Great War Remembrance Race krijgt geen tweede editie

vrijdag 7 juni 2019 om 13:23
Great War Remembrance Race krijgt geen tweede editie

foto: Cor Vos

De Great War Remembrance Race zal dit jaar niet worden georganiseerd. Reden is dat Flanders Classics en de organisatie van Gent-Wevelgem – die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de koers – er niet in slagen om de wedstrijd naar het gewenste niveau te tillen.

De eendaagse wielerwedstrijd werd vorig jaar verreden op 24 augustus, waardoor de koers concurrentie had van WorldTour-wedstrijden als de Vuelta a España en de EuroEyes Cyclassics Hamburg. Hierdoor bleek het voor de organisatie moeilijk om voldoende WorldTour-ploegen aan te trekken.

Het idee was om de wedstrijd op korte termijn te laten uitgroeien tot een volwaardige eendagskoers, maar dit blijkt niet mogelijk. “We hadden de hoop om te groeien naar een hoog niveau, maar we moeten eerlijk naar onszelf kijken”, zo vertelt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

“We blijven wel geloven dat de Westhoek de potentie heeft om uit te groeien tot een toonaangevende wielerregio. Gent-Wevelgem bewijst dit met een uniek parcours langs de monumenten en begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.” Hierdoor blijft de Est Mihkel Raïm voorlopig de eerste en enige winnaar van de Great War Remembrance Race.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Shinzawai 7 juni 2019 om 13:42

Eind september/begin oktober zou zo’n koers best kunnen groeien en zo slecht was het deelnemersveld afgelopen jaar niet, gezien de datum.

0
Verweggistan 7 juni 2019 om 13:46

Is eigenlijk ook wel mooi, gezien de naam. Alleen in 2018 een herinnering aan 1918.

0
Polleke 7 juni 2019 om 13:49

Dus na al die bevlogen termen over het eren van gesneuvelde soldaten blijkt dat het toch een banasl economisch ommetje door de Westhoek is (was)….geen winst in zicht, afvoeren…

0
Polleke 7 juni 2019 om 14:04

Banaal*

0
west 8 juni 2019 om 15:47

Één hele editie geprobeerd. Gelukkig hadden andere mensen doorzettingsvermogen zullen we maar zeggen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone