Greg Daniel, Jeroen Meijers en Miguel Ángel López

zaterdag 17 februari 2018 om 20:00
Greg Daniel, Jeroen Meijers en Miguel Ángel López

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Greg Daniel, Jeroen Meijers en Miguel Ángel López.

Greg Daniel wil in Giro debuteren in grote ronde

De 23-jarige Greg Daniel van Trek-Segafredo wil in mei de Giro d´Italia rijden. De Amerikaan, die in 2016 nationaal kampioen van zijn land werd, vertelt dit in een interview met CyclingNews. Daniel hielp in januari in de Vuelta a San Juan kopman Nizzolo in de sprintetappes en Pantano in de bergetappes, terwijl hij zelf ook nog vierde wist te worden in de tijdrit. In de Giro hoopt Daniel te groeien als renner en het team te helpen: “Ik wil mezelf in de Giro vernietigen om er vervolgens van te groeien en ik wil werken voor de kopmannen.”


Jeroen Meijers wegens griep niet van start in vierde etappe Ruta del Sol

Roompot-Nederlandse Loterij kende geen goede dag vandaag. In de Tour of Oman vielen Reinders en Van Goethem uit en ook in de Ruta del Sol kreeg de ploeg te maken met een tegenslag. Jeroen Meijers besloot vanochtend niet van start te gaan in de vierde etappe van de Ruta del Sol. De Nederlander reed al dagen niet fit rond en besloot uit angst om zieker te worden niet meer op de fiets te stappen.


Miguel Ángel López: “Was vorig jaar in Vuelta nog niet op mijn best”

Miguel Ángel López vertelt in gesprek met Velonews dat hij vorig jaar niet op zijn best aan de start stond in de Vuelta, waar hij twee etappes won en zesde werd in eindklassement: “Ik had door een breuk in november 2016 niet de nodige arbeid verricht in 2017 voor de Vuelta; ik had er slechts 15 tot 20 koersdagen op zitten toen ik van start ging in de Vuelta.”

De Colombiaanse klimmer denkt het dit jaar in de Giro beter te kunnen doen dan in de Vuelta vorig jaar: “Ik ben nog jong en het wordt elk jaar een stukje makkelijker voor me. Astana is een sterk team met heel veel sterke rijders en het is nu aan ons om dat te gaan laten zien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Raafje 17 februari 2018 om 20:26

Lopez kan een hele gevaarlijke klant worden in de komende Giro. Die rijden ze er niet zo makkelijk af. Top 5 moet mogelijk zijn voor hem, podium is nog net iets te hoog gegrepen denk ik.

0
Bizziecle 17 februari 2018 om 22:30

Bijna onverslaanbaar relatief makkelijke ritten met een zware slotklim , vraag is hoe superman zich houdt in opeenvolgende zware bergetappes.

0
Betancur, Quintana, Sagan 17 februari 2018 om 23:54

Superman rijdt podium in de Giro.

0
Mathieu Moller 18 februari 2018 om 07:53

Topfavoriet voor het jongerenklassement.

0
platteprijs 18 februari 2018 om 08:17

“Ik wil mezelf in de Giro vernietigen om er vervolgens van te groeien …” Heeft Daniel dat echt gezegd, of heeft hij te veel Harry Potter gekeken?

0
assen 18 februari 2018 om 09:13

Ha ha, Platteprijs!

0
Verweggistan 18 februari 2018 om 17:01

Overigens is Ruslan Tleubayev (31) de oudste renner in de WT die nog nooit een grote ronde heeft gereden. (En, dat vond ik opvallend, ook Marko Kump en Mat Brammeier reden nog nooit een grote ronde)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone