Voorjaar Greipel voorbij: “Komende weken rust en revalidatie”
foto: ASO (archief)
maandag 19 maart 2018 om 14:15

Voorjaar Greipel voorbij: “Komende weken rust en revalidatie”

Het voorjaar van André Greipel zit er op. De Duitse kopman van Lotto Soudal brak in Milaan-San Remo zijn sleutelbeen op meerdere plekken en moest een noodzakelijke operatie ondergaan. “Dokter Claes zei dat het een moeilijke maar geslaagde ingreep was. Het sleutelbeen was in verschillende stukjes gebroken”, aldus een aangeslagen Greipel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De komende week moet ik sowieso de fiets langs de kant laten en daarna kan ik afhankelijk van de pijn opnieuw beginnen fietsen op de rollen”, legt de ervaren sprinter uit op de ploegsite. “De komende weken kan ik sowieso toch geen wedstrijden betwisten, dus probeer ik geduldig te zijn en niks te overhaasten.”

‘Mijn hoop was snel de kop in gedrukt’
De valpartij gebeurde in de afdaling van de Poggio, die Greipel overleefd had in het peloton met veel andere sprinters. “Ik voelde meteen dat mijn sleutelbeen gebroken was”, geeft hij aan. “Foto’s in het ziekenhuis van Nice zaterdagavond zorgden voor de bevestiging. Als renner hoop je altijd op een mirakel, zodat je toch kan starten in de komende klassiekers, maar mijn hoop was snel de kop in gedrukt. De komende weken zullen in het teken staan van rust en revalidatie, en ik zal de ploeg wel eens komen aanmoedigen tijdens de koers. Helaas hoort dit ook bij het leven van een renner…”

Greipel heeft lovende woorden over voor Vincenzo Nibali, die op de Poggio wegsprong en zijn aanval succesvol afrondde in San Remo. “Chapeau! Maar ik had immens graag gesprint op de Via Roma. De wedstrijd verliep ideaal voor de sprinters, de zon was er tijdens de twee laatste wedstrijduren doorgekomen en ik ben nog nooit zo goed in conditie geweest in functie van de klassiekers. Maar het heeft niet mogen zijn.”

Lotto Soudal had de 35-jarige Greipel aangewezen als een van de kopmannen in de voorjaarsklassiekers.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2018 14:24
Zonde... Had zomaar eens de ploeg van het voorjaar kunnen worden met Benoot, Keukeleire en Greipel als spitsen en daarachter een vrij breed middenveld. Greipel had Gent-Wevelgem, Paris-Roubaix en de scheldeprijs op zich kunnen nemen. Nu zal het ook in deze koersen vooral Benoot moeten komen en in mindere mate van Keukeleire.
19 maart 2018 14:27
@Vinyakke, leuke ploeg hoor dat LS maar om te stellen dat Greipel een koers als PR op zich kan nemen lijkt me toch te ver buiten zijn capaciteiten. GW en de de Scheldeprijs zou hij kanshebber zijn, maar geen favoriet. Keukeleire is een leuke tweede/derde rij renner die de kleinere koersen een rol van betekenis kan spelen. Benoot is daar en tegen een renner die kan verrassen in de Ardennenklassiekers.

@Topic, zonde voor Greipel. Toch een sympathieke renner, evenals Cav weinig geluk dit jaar
19 maart 2018 14:41
Roubaix komt nog wel goed
19 maart 2018 14:42
@Vinyakke
Campenaerts kan het gat dat Greipel achterlaat toch moeiteloos opvullen?
19 maart 2018 14:46
Was toch altijd mooi, Greipel aanvallend koersend in de voorjaarsklassiekers
19 maart 2018 14:49
Jammer! Volgens mij ook iets dat niet heel vaak voorkomt, Greipel die valt en een deel van het seizoen moet missen. Meestal niet te beroerd om in de "voorfinale" actief te zijn.
19 maart 2018 15:12
Tuurlijk @ah-ja
Meerdere breuken betekent minimum 4 weken niet in compititie..
19 maart 2018 15:55
Super sneu! Hij had vorig jaar een heel moeilijk jaar ivm thuissituatie, nu helemaal in goede vorm en krijgt hij dit voor de kiezen... Je wenst hem toch iets fijners toe, sympathieke gast! Tegen de tijd dat hij weer kan koersen zijn de heuvelklassiekers al aan de buurt.
19 maart 2018 15:56
Verdorie seg, nu gaat er een artikel over Greipel en slagen ze er nog in om Campenaerts te bashen. Hoe is het mogelijk. Shame on you @ HoofdIsVrij !!! Wat heeft die jongen verkeerd gedaan in jouw ogen?
19 maart 2018 17:17
Zo jammer voor hem en Lotto. :(
19 maart 2018 23:15
Elke keer dat campenaerts genoemd wordt is in feite ltj bashing. Je herinnerd je weer hoe sneu humorloos die waren en dat hun tijdrit topper niet mocht tijdrijden vanwege het beschermen van plek 14 van hun klassementsman
19 maart 2018 23:30
Jammer. Altijd een leuke aanvallende renner in de klassiekers. Maar lijkt wel dat net als met Cav, dat de leeftijd begint te tellen, want ook hij valt meer.

Reacties zijn gesloten.