Gorka Izagirre zegeviert in regenachtige Gran Trittico Lombardo

maandag 3 augustus 2020 om 16:46
Gorka Izagirre zegeviert in regenachtige Gran Trittico Lombardo

Izagirre viert zijn overwinning - foto: Cor Vos

Gorka Izagirre heeft in Noord-Italië Gran Trittico Lombardo op zijn naam geschreven. De renner van Astana in Varese na een wedstrijd van net geen tweehonderd kilometer als eerste over de finish.

De Gran Trittico Lombardo staat dit jaar voor het eerst op de kalender. De eerste editie is ontstaan als samenvoeging van de Italiaanse eendagswedstrijden Tre Valli Varesine, Coppa Bernocchi en Coppa Agostoni. De renners kregen vijftien rondes van 15,5 kilometer voorgeschoteld.

Riesebeek maakte namens Alpecin-Fenix deel uit van de kopgroep – foto: Cor Vos

Na enkele inleidende beschietingen, slaagden tien kilometer na de start in Legnano zes renners erin om zich los te maken van het peloton. Quinten Hermans (Circus – Wanty Gobert), Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Anton Kuzmin (Gazprom-RusVelo), Raffaele Radice (Sangemini Trevigiani), Matúš Štoček (Beltrami), Davide Baldaccini (Team Colpack Ballan) ontvingen een vrijgeleide en slaagden erin om een grote voorsprong op te bouwen. Štoček raakte onderweg de aansluiting met zijn medevluchters kwijt, waardoor de leiders met vijf verder gingen.

In het peloton bleef het tijdens de snelle en regenachtige openingsfase onrustig. In een door valpartijen ontsierde wedstrijd, was Astana-kopman Alexey Lusetsenko een van de renners die tegen de grond ging.

Nadat de voorsprong meer dan tien minuten bedroeg, vond CCC het genoeg. Aan kop van het peloton voerde de oranje brigade in dienst van kopman Greg Van Avermaet het tempo op. Later nam Trek-Segafredo het initiatief over. Het zorgde ervoor dat de voorsprong van de vijf leiders gestaag afnam.

Een elite-kopgroep bepaalde de finale – foto: Cor Vos

In de finale ontstond er een nieuwe kopgroep 14 renners. Naast Riesebeek en Hermans uit de vroege vlucht, waren ook Greg Van Avermaet (CCC), Michal Kwiatkowski (Team Ineos) en Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) vertegenwoordigd. Gorka Izagirre (Astana) koos in de slotfase voor de aanval en meer dan een halve minuut voorsprong te veroveren.

Aan de finish had de Bask ruim de tijd om zijn overwinning te vieren. Alex Aranburu maakte het feest compleet door de sprint om de tweede plek te winnen, voor Greg Van Avermaet.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Samlambeej 3 augustus 2020 om 16:53

Opnieuw een intens gelukkige winnaar. Mooi zo.
Knap van Greg dat ie nog mee was in dit groepje
Aranburu leuke hybride renner. Komt de zwaardere heuvels over en heeft dan nog een echte sprint in huis.

Hollow Knight 3 augustus 2020 om 16:54

Ik zie Greg niet veel wedstrijden meer winnen als hij zelf de spurt van Aranburu verliest.

Goede renner Aranburu, maar om klassiekers te winnen moet je mannen als Sagan, Van Aert en Van der Poel in de spurt kunnen kloppen tegenwoordig. En ik heb Greg nog nooit ergens solo zien aankomen.

Joachim 3 augustus 2020 om 17:01

Ik vind het wel logisch dat Van Avermaet dit sprintje niet won. Van Avermaet is al 35 en dan is de explosiviteit wellicht al wat afgebot, en Aranburu is ook best snel. Daarnaast zal hij in de regen en voor de 2e plaats ook niet volle bak gespurt hebben. Of Van Avermaet de namen die je noemt nog zou kunnen kloppen, betwijfel ik ook wel.

Wheely 3 augustus 2020 om 17:21

Greg blijft nog wel Kwiatkowski voor, er was een tijd dat die ook standaard het snelste was in uitgedunde groepjes. Aranburu zat in een fijne positie natuurlijk met z’n makker vooruit.

Merlinappa 3 augustus 2020 om 17:32

Aranburu is gewoon een prima puncheur/sprinter. Niks geks dat ie sneller is dat Greg.

Panache 3 augustus 2020 om 18:51

Sprinten voor plek twee is toch totaal anders dan sprinten voor plek één.

Mille 3 augustus 2020 om 16:57

Greg is wel mooi en snel hersteld van zaterdag.

Franco Ballerini 3 augustus 2020 om 16:58

Allerbelabberste live coverage, maar juist daarom wel weer leuk en ook wel extra spannend om te volgen. Een beetje back to the 70s. Eén keer per seizoen mag het wel, zoals het WK vorig jaar.

lander luypaert 3 augustus 2020 om 17:00

En het was dus Covi en niet Polanc :D

Samlambeej 3 augustus 2020 om 17:16

U A E watcher lander

Romāns Vainšteins 3 augustus 2020 om 17:36

Het is inderdaad al weer te lang geleden dat een Astana solo over de meet ging. Aranburu zal wel dusdanig door de boter hebben getrapt dat de achtervolging niet met al te veel goesting opgepakt werd. Uit het Kazachse boekje.

girardengo 3 augustus 2020 om 17:52

Er reed weer een Nencini mee. Wel niet gefinished. Ter informatie: Gastone was oud – winnaar van de Giro en de Tour.

Veloburto 3 augustus 2020 om 18:40

Balen dat de live coverage mis ging, zat er al helemaal klaar voor. Dat thuiswerken is soms ideaal :)

LB108 3 augustus 2020 om 18:50

Ai ai ai weening meteen DNF..

HSV 3 augustus 2020 om 19:03

In Strade ook al.. jammer!

R. de Boer 3 augustus 2020 om 23:02

Ik denk dat Weening zodra zijn werk erop zit afstapt. Plek 10 of 110 maakt hem niet uit. Met dit volle programma denk ik dat hij hier verstandig aan doet. Hij is niet als kopman aangetrokken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair