Gracie Elvin verslaat Ellen van Dijk in Gooik-Geraardsbergen-Gooik
zondag 31 mei 2015 om 18:16

Gracie Elvin verslaat Ellen van Dijk in Gooik-Geraardsbergen-Gooik

Gracie Elvin heeft de vrouwenkoers Gooik-Geraardsbergen-Gooik op haar naam geschreven. De 26-jarige Australische van Orica-AIS was na 138 heuvelachtige kilometer in een sprint met drie de snelste voor de Nederlandse Ellen van Dijk (Boels – Dolmans). De Japanse Mayuko Hagiwara (Wiggle Honda) finishte net als gisteren in Plumelec als derde. Vorig jaar was Marianne Vos de sterkste vrouw in de Belgische ééndagskoers.

Na een zware wedstrijd door de Vlaamse Ardennen met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg bleven in de finale een groep van 23 rensters over. Met nog 25 kilometer te gaan, kregen we een aanval van drie vrouwen: Emma Johansson (Orica-AIS), Katarzyna Niewiadoma (Rabobank-Liv) en Elisa Longo Borghini (Wiggle Honda). Meer dan twintig seconden kreeg het drietal niet en werd de kopgroep ingehaald voor het ingaan van de laatste twee ronden in Gooik.

Daarna kwam de goede aanval met Gracie Elvin, Mayuko Hagiwara en Ellen van Dijk. Het drietal reed een dertigtal seconden bij elkaar en mocht sprinten voor de overwinning. De Orica-AIS-renster – tweevoudig Australische kampioene – verwees van Dijk en Hagiwara naar de dichtste ereplaatsen.

flag-be Gooik-Geraardsbergen-Gooik
Uitslag: Gooik – Gooik (138km)

1. flag-au Gracie Elvin (Orica-AIS)
2. flag-nl Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)
3. flag-jp Mayuko Hagiwara (Wiggle Honda)

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
2 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2015 20:04
Ik nomineer de redactie voor de prijs 'bijpassende foto van het jaar':)
Heb toch maar ff opgezocht of Napoleon niet toevallig ook in Gooik een triomfboog heeft nagelaten.
1 juni 2015 09:20
Generieke vrouwenwielrennenfoto blijkbaar?

Reacties zijn gesloten.