Gougeard klopt medevluchters in derde rit Duinkerke

vrijdag 8 mei 2015 om 17:22
Gougeard klopt medevluchters in derde rit Duinkerke

Alexis Gougeard heeft de derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen. De renner van AG2R was de snelste in een kopgroep van drie, die het tot aan de finish uit wist te zingen. Hij won de sprint voor Julien Antomarchi (Roubaix) en Brayan Ramirez (Colombia). Bryan Coquard blijft leider in het klassement.

De drie hadden het rijk alleen in de derde etappe van de Vierdaagse. Een ruime voorsprong, gecombineerd met een peloton dat zich lelijk verkeek op het te dichten gat, betekende dat het trio alle tijd van de wereld had om in het centrum van aankomstplaats Saint Omer ontzettend te gaan loeren. Het was Antomarchi die over de beste sprintersbenen beschikte en dus moesten zijn twee companen een manier vinden om hem onschadelijk te maken.

De finale kende hier en daar een kleine demarrage, maar geen had al te veel om het lijf. Het ging uitlopen op een sprint, die echter getekend zou worden door een klein, verraderlijk kronkeltje in de laatste driehonderd meter. En juist op het moment dat Antomarchi heel even naar voren keek, gingen Ramirez en Gougeard de sprint vanuit zijn wiel aan. Dat was precies het verkeerde moment voor Antomarchi, die de schade niet meer kon herstellen.

Uiteindelijk was het Gougeard die over de langste adem in de sprint beschikte en won hij, voor een woedende Antomarchi. Het peloton, dat met nog vijf kilometer te gaan een achterstand had van vier minuten, zou veertien tellen later binnenkomen. Hierin bleek de kronkel in de laatste kilometer een vervelende horde; verscheidene renners kwamen ten val, op het eerste gezicht zonder veel erg.

flag-fr Vierdaagse van Duinkerken, etappe 3
Barlin – Saint Omer (176,1 km)
1. flag-fr Alexis Gougeard (AG2R) 4u15m29s
2. flag-fr Julien Antomarchi (Roubaix) z.t.
3. flag-co Brayan Ramirez (Colombia) op 3s
4. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise op 14s
5. flag-fr Bryan Coquard (Europcar) op 14s
6. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) z.t.
7. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) z.t.
8. flag-se Jonas Ahlstrand (Cofidis) z.t.
9. flag-de Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18) z.t.
10. flag-by Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché Envorinnement) z.t.

Volledige uitslag

Klassement na derde etappe
1. flag-fr Bryan Coquard Europcar) 12u45m49s
2. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise) op 12s
3. flag-by Yauheni Hutarovich (Bretagne – Séché Environnement) 18s
4. flag-lt Ignatas Konovalovas (Marseille) op 39s
5. flag-de Bjorn Thurau (Bora-Argon 18) op 40s
6. flag-dk Mads Pedersen ( Cult Energy) op 44s
7. flag-fr Steve Chainel (Cofidis) z.t.
8. flag-fr Damien Gaudin (AG2R) op 49s
9. flag-de Ralf Matzka (Bora-Argon 18) op 55s
10. flag-be Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 1m01s

Dit artikel delen:

11 Reacties

woutie 8 mei 2015 om 17:27

Wat is dat voor een aankomst? rijden ze van 5 tot 1 km op brede banen, doet de organisatie de laatste kilometer nog 2 chicanes erbij, waarom dan niet finishen op die brede banen?

basvg 8 mei 2015 om 17:28

Weer een debiele finale, deze keer wel wat interessanter door het tactische / mentale spel van de vluchters. Maar die krappe bochten op 300 meter horen niet te kunnen. Zie je ook al bij het aantal mannen wat in het peleton op hun plaat gaat.

Kristoffan 8 mei 2015 om 17:33

Wat heb ik net op tv gezien? Ik heb een herhaling gezien en een AG2R man werd 1e en iemand van Roompot 2e, ik ben in de war :/

Tuubke 8 mei 2015 om 17:35

Goddank zat er een groepje voorop. Je moet er niet aan denken dat hier een compleet peloton moet gaan sprinten. Tijd voor een rennersstaking!
Ploegen kunnen een licentie kwijtraken als ze zich niet aan de regels houden. Die mogelijkheid moet er toch ook zijn voor organisatiecomité’s die onverantwoorde koersen organiseren?

Baggi0 8 mei 2015 om 17:41

In vele gevallen moet je blij zijn dat organisatoren een koers organiseren (helaas), denk ik.

Burgravio 8 mei 2015 om 17:42

@ Kristoffan
De tenues van Roubaix en Roompot zijn inderdaad op het eerste gezicht makkelijk door elkaar te halen.

On-topic: wat een ellendige finale, echt een geluk dat de kopgroep hier vooruit bleef, anders waren hier aardig wat sleutelbenen gesneuveld.

F e r o x 8 mei 2015 om 18:28

Duinkerke is zeker onderdeel van de Giro organisatie geworden? Al even idiote laatste kilometers. Ook die lage bordjes met een pijl op vluchtheuvels en rondepunten waren levensgevaarlijk. Niets van stro of andere stootkussens gebruikt.

BlancoProCycling 8 mei 2015 om 22:14

Antomarchi zat lekker te slapen zeg.
Was verreweg de sterkste.
Als je zag hoe ver hij nog achterlag in die chicane, vooral gehinderd doordat Ramirez niet meekon, en hoe dicht hij uiteindelijk nog kwam.
Ook vantevoren bij de demarrages was al duidelijk dat Antomarchi de sterkste was.
Die zal slecht slapen vannacht…

mollemarijden 9 mei 2015 om 00:07

Lotto moet Edward Theuns volgend jaar vast leggen.
Is een heel goed talent en je hebt dan een bredere ploeog en kan hem dus rustiger brengen terwijl andere renners ook profiteren van zijn aanwezigheid!

west 9 mei 2015 om 11:42

@Mollema
Als ze na Van Winden Theuns er nog bij nemen heeft LottoNL nog steeds de op 1 na smalste ploeg van de WT. Dus rustig kunnen brengen is vrij relatief… Alle andere ploegen kunnen hem rustiger brengen. Daarnaast houdt de diepte helaas ook niet over… Voor LottoNL zou het een superaankoop zijn. Maar voor Theuns?

Lalsacien 9 mei 2015 om 12:32

Misschien bedoeld Mollemarijden Lotto-Soudal!!!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair