GP Adrie van der Poel kandidaat hervormde wereldbeker

dinsdag 10 december 2019 om 09:02
GP Adrie van der Poel kandidaat hervormde wereldbeker

foto: Cor Vos

De Grote Prijs Adrie van der Poel wil ook in de toekomst graag onderdeel blijven uitmaken van de wereldbeker veldrijden. Het AD meldt dat de cross een van de 31 wedstrijden is die zich heeft aangemeld voor de wedstrijdcyclus die voor komend seizoen op de schop gaat.

“Na twee constructieve gesprekken met Flanders Classics willen wij meehelpen om er een succes van te maken”, zegt voorzitter Jan Prop, die ook de nodige bedenkingen had bij de nieuwe opzet van de wereldbeker. “Er is jarenlang geroepen dat er iets moet gebeuren om de sport niet alleen in België groot te laten zijn. Nu men dat wil gaan doen, moeten we daar ook achter gaan staan.”

Naast de wedstrijd in Hoogerheide hebben ook Ruddervoorde, Wachtebeke, Middelkerke en Koksijde zich al kandidaat gesteld. De precieze locaties en de definitieve kalender worden aangekondigd tijdens het WK veldrijden, over twee maanden in het Zwitserse Dübendorf.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Apemantus 10 december 2019 om 09:43

Als Hoogerheide zich heeft aangemeld dan komt het ook op de kalender natuurlijk, daar is geen twijfel over mogelijk. En het was al onderdeel van de Wereldbeker, dus geen echte verrassingen hier. Nochtans goed nieuws natuurlijk.

Maar als het hier bij blijft, dan vind ik het wel een beetje schamel. Nederland zou toch meer dan één cross voor haar rekening moeten kunnen nemen? Ik zou graag Gieten de overstap naar de wereldbeker zien maken. Een heel mooi parcours met heel veel historie, dat meer dan wereldbekerwaardig is.

Boomie1 10 december 2019 om 10:03

Veel zal afhangen van de kosten. De GP van der Poel heeft een grote sponsorvijver waar ze geld uit vandaan vissen. Organisaties moeten het geld maar hebben om dit te kunnen supporten, dat zal het grote struikelblok vormen en blijven.

Emergo 10 december 2019 om 10:12

Hulst is mogelijk ook in de picture.

Theo Bovengemiddelkamp 10 december 2019 om 13:59

Prachtig parkoers, bewezen organisatie. Absoluut Wereldbeker-waardig.

Het blijft een lastige spagaat. Buitenlandse organisaties hebben maar één criterium waar ze zich bij aan kunnen sluiten en dat is de wereldbeker. De andere klassementen komen Vlaanderen niet uit. Anderzijds is het bedrag om mee te doen aan de Wereldbeker juist voor niet-Vlaamse organisaties lastig op te brengen.

Hulst is een organisatie van Golazo, dus zou normaal gesproken zich niet aangemeld hebben. Valkenburg was dezelfde organisatie als GP Vd Poel toch?

KnightBiker 10 december 2019 om 10:21

Idd Hoogerheide en Gieten in de wereldbeker! Nog een andere klassements cross in de omgeving van Gieten (VamBerg-cross) de dag er voor. En nog een paar crossen in Limburg (Valkenberg, Shimano Centre) en Brabant erbij.

Verdere internationalisering: ik hoop dat Luxemburg, Frankrijk en Engeland ook wat mooie crossen krijgen op populaire dagen. De USA crossen zou wat later moeten wat mij betreft (Halloween) of zelfs na het WK.

Wel moeten de kosten omlaag, het lijkt erop dat Flanders classics wil cashen maar zolang het moeilijk is om de kalender te vullen kan dat niet.

Waar ik eigenlijk nog voor wil gaan is een parallelle punten competitie tussen de USA en de EU, waarbij de laatste 2 crossen als finale op europeesche bodem plaatsvinden. Dit levert een interessante dynamiek op met renners die wellicht een deel van het seizoen in de EU/VS te blijven om daar punten te rapen.

Polleke 10 december 2019 om 13:27

Behalve een tweetal dames is er geen Amerikaan in staat om maar in de buurt te komen van een top 15…Dit concept gaat het lastig krijgen, veel goeie wil, waarvoor respect maar de realiteit is gewoon dat het een regionale bezigheid is en daar is niks mis mee…

HoofdIsVrij 10 december 2019 om 14:16

Er hebben zich 31 crossen aangemeld en Golazo zegt dat niemand wil…? Uhh?

Headlines

Materiaalzone

Populair