Colombiaanse wielerfederatie werkt aan oplossing voor reisverbod renners

vrijdag 22 mei 2020 om 14:09
Colombiaanse wielerfederatie werkt aan oplossing voor reisverbod renners

foto: Cor Vos (archief)

De Colombiaanse wielerfederatie is druk bezig om een oplossing te vinden voor renners die over een tijdje naar Europa moeten reizen voor onder meer de Tour de France. “We zijn in gesprek met de regering. Er zullen geen problemen zijn”, zo vertelt Mauricio Vargas, de voorzitter van de wielerbond.

De 107e editie van de Tour de France begint op 29 augustus in het Zuid-Franse Nice, maar de vraag is of renners als Egan Bernal, Nairo Quintana en Fernando Gaviria tegen die tijd aan de start zullen staan. De Colombiaanse regering is namelijk van plan om het internationaal vliegverbod te verlengen tot 31 augustus, zo liet Angela María Orozco als minister van Transport weten.

Het was aanvankelijk onduidelijk of topsporters een uitzonderingspositie krijgen van de Colombiaanse overheid, maar Vargas maakt zich als voorzitter van de wielerfederatie geen zorgen. “We zijn momenteel in gesprek met president Iván Duque, minister van Transport Orozco en minister van Sport Ernesto Lucena.”

“De renners moeten op tijd naar Europa kunnen reizen, zodat ze ook kunnen meedoen aan de belangrijkste wedstrijden in aanloop naar de Tour de France, de Tour zelf en andere belangrijke wedstrijden. We zijn op dit moment bezig om het te regelen, er zullen straks geen problemen zijn”, aldus Vargas.

Dit artikel delen:

4 Reacties

IlPirata 22 mei 2020 om 16:00

Gelukkig maar. Meer zielen meer vreugd. (als de TdF doorgaat tenminste).

0
vincenzo 22 mei 2020 om 16:01

Dat was natuurlijk te verwachten. Kan het speculatieve bericht van gisteren worden geüpdatet.

0
Titaantje 22 mei 2020 om 17:41

Zullen wellicht al medio tot eind juni uitvliegen om op tijd in Frankrijk te zitten inclusief eventuele quarantaine eisen etc. Colombianen komen vaak later naar Europa en pakken de voordelen van hun permanente hoogtestage in d eColombiaanse bergen, ben benieuwd hoe dat nu zal uitpakken.

0
Spake Breekerd 22 mei 2020 om 18:15

Misschien komt het er uiteindelijk wel op neer dat ze Quebec en Montreal “moeten” rijden en hopen op een WK in Azië. Rare en onzekere tijden voor internationale sporters.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone