‘Good old’ Fred Rodriguez: ”Ik ben terug”
dinsdag 28 mei 2013 om 12:58

‘Good old’ Fred Rodriguez: ”Ik ben terug”

Fred Rodriguez

foto: Sirotti

Niemand minder dan Fred Rodriguez greep vannacht de Amerikaanse wegtitel in een beklijvende spurt. De 39-jarige veteraan tekende onlangs een contract voor de bescheiden Jelly Belly-formatie en wist namens zijn nieuwe werkgever gelijk de Stars and Stripes voor zich op te eisen. ”Tja, ik ben terug”, vertelt Rodriguez lachend aan VeloNews.

”Het was bepaald geen pretje om als drievoudig kampioen uitgerekend in de nationale titelstrijd mijn comeback te vieren”, doelt Rodriguez op zijn gebrek aan koersritme. ”Hoewel de voorbereiding goed was had ik duidelijk last van de zenuwen. Mijn ervaring en specialisme in het eendagswerk hebben me vandaag aan de titel geholpen.”

”Ik heb geprobeerd onderweg zoveel mogelijk krachten te sparen. Uiteindelijk kwam het aan op een sprint waarin ik perfect geplaatst zat. Het was de ideale aankomst voor mij”, aldus de rappe coureur die in het verleden niet voor niks de bijnaam ‘Fast Freddie’ verwierf.

Rodriguez kwam vanaf eind jaren ’90 voor diverse profteams uit, waaronder Mapei en Lotto. Naast vier nationale wegtitels telt zijn palmares ook een Girorit en tweede plaatsen in Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Vanaf 2008 rijdt Rodriguez enkel nog voor kleinere Amerikaanse formaties.

RIDE Magazine