Goud voor Victor Campenaerts op EK Tijdrijden, vijfde plaats Van Emden

donderdag 3 augustus 2017 om 16:30
Goud voor Victor Campenaerts op EK Tijdrijden, vijfde plaats Van Emden

Victor Campenaerts heeft in het Deense Herning het Europees Kampioenschap tijdrijden gewonnen. De Belg legde het 46 kilometer lange parcours als snelste af in een tijd van 53 minuten en 12 seconden. Maciej Bodnar werd op drie tellen tweede. Ryan Mullen moest genoegen nemen met het brons.

Van Emden ging goed van start. Bij het eerste tussenpunt had hij de snelste tussentijd van alle renners. Hij slaagde er echter niet in om zijn snelle start een vervolg te geven. Bij het tussenpunt wisten Mullen en Brändle al een snellere tijd neer te zetten. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats.

Victor Campenaerts ging wat langzamer van start, maar wist zijn rit tegen de klok goed in te delen. Hij versnelde onderweg en bij het derde tussenpunt had hij de snelste tussentijd. Deze koppositie gaf hij niet meer af. Campenaerts volgt op de erelijst de Spanjaard Jonathan Castroviejo op.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Laatste man 3 augustus 2017 om 19:04

Karl laat zich ontzettend kennen. Knap sneu via Twitter. Had dat niet verwacht van hem.

Spruch 3 augustus 2017 om 19:22

Mooie overwinning voor Campenaerts en TLJ. Erg jammer als hij weggaat bij TLJ. Dit is mi een man van de tweede lijn die Plugge graag wil hebben.

Betere tijdrijder geworden bij TLJ, mede dankzij de fietsen van Bianchi en de begeleiding van TLJ. Wat Vannieuwkerke ook beweert. Beetje droeftoeterig hoe hij zich vandaag uitlaat. Een vaak rake bewering is, wie zegt dat een ander dom is, is het zelf. Die bewering gaat vandaag helaas ook op voor degene die beweert dat anderen de koers niet kennen.

mus van de maasstad 3 augustus 2017 om 19:27

Hoe noemen ze iemand als Karl ook alweer?

#janker

Jeetje zeg… wat daalt die in aanzien bij mij. Net een klein kind die zn gelijk wil halen…

Bah

luckyloek 3 augustus 2017 om 19:41

Vannieuwkerke is fraine gal of zit in ieder geval in zijn Facebook groep. Mensen die de koers echt kennen. Haha, wat een schlemiel.

On: mooie overwinning voor Campenaerts. Die maakt een mooie ontwikkeling door. Voor Jos was dit duidelijk te lang. Ging in ieder geval te hard van start.

nickdt 3 augustus 2017 om 20:23

Wat een klein kind die Vannieuwkerke. Als hij echt een goede journalist is, dan weet hij zijn feiten en dat was dat Campenaerts niet in vorm was en daarom niet voluit mocht gaan.

Koel 3 augustus 2017 om 20:26

Na Ducrot, zullen de renners van TLJ nu waarschijnlijk ook niet meer met v. Nieuwkerk mogen praten van meneer Plugge….

Covadonga 3 augustus 2017 om 21:17

Vannieuwkerke is schijnbaar een arrogante mijnheer aan het worden. Zijn houdbaarheid duurt daardoor zeer waarschijnlijk niet heel lang meer.

nederbelg 3 augustus 2017 om 21:24

@rv
“De zich onmetelijk voor lul zettende Vannieuwkerke” verdient een even grote blijver te worden als “de helmboswuivende Hector”. Van een epitethon ornans naar een epitheton onan, als het ware.

Wielrennertje 3 augustus 2017 om 21:29

Haha, wat een zielig platform is dat Twitter ook. Iedereen zit daar onzin te spuien.
On: Knappe overwinning. Zit wel close in de top 4 zeg.

schipperaar 3 augustus 2017 om 21:34

Karl zegt wat wij in de Giro al zeiden, van een drie kwartier voluit gaan ben je niet minder de andere dag, ak mannen moeten ook weer aan de bak’s anderdaags, dus niks “lul” aan natuurlijk al mocht dat woord hier niet voorheen, times are changing.

simplex 3 augustus 2017 om 22:08

Onterecht en belachelijk dat waarheden van een zeer goede sportjournalist hier negatief en vooral onjuist beoordeeld worden. Of niet begrepen of fout geïnterpreteerd.
Als je het op het niveau van het forum topic over nieuwscommentaar toch niet kan laten, ga dan verder op dat niveau en op die plaats.

Mwielerfan 3 augustus 2017 om 22:31

@koersmaniak zich ontwikkelen is iets anders dan dat ie door het team dat hem verbiedt te koersen goed geworden is. Zoals karl zegt, succes heeft vele vaders. Natuurlijk is ltj daar 1 van, niemand beweert anders. Maar het succes volledig voor ltj claimen is overdreven.
Kruiswijk was al niet zo goed in begin giro, om dam zo’n jongen tegen te houden? Z’n eigen uitleg snapte ik wel enigszins destijds maar het blijft een beslissing tegen de koers.

vlek 3 augustus 2017 om 22:43
Quote:
Z’n eigen uitleg snapte ik wel enigszins destijds

Helemaal toen hij achteraf helemaal niet in vorm bleek te zijn toch? Beetje vreemd dat het geheugen van de betreffende journalist enkel de krenten heeft weten vast te houden. De waarheden waren in dit geval namelijk in de pap te vinden..

Mwielerfan 3 augustus 2017 om 22:44

Tragisch hoe mensen hier op karl reageren. Ik heb het gevoel dat mensen erin lezen dat ltj niks goed doet voor c. Hij ontkent nergens dat ltj goed was voor c zn ontwikkeling. Hij reageert alleen op dat iemand beweert dat c dankbaar moet zijn dat ltj hem zo goed gemaakt heeft. En daar valt natuurlijk wat op af te dingen want een renner is altijd in de eerste plaats goed vanwege hard trainen, een opleiding enz enz

Mwielerfan 3 augustus 2017 om 22:46

@vlek hij gaf aan dat hij vaker meerdere dagen nog last had omdat hij zo diep gaat. Dan snap ik dat ze dat meenemen in hun beslissing. Kruiswijk stond toen echter al op achterstand en was gevallen ed. Nou konden ze niet in de toekomst kijken maar voor winst meedoen was wel erg positief gedacht op dat moment

xistnc 3 augustus 2017 om 22:48

De fan wint het bij Karl te vaak van de journalist. Het zijn twee petten die zich niet laten verenigen. De fan ziet zich, geheel anders dan de journalist, niet belemmerd door de juiste feiten. Dat gaat goed zo lang de Sporza-bazen dat honoreren.

vlek 3 augustus 2017 om 22:58
Quote:
hij gaf aan dat hij vaker meerdere dagen nog last had omdat hij zo diep gaat. Dan snap ik dat ze dat meenemen in hun beslissing.

Ja, en Campenaerts zelf was op dat moment eigenlijk al aan het eind van zijn Latijn. Dat heeft natuurlijk ook zwaar meegewogen in die beslissing. Beetje vreemd toch dat die kennis niet wordt meegewogen door Karl?

Wheely 3 augustus 2017 om 23:02

Als Campenaerts zijnde zit je ook niet op zulke “fans” te wachten lijkt me.

xistnc 3 augustus 2017 om 23:05

Wat wel overeind blijft staan, is dat het rond die tijdrit door TLJ communicatief allemaal nogal knullig is gemanaged. In principe ligt ook deze onderbuikse oprisping van Karl in het verlengde daarvan.

vlek 3 augustus 2017 om 23:08

True!

Sebas 3 augustus 2017 om 23:53

Goede overwinning voor Campenaerts en TLJ.

Karl had iets van zn koersveren terug kunnen winnen door in één van zn vele matige vervolg-reacties wat water bij de wijn te doen. Op tv komt hij mij veel doordachter en beleefder over.

Op twitter fijnst hij de waarheid in pacht te hebben met zn one-liners. Wat een sukkel zeg, vooral deze: "Als je iets van koers kent, zou je weten dat inspanning van niet eens een uur van @VCampenaerts het verschil niet maakt #kansengrijpen

Faal, fout, gewoon nee .. Hoe durf je dat soort troep de wereld in te slingeren zonder context?

Deze vond ik wel mooi: "Succes heeft vele vaders."

nederbelg 4 augustus 2017 om 00:51

@sebas
‘Fijnzen’, is dat hetzelfde als ‘veinzen’, maar dan een stuk fijner?

jappe666 4 augustus 2017 om 01:34

Los van het feit of hij de boodschap zo uitgesproken moet brengen, heeft hij wel gewoon een punt.
Team Sky, dat alles tot in de kleinste details onderzoekt, eindigt met 4 man in de top-8 van de openingstijdrit in de Tour, en ook bij alle andere wedstrijden tegen de klok mocht (moest zelfs) iedereen zich vol smijten om referentiepunten te hebben en tips te kunnen geven aan de kopman. Een sterke tijdrijder als Campenaerts had Kruijswijk zeker enkele nuttige tips kunnen geven over hoe alles in te delen en aan te pakken, als hij de kans had gekregen om zelf vol te gaan. Kruijswijk stond er overigens ook niet zodanig goed voor, dat Campenaerts al het werk had moeten opknappen in de kop van het peloton ofzo…

Binda 4 augustus 2017 om 09:08

Waarom sturen de Spanjaarde een amateur (Oscar Cabanas), de nr 37 van hun NK? Daar rijden toch zeker 30 sterkere kandidaten rond?

elander 4 augustus 2017 om 09:34

Ikzelf ben een Belg die occasioneel eens op wielerflits zit. Het valt me al langer op dat Nederlanders terechte kritiek vaak afdoen als 'lullen' of 'janken'. Het lijkt erop dat je hooguit 1 keer je ongenoegen mag uiten en daarna vooral je mond moet houden. En dat terwijl Nederlands nu net bekend staan om hun felle bek. Vreemd. Waarom zou Vannieuwkerke deze terechte opmerking niet mogen maken? Een journalist is toch net goed geplaatst om kanttekeningen te maken?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair