeft gezocht naar een oplossing voor het vertrek van ‘Mister No Chain’.

“Zijn vertrek bezorgde me hoofdpijn de laatste maanden”, zegt Aldag. “Hij was technisch een onmisbare pion in de Cavendish-trein en loodste spurtaantrekker Mark Renshaw steeds in optimale omstandigheden naar de laatste 500 meter, zodat Cavendish het prachtig kon afmaken.”

“Ik denk dat we het vertrek van Hincapie zullen moeten opvangen door twee renners in de plaats te kiezen. Bernhard Eisel is bijna een zekerheid, want hij benadert George het dichtst op technisch vlak. Daarnaast zijn Hayden Roulston en Matthew Goss ook zeer nuttige renners. En natuurlijk is ook André Greipel een serieuze optie. We zullen enkele verschillende combinaties in wedstrijdverband moeten uitproberen”, aldus Aldag.

De logische vraag is dan natuurlijk of Greipel, een van de beste sprinters ter wereld, zich wel zal willen wegcijferen voor Cavendish. Aldag: “We moeten André doelstellingen geven die overeen komen met zijn capaciteiten. Hij verdient zijn kansen. Wij, als ploeg, moeten daar zeker rekening mee houden”, klinkt het voorlopig nog diplomatisch.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone