Goolaerts kreeg hartaanval voor zijn valpartij in Parijs-Roubaix
foto: Sirotti
woensdag 11 april 2018 om 15:09

Goolaerts kreeg hartaanval voor zijn valpartij in Parijs-Roubaix

Michael Goolaerts is voor zijn valpartij in Parijs-Roubaix getroffen door een hartaanval. Dat blijkt uit de autopsie, wordt gemeld aan Sporza. De wielrenner van Veranda’s Willems-Crélan overleed zondagavond op 23-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Lille.

“Volgens de eerste elementen lijkt het om een hartfalen te gaan, waarna hij is gevallen, en was het niet de val die tot zijn toestand heeft geleid”, geeft het parket van Cambrai aan. Zij doen verder onderzoek om te achterhalen waardoor Goolaerts de hartstilstand kreeg. Het gaat om toxicologisch en microscopisch onderzoek en kan meerdere maanden gaan duren.

Vandaag kwamen de ploeggenoten van Goolaerts bij Veranda’s Willems-Crélan bijeen voorafgaand aan de Brabantse Pijl, waar een minuut stilte gehouden werd. De Belgische formatie is van start gegaan in de heuvelklassieker.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 april 2018 15:52
Dat nieuws verbaast me niet heel erg omdat op de beelden van de val die ik heb gezien (uit de verte) uit een lint van renners zo maar 1 renner rechtdoor reed in een bocht en op volle snelheid op een hoge relatief zachte zandberm naast de weg botste en niet op de stenen. Er leek geen sprake van 'normale' kassei problemen waarbij renners meest al op de steentjes zelf wegglijden en omvallen en/of naast de weg belanden
11 april 2018 16:38
Kan ook niet anders. De discussie moet dan ook vooral zijn hoe je die hartchecks, ook voor minder kapitaalkrachtige teams, zo waterdicht mogelijk kan krijgen en dan het liefst voor zowel mogelijk niveaus.
11 april 2018 16:54
@Romans
Goolaerts was meerdere malen gecontroleerd, de laatste keer in november met de hele ploeg bij een gerenommeerde Belgische hartspecialist. Daar is nooit iets verdachts of opvallend gevonden.
11 april 2018 17:14
Dat geeft al een beetje het antwoord op de vraag wat je er kunt tegen doen dan, helaas.
11 april 2018 18:12
Hoorde eerder op studio Brussel volgens mij van een cardioloog of een patholoog anatoom (nog voor de autopsie) dat uit een autopsie van overleden sporters wel eens eerder is gebleken dat een (virus) infectie op de hartspier aan kan komen. Dat wordt heel vaak over het hoofd gezien bij een medische check want is blijkbaar moeilijk vast te stellen of wordt niet gevoeld door de sporter. In combinatie met zware inspanning en vermoeidheid kan het fataal zijn. Hoe kan je dat voorkomen? Daar ging het helaas niet over. Moet nog blijken of dat de oorzaak was maar blijkbaar is het wel eerder voorgekomen.
12 april 2018 08:33
@grootverzet, connie meyer in 1988, endocarditis. Nooit met koorts koersen!
12 april 2018 14:53
Wou deze nog even delen: https://www.youtube.com/watch?v=tSuQCMNkORo

Reacties zijn gesloten.