Gouverneur Piemonte bevestigt: “De Tour de France 2024 komt over onze wegen”

dinsdag 22 november 2022 om 10:27
Gouverneur Piemonte bevestigt: “De Tour de France 2024 komt over onze wegen”

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Begin juni meldde La Gazzetta dello Sport dat de Tour de France in 2024 start in Firenze. Nu is er opnieuw een sterke aanwijzing dat het Grand Départ over twee jaar inderdaad plaats zal vinden in Italië. Alberto Cirio, de gouverneur van Piemonte, heeft maandagavond aan Italiaanse media laten weten dat de Tour in 2024 door zijn regio komt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Piemonte zal grote evenementen blijven organiseren. Ik kan jullie na al vertellen dat de Tour de France over onze wegen zal komen”, tekent tuttobiciweb op uit de mond van Cirio. De gouverneur  zei dit na afloop van het door Novak Djokovic gewonnen tennistoernooi ATP Finals, dat plaatsvond in Turijn. “Qua zichtbaarheid is de Tour de France de grootste sportwedstrijd ter wereld. De editie van 2024 komt door Piemonte, met Turijn en Pinerolo als belangrijke etappeplaatsen. Meer kan ik op dit moment niet zeggen…”

De gouverneur kan niet meer zeggen, maar het lijkt een bevestiging van wat La Gazzetta dello Sport eerder schreef. Volgens de Italiaanse sportkrant zal de 111e editie van de Tour de France zal op 29 juni beginnen op het Piazzale Michelangelo, in het historische centrum van Florence. Ook de dagen erna zou de Tour in Italië, totdat op dag vier de grens wordt overgestoken. Deze rit richting Frankrijk zou beginnen vanuit vanuit Pinerolo meldde La Gazzetta dello Sport reeds.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Steven_E 22 november 2022 om 11:21

Een aankomst boven op Pian del Re of Col de Tende zou wel eens machtig zijn, maar niet realistisch vrees ik :-)

1
Jean Dumas 22 november 2022 om 15:40

Ze gaan waarschijnlijk richting Grenoble.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone