GP Industria & Artigianato afgelast vanwege coronavirus

donderdag 5 maart 2020 om 15:12
GP Industria & Artigianato afgelast vanwege coronavirus

Maximilian Schachmann won vorig jaar - foto: Cor Vos (archief)

Eerder vandaag werd al bekend dat organisator RCS Sport een streep heeft gezet door Strade Bianche, maar er zal komend weekend helemaal niet worden gekoerst in Italië. De organisatie van de GP Industria & Artigianato heeft namelijk besloten om geen enkel risico te nemen en de wedstrijd van zondag te annuleren.

De beslissing komt niet als een verrassing na het besluit van de Italiaanse overheid om alle sportwedstrijden voor de komende maand af te gelasten of achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. RCS Sport zag zich vandaag al genoodzaakt om een kruis te maken over Strade Bianche.

De prestigieuze grindklassieker wordt zaterdag dus niet verreden, maar één dag later zal ook de 43e editie van de GP Industria & Artigianato niet worden georganiseerd. De wedstrijd vindt plaats in en rond het plaatsje Larciano, dat valt onder de provincie Pistoia en de overkoepelde regio Toscane, niet geheel toevallig ook het decor van Strade Bianche.

Dit betekent dat Maximilian Schachmann voorlopig de laatste winnaar blijft van de GP Industria & Artigianato. De renner van BORA-hansgrohe versloeg vorig jaar Mattia Cattaneo en Andrea Vendrame na een bijzonder natte editie van de eendagskoers.


Overzicht: Deze WorldTour-teams hebben al wedstrijden geschrapt uit hun programma
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

Dit artikel delen:

1 Reactie

koos verrek 5 maart 2020 om 15:18

zo dat kan der ook nog wel bij…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair