Golazo past voor Wereldbeker veldrijden

vrijdag 6 december 2019 om 09:37
Golazo past voor Wereldbeker veldrijden

foto: Cor Vos (archief)

Golazo dient voorlopig geen kandidaturen in voor de hervormde Wereldbeker veldrijden van 2020-2021, zo heeft de organisator laten weten in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. Dit betekent dat topcrossen als die van Oudenaarde, Zonhoven, Ronse en Namen niet in aanmerking komen voor het regelmatigheidsklassement.

Golazo is op dit moment organisator van zeventien veldritten, waaronder alle manches van de DVV Verzekeringen Trofee en de cross van Namen. Die laatste veldrit maakt al sinds het seizoen 2011-2012 deel uit van de Wereldbeker, maar Golazo wil de Citadelcross niet laten opnemen in de hervormde Wereldbeker veldrijden van 2020-2021.

“In ons huidige aanbod van zeventien crossen die we organiseren met Golazo en SportID, zitten op Namen na geen wereldbekercrossen”, zo vertelt Christophe Impens, CEO van Golazo. “Dat willen we volgend seizoen zo houden en er zelfs een nog sterkere serie van topveldritten in eigen land van maken. We hebben daar trouwens langdurige overeenkomsten voor lopen.”

Ruimte voor ‘aantrekkelijke kalender’
Impens doelt op overeenkomsten met televisie, partners, gemeenten en steden. “We geloven niet dat één klassement de rest zal versmachten. Er blijft ruimte voor een aantrekkelijke kalender met evenementen die een sterke traditie hebben of die vernieuwend zijn. Bovendien is het definitieve format van de Wereldbeker nog niet duidelijk.”

“Het is maar de vraag of de geplande crossen door een nieuwe organisatie kunnen worden ingevuld. Bovendien is wat er nu op tafel ligt, financieel niet behapbaar voor een organisator. Maar we zouden snel duidelijkheid krijgen van de UCI over een aantal punten. Dan zullen we de situatie opnieuw bekijken”, aldus Impens.

De zeventien crossen 
Golazo heeft voor de kalender van 2020-2021 dezelfde crossen (op hun huidige datum) ingediend als dit seizoen. Het bedrijf gaat ervan uit dat het nieuwe wereldbekerformat het voortbestaan van de veldritten niet in gevaar zal brengen. Zodra de UCI meer duidelijkheid heeft verschaft over de definitieve kalender, zal Golazo zijn aanpak voor 2020-2021 finetunen.

Het gaat om de volgende crossen: Eeklo, Pelt, Leuven, Beringen, Oudenaarde, Niel, Hamme, Kortrijk, Zonhoven, Antwerpen, Ronse-Kluisbergen, Sint-Niklaas, Namen, Loenhout, Bredene, Baal en Brussel.


Lees ook: Deze organisatoren zijn wél kandidaat

Dit artikel delen:

13 Reacties

Fast Freddy 6 december 2019 om 10:14

Klasse

0
HoofdIsVrij 6 december 2019 om 10:16

Misschien in het vervolg wel handig tijdens interviews hierover met Sven Nys dat het voor de kijker duidelijk is welke pet hij op dat moment op heeft.

0
Giekes 6 december 2019 om 10:30

Sven Nys heeft altijd de pet van zakenman op gehad ;)

0
Wradley Biggins 6 december 2019 om 12:28

Het zou leuk zijn als Sven ook daadwerkelijk verschillende petten draagt met Galazo, Telenet, VRT of Thibau, dan is het duidelijk voor welke van zijn zaakjes hij spreekt!

0
Giekes 6 december 2019 om 10:31

Jammer dat het mooie parcours van Namen niet meer in de WB zal zitten.

0
blix 6 december 2019 om 11:54

Bye bye Koppenberg 1 november. Niet slecht dat er eens grondig geschud wordt aan die veldritkalender. Flanders Classics heeft mijn vertrouwen sinds de uitspraak 'het hoeven heus geen 8 crossen in België te worden'. Misschien is het een ideetje om in de kerstperiode naar de States te trekken (nu Namen wegvalt en misschien ook Zolder) en daar Waterloo en de Jingle Cross te rijden (die laatste werd vroeger steeds rond Kerst verreden). Rekening houden met de traditie is namelijk niet enkel rekening houden met de Europese (excuseer: Belgische, excuseer: Vlaamse) traditie.

0
mic1984 6 december 2019 om 12:40

Bestaan er crossen in Nederland Amerika? Dacht dat dat iets Europees, sorry Belgisch sorry Vlaams was

0
blix 6 december 2019 om 13:33

@mic1984: ???

0
Kevin Lowagie 6 december 2019 om 13:40

De UCI wil de internationalisering forceren door een hernieuwde wereldbeker. De buitenlandse organisaties zullen enorme bedragen moeten ophoesten om dan 2000 (dat is al veel) toeschouwers te ontvangen. Dat is op lange termijn niet financieel leefbaar. De renners zelf krijgen amper startgeld en zijn daar niet tevreden over. De ploegen zullen enorme logistieke bedragen moeten voorzien voor de logistieke rompslompe. De enige gelukkige zal hier de UCI zijn die veel geld en faam verdient onder de ‘internationalisering’ van de sport.

0
blix 6 december 2019 om 13:53

In de World Cup Mountainbike lukt dit wel. Daar is het een prestigeklassement waar elke biker zijn hoofddoel van maakt. Ook daar geen startgeld, en veel logistieke kosten, maar de prijzenpot is wel navenant. Jij vindt dit misschien ‘niet financieel leefbaar’, ik denk eerder dat het systeem van startgelden binnenkort niet langer financieel leefbaar zal zijn.

Hopelijk rijden VDP, Pidcock en Van Aert het grootste deel van het klassement. Aanwezige toppers is belangrijk voor de sport.
Nu RedBullTV op de kar is gesprongen met gratis livestreaming, lijkt de nieuwe World Cup Cyclocross tot een succesformule te kunnen uitgroeien, net zoals de World Cup MTB een succesformule is geworden.

0
Gebruikersnaam 6 december 2019 om 15:05

Heb het idee dat 70/80% van de interessantere Belgische crossen niet in dit klassement gaan zitten. Dat het naast mogelijk Gavere en Koksijde dus vooral generieke rommel zal worden als Ruddervoorde, Boom, Zolder, Diegem en dergelijke, waarbij het ofwel bijna-wegwedstrijden zijn of er wat tussen linten op een wei wordt gezigzagd.

0
Samlambeej 6 december 2019 om 15:49

Matje juicht ook dit toe zo te zien.

0
SnellePelle 6 december 2019 om 18:15

Prachtige saga dit!

Potje spierballen tonen tussen de UCI en de Belgische verbonden partijen.

En ik denk dat de UCI gaat winnen, en ook denk ik dat dit beter is.

Het fanatisme voor de cross is ongezond groot. Niet voor de elite, maar voor de jeugd. Bizar!

Laat de Belgische kalender maar devalueren naar een lager niveau en de top zich maar meten op mondiaal niveau.

Wat al eerder gezegd is: in de mtb discipline werkt dit prima.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone