Greg Van Avermaet kiest voor rustperiode na BinckBank Tour

Greg Van Avermaet kiest voor rustperiode na BinckBank Tour

foto: ASO

zaterdag 18 augustus 2018 om 13:05

Greg Van Avermaet hoopt in het laatste weekend van de BinckBank Tour nog één keer te schitteren, vooraleer hij een rustperiode inlast van enkele weken. Dit laat zijn BMC-ploegleider Valerio Piva weten aan Cyclingnews. “Ik denk dat het Europees kampioenschap hem heeft genekt. Het is soms beter om te rusten”, aldus de Italiaan.

Van Avermaet heeft dit seizoen al 73 koersdagen op zijn teller staan, vier minder dan aan het einde van vorig jaar. Volgens Piva is dit het goede moment om de fiets enkele weken aan de kant te zetten. “Greg is Greg: je moet hem af en toe echt afremmen. Hij koerst altijd op 90%, maar in het moderne wielrennen moet je 110% zijn om grote koersen te winnen.”

“Soms is het beter om een stap terug te doen en te herstellen. Ik denk dat het EK in Glasgow de race te veel voor hem was. Daarom zal Greg het na de BinckBank Tour enkele weken rustig aan doen, zodat hij zich kan focussen op de Canadese klassiekers van begin september.”

Dit betekent dat Van Avermaet niet zal starten in onder meer de Bretagne Classic Ouest-France. De Belg staat nog wel op de voorlopige startlijst van de gloednieuwe Great War Remembrance Race, maar lijkt die koers nu over te slaan.

Van Avermaet over WK-kansen: “Parcours is iets te zwaar voor me”
De oud-renner verwacht echter wél wat van zijn poulain op het aankomende WK in Innsbruck, dat wordt beschouwd als een wedstrijd voor de klimmers. “Op papier was de Olympische wegwedstrijd in Rio ook te zwaar, en we weten allemaal hoe dat is afgelopen”, aldus Piva.

Van Avermaet zelf tempert de verwachtingen. “Ik denk dat het parcours iets te zwaar is. Ik zal er niet aan de start staan als kopman, maar in een vrije rol. Ik probeer gewoon zo ver mogelijk te komen”, aldus de Belg, die niet mee gaat in de vergelijking van zijn ploegleider Piva. “Het is lastig om je Tourvorm voor een dergelijk lange periode vast te houden.”

“Na een lastig WK zal het moeilijk worden om de klimmers in de finale te volgen”, aldus Van Avermaet.

Dit artikel delen:

9 Reacties

achtpuntzes 18 augustus 2018 om 13:21

Edit: Het is vrij simpel. Hij staat op de voorlopige startlijst van de GWWR, maar geeft (of beter gezegd: Piva) in het interview met CN aan na de BinckBank Tour rust te zullen nemen. Het lijkt er kortom op dat hij toch niet van start zal gaan. Dit staat nu ook in het eerdere artikel.
edit;
Ok, nu is het wel duidelijk. :)

TykkeThor 18 augustus 2018 om 14:06

Als je het profiel van die Pyreneeënrit in Rio bekijkt zou je zeggen dat hij in Innsbruck met een beetje geluk ook nog wel kans maakt.

LyndaLid 18 augustus 2018 om 14:11

Not a chance in Innsbruck. Echt niet.

Samlambeej 18 augustus 2018 om 14:17

Hij is leeg. Begrijpelijk. Zou straf zijn als hij er in Canada nog eens staat.
edit: hij rijdt te veel

west 18 augustus 2018 om 14:46

Oud-renner het nieuwe stopwoordje?

Pimpin 18 augustus 2018 om 14:55

Een beetje flauw van Piva, omdat Van Avermaet de BinckBank Tour helemaal niet wilde rijden.

Mwielerfan 19 augustus 2018 om 09:40

Rio waren ook kleinere ploegen. Wellicht dat de grote klimmers ploegen de koers harder kunnen maken dan in Rio?

kleomantre 19 augustus 2018 om 13:10

Van avermaet had al geen topvorm in de tour

Jean Dumas 19 augustus 2018 om 13:51

Hij wist blijkbaar niet dat het een EK voor cyclocrossers was zondag.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone