Goud voor Victor Campenaerts op EK Tijdrijden, vijfde plaats Van Emden

donderdag 3 augustus 2017 om 16:30
Goud voor Victor Campenaerts op EK Tijdrijden, vijfde plaats Van Emden

Victor Campenaerts heeft in het Deense Herning het Europees Kampioenschap tijdrijden gewonnen. De Belg legde het 46 kilometer lange parcours als snelste af in een tijd van 53 minuten en 12 seconden. Maciej Bodnar werd op drie tellen tweede. Ryan Mullen moest genoegen nemen met het brons.

Van Emden ging goed van start. Bij het eerste tussenpunt had hij de snelste tussentijd van alle renners. Hij slaagde er echter niet in om zijn snelle start een vervolg te geven. Bij het tussenpunt wisten Mullen en Brändle al een snellere tijd neer te zetten. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats.

Victor Campenaerts ging wat langzamer van start, maar wist zijn rit tegen de klok goed in te delen. Hij versnelde onderweg en bij het derde tussenpunt had hij de snelste tussentijd. Deze koppositie gaf hij niet meer af. Campenaerts volgt op de erelijst de Spanjaard Jonathan Castroviejo op.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Sebas 4 augustus 2017 om 09:37

Exact @ nederbelg.

ChefSpijker 4 augustus 2017 om 10:52

jappe666 >>> Je snapt dat in een openingstijdrit van de Tour het ook van belang is voor Sky om goed te presteren zodat de ploegleiderswagen vooraan in de karavaan kan plaatsnemen? Er zijn al genoeg grote rondes geweest waarbij Kiryienka een tijdrit heeft laten lopen met het oog op knechtwerk de dagen erna. Vind het sowieso een beetje een non-discussie wat betreft Campenaerts in de Giro, die was, zelfs als ie zich optimaal had kunnen prepareren, kansloos geweest tegen een ontketende Dumoulin. Karl doet net alsof hem daar een zege ontnomen is omdat ie nu Bodnar en Mullen klopt…

fustviking 4 augustus 2017 om 13:52

… diezelfde Karl Vannieuwkerke die in het VRT-programma ‘het huis’ [?] met gepaste trots vertelde over hoe hij als amatuer-renner ook wat pilletjes nam voor de start van de koers. Nuf said, zal wel iets Belgisch zijn ofzo.

schipperaar 4 augustus 2017 om 14:53

Zonneveld mag zijn mening ook geven dus waarom Van Nieuwkerke niet, hij schoffeert niemand, plaatst gewoon zijn vraagtekens net als Victor destijds, niks meer of minder.

vlek 4 augustus 2017 om 14:56
Quote:
net als Victor destijds

Waar dan?

Headlines

Materiaalzone

Populair